Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Apart Otel için Arsa Aranıyor

Başçiftlik'te uzun bir süredir, apart otel yapmak için arsa arandığı, Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun bu konuyla bizzat ilgilendiği lakin belediyenin otel konusunda geride durduğu dedikoduları dolaşıyor. BasciftlikBlog.com olarak dedikodular başta olmak üzere olayın detaylarını konunun muhatapları Başçiftlik Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'e sorduk...
Başçiftlik'te uzun bir süredir, apart otel yapmak için arsa arandığı, Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun bu konuyla bizzat ilgilendiği lakin belediyenin otel konusunda geride durduğu dedikoduları dolaşıyor. BasciftlikBlog.com olarak dedikodular başta olmak üzere olayın detaylarını konunun muhatapları Başçiftlik Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'e sorduk...

Başçiftlik Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, Sulusaray'dan otel işletmeciliği ve müteahhitlik yapan Necati Beyle görüştü, Sulusaray'da yaptığı apart otelinin aynısı Ipard kırsal kalkınma destek programının %60 karşılıksız hibe ile turizm ve konaklama tesisi yapımı kapsamında yapması için ikna etti. Yatırımcı Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL ile görüştü, Başkan TUNÇEL'den, Başçiftlik'te 30 odalı 5 katlı eşyalı apart otel yapmak için belediye arsalarından birini istedi.  Başkan TUNÇEL, arsa satışından ziyade %25 ortak olmayı teklif etti. Lakin yatırımcıdan olumlu cevap alamadı. 

Yatırımcı arsa arayışına devam ederken Başkan'ın projeyi istemediği, engellediği yönde dedikoduları yükseldi. Başçiftlik Blog olarak Hem Kaymakam Fatih ARIKOĞLU hem de Başkan Murat TUNÇEL ile görüştük, sorulmasını gerekenleri sorduk, cevaplarını aldık, takdiri size size bırakıyoruz..

Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun "Hem vatandaşlarımızı dedikodular ile yanlış bilgilendirileceğine 1. ağızdan biz bilgilendirelim..." sözleri üzerine haberi söyleşi şeklinde paylaşıyoruz...

Hasan AÇIKEL : Sayın Kaymakamım öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, aslında bu kar şenlikleriyle ilgili geniş bir görüş almak istiyordum. Lakin bir yatırımcının Başçiftlik'te otel yapılması konusunda sizinle ve Belediye başkanı ile görüştüğünü biliyoruz. Devamını sizden dinleyelim...
Fatih ARIKOĞLU :
İlçemizde ıpard kırsal kalkınma destek programının %60 karşılıksız hibe ile turizm ve konaklama tesisi yapımı çerçevesinde Sulusaray'dan otel işletmecisini bizzat davet edip ilçeyi gezdirdiğim ve otel için arazi baktığımız doğrudur. Aynı zamanda müteahhit olan bu kişiyi ilçemize 30 odalı bir otel yapmaya ikna etmiş bulunmaktayız. Zor oldu ama ekstra gayretle bunu başardık. Lakin imara açık uygun yer bulunamadı. Uygun Arsası olan vatandaşlarımızla tek tek görüşmelerimiz sürüyor.

Hasan AÇIKEL : Otel yapacak yatırımcı Necati Beyle görüşmeleriniz nasıl başladı, ilk sizinle mi konuştu?
Fatih ARIKOĞLU :
Başkan Bey daha önce Sulusaray da otel için görüşmüş ama görüştüğü kişi Necati bey değilmiş belki kardeşiyle görüştü. Ama o zaman teşvik olmadığı için cazip gelmemiş ki bir sonuç çıkmamış. Necati Beyle ilk ben görüştüm. Sulusaray da bizim ihtiyacımıza uygun benzer bir oteli yapan kişi. Sulusaray Belediye başkanı aracılığıyla görüştüm. Benzer bir oteli Başçiftlik'te de yapması yönünde telkinlerim oldu. 

Önceleri çok mesafeli durdu. Yapamayız dedi. Takip ettikleri başka bir projenin gerçekleşmemesi üzerine tekrar beni aradı ve teklifimizin hala geçerli olup olmadığını sordu. Biz de ilçemize davet ettik. İlçemize geldi. Beraber sokak sokak gezdik. Otel için uygun yer baktık.

Murat TUNÇEL : Necati bey kaymakam beyle görüşmesinden sonra benimle diyaloğa geçti,

Hasan AÇIKEL : Necati bey ile görüşmelerinizin detaylarını paylaşır mısınız?
Murat TUNÇEL :
Başçiftlik'te 30 odalı 5 katlı eşyalı apart otel yapmak için benden arsa istedi. Belediye olarak arsa talebine karşılık %25 ortak olmak kaydıyla Belediye düğün salonunun arsasını verebileceğimizi söyledim. Necati bey bu teklifi kabul etmedi. Uygun arsa bulunduğu anda işlemlere başlayacağız.

Hasan AÇIKEL : Belediye bu çalışmaların neresinde, arsa konusunda sıkıntılar olduğu söyleniyor?
Fatih ARIKOĞLU :
Belediye ile çalışmamız devam ediyor. Otel için uygun görülen arazide imar kanunu ve belediye mevzuatı çerçevesinde bir takım teknik çalışmalar gerekmektedir. Bu çalışmalar zaman almaktadır. Bir takım ilanlar, askı süreleri işleyecektir. Bu da ıpard otel proje teklif süresine yetişemeyeceği için belediye için de ve otel projesinin takipçisi olarak kaymakamlığımızı da yatırımcıyı da bağlamaktadır. Süreci uzatmaktadır. Mevzuat engelini yasal yönden aşmaya çalışıyoruz. Ya da işlem süreci kısa olan arsa bakacağız.

Hasan AÇIKEL : Belediye olarak arsa konusundaki bu sıkıntıları nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
Murat TUNÇEL :
Mevcut durumda Başçiftlik'te imar durum 2 kat üzerine, fazlası için çalışma yapmak gerekiyor. Arsa imar alanında dışında ise imara açmak için 1/5, 1/25 kadastro haritası hazırlanacak, hazırlanan haritaların ekinde DSİ, Karayollarına, Tarım Müdürlüğüne, Orman Bölge Müdürlüğüne yazı yazılacak sonuçlar alınacak, şehircilik mühendisine bölgenin mimari projesi çizdirecek, mimar çizimden sonra belediye meclis onayıyla askıya çıkacak, 1 ay süre içinde itiraz olmazsa, imar planı kesinleşecek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne uygunluk için sunulacak. Bunların olması için en 6 ay gerekiyor. Arsa imar alanında içindeyse imarlı bölgede şehircilik mühendisine bölgenin kat yüksekliği alması için mimari çizimleri yapılacak, imar çizildikten sonra meclis onayıyla askıya çıkacak 1 ay süre içinde itiraz olmazsa.... Kaymakam beyle koordineli hareket ediyoruz. Belediye olarak üzerimize düşen neyse yapacağız.

Hasan AÇIKEL : Belediye'nin arsa tahsisinde %25 ortaklık olmayınca Başçiftlik'ten arsa bakmaya başladınız, Necati Beyle. Yazı mevkiinde Ali çeşmesinin karşısındaki Ali EROL'a ait arsaya bakmışsınız.
Fatih ARIKOĞLU :
Ali Erol un arsası baktığımız yerlerden sadece biri. Orasının olması pek mümkün değil zaten. Imar yok orada. Kısa sürede sonuç alabilmemiz için imarlı bir yer olması lazım.

Hasan AÇIKEL : Ali EROL'un arsasının imara açılması gerekiyor, bu da en az 6 ay demek, vazgeçtiniz galiba...
Fatih ARIKOĞLU :
Otel yapımından vazgeçmedik, vazgeçmeyiz. Şu an ilçenin en önemli ihtiyacıdır otel. Verilmiş olumsuz bir karar yok..Necati bey rayiç bedelini ödemek üzere arsa arıyor. Biz belediye ile bu konuyu çalışmaya devam ediyoruz. Fazla bir alternatifimiz olmasa da başka seçeneklere bakacağız.

Hasan AÇIKEL : Teşvikli yatırım için Başçiftlikli bir yatırımcı bulamadınız mı?
Fatih ARIKOĞLU :
Bizim tercihimiz Başçiftlikli bir yatırımcının otel yapmasıdır. Belki o zaman herkes olumlu yaklaşır. Yerli yatırımcı bulamadığımız için dışarıdan yatırımcı bulduk. İnanın çok zor oldu. Beş farklı müteahhitle görüştüm. Necati beyi ikna edebildik.

Murat TUNÇEL : Ben de böyle bir yatırım teklifi geldiğinde Mehmet ÇAKMAK ve Mehmet KAYA ile görüştüm, lakin olumlu cevap alamadım.

Hasan AÇIKEL : Yatırım açısından teşvikli olması önemli lakin Başçiftlik'in neden böyle bir yatırıma ihtiyacı var?
Fatih ARIKOĞLU :
Başçiftlik teşvik olmadan otel yapılacak bir yer değil. Bu bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmamamız lazım. Düşünebiliyor musunuz 1 milyon TL'lik yatırım olsa 600 bin TL'si karşılıksız hibe. 3 milyon TL lik yatırım olsa yaklaşık 2 milyon TL'si hibe. İnanılmaz bir destek. Bunu değerlendirmemiz lazım. Otelimiz olursa temel düzeyde kayak tesisi de yapılır. Teşvik devam edecek ama sonsuza kadar değil. En geç 3-5 aya kadar otel konusunda bir sonuç almamız lazım. Uygun bir yer aramaya devam edeceğiz. Ta ki otel yapılıncaya kadar. 

Otel neden önemli biliyor musunuz?
1. Turizm, hele hele kayak turizmini hedefliyorsanız önce otel yapacaksınız.
2. %60 teşvik var. Bunu almadan Başçiftlik'e otel yapılamaz. Nüfus, ziyaretçi sayısı, sosyo-ekonomik durum, sermayedarımızın olmaması otel yapımını engeller. Hibe varken otel yapılabilir.
3. Memurlara yeterli düzeyde kaloriferli ev yok. Aynı zamanda Memurların ihtiyacı bu otel...
4. Meyvecilik projesi uygulanmaya başladığı anda çok acil otel ihtiyacı olacak.

Hasan AÇIKEL : Son olarak bize zaman ayırdığınız teşekkür ederiz.
Fatih ARIKOĞLU : 
Ben teşekkür ederim. Insanların doğru bilgilenmesi için çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Yeni siteniz hayırlı olsun. Güzel haberlerinizin devamını dilerim.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net

   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net