Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ordu-Tokat Duble Yolunda Son Durum

Karadeniz'i Akdeniz'e, Tokat'ı Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Başçiftlik'e ayrıca Niksar'ı, Akkuş üzerinden Ünye'ye bağlayacak olan doğudan batıya tespit edilen 8 güzergahtan en canlısı olması beklenen Ordu-Tokat duble yolunun son durumunu Niksar Ak Parti Eski İlçe Başkanı Abdullah YILDIZ, kişisel Facebook adresinde paylaştı.

Karadeniz'i Akdeniz'e, Tokat'ı Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Başçiftlik'e ayrıca Niksar'ı, Akkuş üzerinden Ünye'ye bağlayacak olan doğudan batıya tespit edilen 8 güzergahtan en canlısı olması beklenen Ordu-Tokat duble yolunun son durumunu Niksar Ak Parti Eski İlçe Başkanı Abdullah YILDIZ, kişisel Facebook adresinde paylaştı.




Karadeniz'i, Akdeniz'e Tokat'ı Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine ve ayrıca Niksar'ı, Akkuş üzerinden Ünye'ye bağlayacak olan doğudan batıya tespit edilen 8 güzergahtan en canlısı olması beklenen, Ordu-Tokat duble yolu ile ilgili son durumu Niksar Ak Parti Eski İlçe Başkanı Abdullah YILDIZ, kişisel Facebook adresinde paylaştı.

Abdullah YILDIZ, Ordu-Tokat duble yolu ile ilgili kişisel Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi;

" Tokat-Ordu Duble Yolu, üç etap halinde projelendirildi. 1. Etap olan Tokat Niksar güzergahının şu anda yapımı sürüyor. Hizmete girdiğinde 10 km kısalıp, 49 km ye inecek yolda, Dönekse ve Sarıyaprak rampaları yer almayacak. Güzergah bu iki kesimde tamamen değişecek.

Tokat'ı; Erbaa, Niksar, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine ve ayrıca Niksar, Akkuş üzerinden Ünye'ye bağlayacak olan Tokat-Niksar güzergahında çalışmalar 2013 yılında başlatıldı. Tokat’ın Karadeniz’e açılan kapısı ile 4 ilçesini birbirine bağlayan 49 kilometrelik karayolu 326 milyon TL’ye mal olacak. Karadeniz'i, Akdeniz'e bağlayacak doğudan batıya tespit edilen 8 güzergahtan en canlısı olması beklenen, Ordu-Tokat duble yolu, hem ülkemiz hemde bölgemiz için büyük önem arz ediyor.

Projenin faaliyete geçmesi ile mevcuttaki sathi kaplamalı tek platformlu devlet yolu, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yola dönüştürülerek, yeni proje ile yolun fiziki ve geometrik standartları yükseltilmesi planlanıyor. Zorlu kış şartları yaşayan güzergahta, hızlı ve güvenli trafik akışı ile önemli turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlayacak yolda ölümü kazaların en aza inmesi hedefleniyor.

Yol İnşaatı Yüklenici Firma Proje Müdürü Murat KÜÇÜKYOLDAŞ, Tokat-Niksar güzergahının 15 kilometrelik kısmında alt yapı çalışmalarının (menfez, su yapı geçişleri, köprü) tamamlandığını ifade ederek, “ Geri kalan kısımda kazı, dolgu çalışması devam ediyor. Hedefimiz bir sıkıntı olmaz ise bir daha ki sene en az 15 kilometreyi trafiğe açık hale getirmek, en iyi hedefimizde 25 kilometre. Yani Tokat'ın girişinden Gökdere'nin çıkışına kadar olan bölüm. Sarıyaprak mevkisi ve Dökse virajı tamamen kalkıyor. Yağmurlu köyünün oradan tepeye çıkmadan ana yola iniyoruz. Yol tamamlandığında 25 dakikada insanlar araçları ile Tokat’tan Niksar’a gidebilecek. Yaklaşık 10 kilometre yol kısılacak " dedi.

İkinci etap Akkuş-Ünye arası ihaleye çıkacağını ifade eden KÜÇÜKYOLDAŞ, Niksar-Akkuş bu sene, Akkuş devamı da yıl sonunda ihaleye çıkacağını, 140 kilometrelik yolun tamamlandığında Tokat’tan 1 saat 15 dakikada Ordu’ya gidilebilir hale geleceğini sözlerine ekledi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek YÜKSEL ise konuyla ilgili verdiği bilgide; Tokat-Niksar yolunun sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret ettiklerini belirtti. İkinci etap Niksar-Akkuş güzergahının bu yıl içinde ihaleye çıkacağı, üçüncü etap olan Akkuş-Ünye güzergahının ise, projesinde güzergah değişikliği çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Tokat-Ordu Duble yolu tamamlandığında, Niksar'dan 60 dakikada, Tokat'tan ise 85 dakikada Karadeniz'e gidilebilecek. "


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net