Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Evlilik ve Uyuşturucuyla Mücadele Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürlüğü tarafından Başçiftlik Şehit Murat KILINÇ Lisesi Konferans Salonunda "Evlilik ve Uyuşturucuyla Mücadele " temalı bir seminer düzenlendi, Başçiftliklilerin katıldığı seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Ali KOCA bir sunum yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürlüğü tarafından Başçiftlik Şehit Murat KILINÇ Lisesi Konferans Salonunda "Evlilik ve Uyuşturucuyla Mücadele " temalı bir seminer düzenlendi, Başçiftliklilerin katıldığı seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Ali KOCA bir sunum yaptı. 






Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürlüğü tarafından Başçiftlik Şehit Murat KILINÇ Lisesi Konferans Salonunda "Evlilik ve Uyuşturucuyla Mücadele " temalı bir seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Ali KOCA bir sunum yaptı. 

Sosyal Hizmet Uzmanı Ali KOCA ; "Çocuklarının bağımlılık yapıcı madde ile temas ettiğini düşünen yada öğrenen anne-babalar öncelikle sakin olmalı ve riskli tepkiler vererek çocuğu kendinden uzaklaştırmamalıdır. En kısa sürede bir profosyonelden takip edilecek yol ile ilgili bilgi almalı ve gerekirse çocuğunu bu kişilere bizzat götürmeli yada yönlendirmelidir. Konuyla ilgili ilimizde en önemli Kurum olan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM (Alkol ve Madde BAğımlılığı Tedavi Merkezi) faaliyet göstermektedir. Son olarak madde bağımlılığı riski meslek ve statü (Hakim, Savcı , Polis, Doktor Müdür vb.) ayırt etmeksizin tüm ailelerin çocukları için ciddi bir tehlike arz etmektedir.Bu nedenle tüm ailelerimizi bu hususta çok hassas ve dikkatli olmaya davet ediyorum." dedi.

Madde bağımlılığının sadece kullanan kişiye (bağımlıya) zarar vermekle kalmadığını en yakın kişiler olan ailesinden başlayarak tüm topluma ciddi zararlar veren toplumsal bir sorun olduğunu sözlerine ekleyen Sosyal Hizmet Uzmanı Ali KOCA madde bağımlılığı önlemeye yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net