Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçftlik Ekin TV'de

Merkezi İstanbul Esenyurt 'ta bulunan İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim BEYAZIT, EkinTürk Tv'de ses sanatçısı Mustafa YÜCEL'in sunduğu "Dost Bağı" programının 23 Kasım 2014 Pazar günü canlı olarak yayınlanan bölümünün konuğu oldu, Başçiftlik'i ve Başçiftliklileri anlattı.






Derneklerin kendi yörelerinin tanıtmasının amaçlandığı programın 23 Kasım 2014 Pazar günü  saat: 19.00-21.00 arası canlı olarak yayınlanan programda; İstanbul'daki İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği faaliyet ve çalışmalarından Başçiftlik'in iklimsel özelliklerine, "Başçiftlik Beyazı" olarak tescil çalışmaları devam eden patatesinden yöresel yemeklere dair Başçiftlik'i ve Başçiftliklileri anlatan birçok konu konuşuldu.

Programa telefonla katılan Başçiftlik Kaymakamı Sayın Fatih ARIKOĞLU, Başçiftlik tanıtımın yapıldığı program için EkinTürk Tv'ye teşekkür etti, koordinatörlüğünü Başçiftlik Kaymakamlığının yürüttüğü, teknik çalışmaları devam eden 5200 dekar arazi üzerinde Vatandaş-Kamu-Özel Sektör işbirliği ile tek parça Entegre Meyve Bahçesi projesini anlattı, Başçiftliklilerin desteğini beklediklerini belirtti.

Programa telefonla katılan diğer konuğu Başçiftlik Belediye Başkanı Sayın Murat TUNÇEL ise Başçiftlik tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı EkinTürk Tv'ye teşekkür etti, başka bir programa katıldığı için programa gelemediğini söyledi. 

Programda Başçiftlik kültürünün vazgeçilmez lezzetleri; Damat böreği, patates mıhalama, sirken çorbası, yer pancarı kavurması, kara lahana dolması, yaprak dolması ve  "Başçiftlik Beyazı" olarak tescil çalışmaları devam eden patates közlemesi tanıtıldı.

Aynı zamanda programın sunuculuğunu da yapan ses sanatçısı Mustafa YÜCEL söylediği ezgilerle izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı. 



Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net