Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Fatih AYAN | Bir Adım Ötedeki Başçiftlik

Kekik kokulu yayla havasından soğuk suyuna, köy peynirinden cücül ve içigızıla doğal zenginlikleriyle Başçiftlik'ten “Yüksel Bayram Gençlik Parkı” projesini, bu sene ilk defa yapılacak Kayak Şenliklerini, bir adım ötedeki Başçiftlik'i İSTOKBAŞ Gençlik Platformu üyelerinden Fatih AYAN yazdı...
Kekik kokulu yayla havasından soğuk suyuna, köy peynirinden cücül ve içigızıla doğal zenginlikleriyle Başçiftlik'ten “Yüksel Bayram Gençlik Parkı” projesini, bu sene ilk defa yapılacak Kayak Şenliklerini, bir adım ötedeki Başçiftlik'i İSTOKBAŞ Gençlik Platformu üyelerinden Fatih AYAN yazdı...




Bir sevdadır Başçiftlik. Aşktır, hevestir, özlenendir. Kimi zaman kekik kokulu yayla havası, kimi zaman yaz sıcağında akan soğuk suyu. Kimi zaman mahalle aralarında yapılan kardan adamı, kimi zaman ipli kayağı. Bu vatanın tadını alan bu topraklarda büyüyen her insan için ayrı bir kalp atışıdır Başçiftlik. Dört mevsimine binlerce özlem, güzellik katar sıla hasreti çekene. Sabahın ilk ışıklarıyla insana huzur sunmaya başlar, kahvaltıda taze sağılmış sütüyle eşlik eder. Kendine has ekmeği, onlarca çeşit reçel-pekmezi, hele birde varsa yanında köy peyniri, tavşan kanı çay olur insana Başçiftlik.

İlkbaharın gözdesi olur cücül ve içigızıl (mantar çeşitleri). Sonra bir telaş başlar yaylalara göçmek için. Önde hayvanlar arkalarında sahipleri eşsiz kekik kokulu yaylalara kavuşur. Mevsim yaza döner sıladaki memleket sevdalıları bir bir yuvalarında alır soluğu. Buz gibi su, ferah orman havası ve her sene birlikteliğimizin göstergesi yaz şenlikleri. Zaman sonbaharı gösterince meşhur Başçiftlik Beyazı (beyaz patates) her biri elmas gibi süsler tarlaları. Hele birde o elmas közlenip sofraları süslerse altın olur nice gönüllerde. Bu lezzet damakları süsleye dursun kış kapıyı çalıp beyaz örtüsüne girince Başçiftlik, yine kendine has özellik ve güzelliğiyle ipli kayaklar gün yüzüne çıkar. Mahalle aralarında kızaklarla, sofra sinileriyle kaymaktan mutlu olan çocuk sesleri doldurur kulakları. Bu güzel dört mevsim döngüsü ilçemizde kesintisiz devam etmektedir ve gelecek nesillere bu güzellik her anıyla aktarılacaktır.

Bir hayal gibi akıllarda yer edinen Başçiftlik, kendini her geçen gün yeni aktivitelerle daha büyük Başçiftlik olma yolunda ilerletmektedir. Özellikle ilçe gençlerinin son günlerde birlikte yaptığı atılımlar ve projeler büyük ses getirmiş, birçok kişiden destek görmüştür. İlçemizde alınan son kararla belediyemiz tarafından organize edilen ve devamlılığı düşünülen kayak şenlikleri bu sene ilk kez yapılacak olmasına rağmen çevre il ve ilçelerde birçok insanın ilgisini çekmiş ve bu şenliğe katılma arzularını belirtmişlerdir. Şenlik havasında olmasını istediğimiz bu birliktelik gelecek senelerde gerçek anlamda bir kayak pisti ve artık kayak festivali adıyla anılan bir proje için adım atılmış oldu. Ön çalışmalar ve gerekli hazırlıklar belediyemizce büyük bir özenle sürdürülmektedir.

Başçiftlik bir hayaldir. İSTOKBAŞ Gençlik Platformu olarak biz bu hayali büyütmek, geliştirmek ve gerçekleştirmek için kurduk. Ne yapılsa iyi olur düşüncesini bir adım öteye götürüp ne yaparsak iyi olur şeklinde değiştirip bu uğurda istekli gönül elçilerine bir bir ulaştık. Küçük bir grup olarak kurulmuş olsak da çok kısa bir zaman diliminde sayımız binlerle ifade edilen bir rakama ulaştı. Gün geçtikçe sayımızın artması bizi ilçemize bir şeyler yapma, eksik gördüklerimizi tamamlama adına teşvik etti ve halı hazırda iki projeyle destekçilerimizin karşısına çıktık. Asıl ses getiren projemiz merhum eski belediye başkanımız sayın Yüksel Bayram’ın anısı olan “Bayramoğlu Parkı”nı sil baştan düzenleyip “Yüksel Bayram Gençlik Parkı” adıyla halkımıza sunmaktır. Bu kapsamda mevcut olan park alanını daha kullanışlı ve göze hitap eden bir yapıya kavuşturup halkımıza sunmayı amaçlıyoruz. Ön çalışmaları tamamlanmış olan park projemizin yapımına ilkbaharda başlayacağız. Bu konuda halkımızın desteğini görmek bizim için çok gurur verici bir gelişme oldu. Maddi manevi desteklerini esirgemeyen birçok büyüğümüzün sayesinde bizler bu konuda ilk adımı attık ve tam anlamıyla gerçekleştirebilmemiz için halkımızın da maddi manevi desteklerine ihtiyacımız var. İSTOKBAŞ olarak ilçemize katkı sağlayacak, adımızı gururla duyuracak, bizi hep daha ileriye götürecek her türlü görüş ve aktivitenin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Şubat 2015 Başçiftlik Kayak Şenliklerine herkesi davet ediyoruz. Hayallerin gerçekleştiğini görmek için desteklerinizi bekliyoruz.


 Fatih AYAN  Başçiftlik, Tokat
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net