Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Salih YILMAZ ile Avtokdef Söyleşisi

Bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya geldi. Halıya olan ilgisi o'nu tekstil okumaya itti. Teknikerlik, desinatörlük, pazarlamacılık derken kader o'na Cenk Tekstil'in patronluğunu nasip etti. Hayallerinin peşinden giden Başçiftlikli İşadamı Salih YILMAZ'la Kurucu Başkanı olduğu kısa adı AVTOKDEF olan Avrupa Tokat Dernekleri Federasyonu'nu konuştuk..
Bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya geldi. Halıya olan ilgisi o'nu tekstil okumaya itti. Teknikerlik, desinatörlük, pazarlamacılık derken kader o'na Cenk Tekstil'in patronluğunu nasip etti. Hayallerinin peşinden giden Başçiftlikli İşadamı Salih YILMAZ'la Kurucu Başkanı olduğu kısa adı AVTOKDEF olan Avrupa Tokat Dernekleri Federasyonu'nu konuştuk..





Salih YILMAZ; 
23 Mayıs 1975'de Başçiftlik'te doğan Salih YILMAZ, Başçiftlik İlkokulu'nda başladığı ilköğretimi, Tokat Plevne Ortaokulu'nda tamamladı.  Halıya olan merakı onu tekstil okumaya itti. İstanbul Zeytinburnu Tekstil Meslek lisesi'ne kayıt oldu. 1992'de tekstil lisesinden mezun olunca Bornovalılar Tekstil'de işe başladı, burada 10 yıl çalıştı. Bornovalılar Tekstil'de kazandığı deneyimle 2 yıl başka tekstil firmalarında da devam etti. Salih YILMAZ, 1992'den 2004'e kadar teknikerlik, desinatörlük, pazarlamacılık gibi tekstilin tüm birimlerinde çalıştı. 2004'te genel müdür olarak başladığı CenkTekstil'i 2.inci yılın sonunda Şirket yönetimi kapatma kararı alınca Salih YILMAZ, şirketi maliyetine devraldı.

Salih YILMAZ, 2006'dan beri Cenk Tektstil yönetim kurulu başkanlığı yürütüyor.

"Tokat isminin bulunduğu her yerde olma gayretindeyiz." diyen Salih YILMAZ'ın, birçok dernekte üyeliği bulunuyor.

Üyesi olduğu dernekler ve görevleri;
İSTOKDEF ( İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu ) İcra Kurulu Üyesi
TOSİAD ( Tokat Sanayici ve İşadamları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyesi
ESTOKDER ( Esenyurt Tokatlılar Derneği ) Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
BEYTOKDER ( Beylikdüzü Tokatlılar Derneği ) Üyesi
İstanbul Tekstil Meslek Lisesi Mezunları Derneği Üyesi

Avrupa Tokat Dernekleri Federasyonu;
Kısa adı AVTOKDEF olan Avrupa Tokat Dernekleri Federasyonu resmi olarak ekim ayında Salih YILMAZ, kurucu başkanlığında kuruldu. Federasyon, 1. Olağan Genel Kurulunu 21 Aralık 2014'te İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin İstanbul Esenyurt Dernek lokalinde yaptı. Genel Kurul sonrası Başkanlığı Salih YILMAZ, Genel Sekreterliğe İbrahim BEYAZIT getirildi. 

Avtokdef'in Kurucu Dernekleri;
İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Boldacı Derneği
Kamalı Derneği
Sekikışla Derneği
Kuşçu Derneği

Salih YILMAZ ile yapılan söyleşi;

Hasan AÇIKEL : Avtokdef, ne zaman kuruldu?
Salih YILMAZ : Ekim ayında resmi kuruluşu yapıldı. 1. Olağan Genel kurulumuzu Aralık ayında yaptık.

Hasan AÇIKEL : Avtokdef'nin üye sayısı nedir?
Salih YILMAZ : Şuan için üye derneğimiz 5 ama 26 kişilik icra kurulumuzda bölgedeki tüm dernek başkanları ve kanaat önderleri mevcut.

Hasan AÇIKEL : Kısa adı Tokkon olan Tokat Dernekler Konferasyonu'nun aynı zaman 3 federasyonundan birisiniz, değil mi?
Salih YILMAZ : Evet, İstokdef, Avtokdef ve Astokdef olarak 3 federasyonun kurucu üyeliğiyle Tokkon kuruldu. 

Hasan AÇIKEL : Kısa adı Astokdef  olan Asya Tokat Dernekler Federasyonu 'nu da yeni kuruldu.
Salih YILMAZ : Evet, Avtokdef ile beraber kuruldu.

Hasan AÇIKEL : Peki bu 3 fedarasyonunda merkezleri neler?
Salih YILMAZ : Astokdef Pendik, Avtokdef  Esenyurt ve İstokdef  Bahçelievler merkezde, Tokkon da şuan için İstokdef ile aynı merkezi kullanıyor.

Hasan AÇIKEL : Tokkon, Türkiye geneli mi olacak, yoksa sadece İstanbul'u mu kapsayacak.
Salih YILMAZ : Tokkon'un kuruluşuna öyle bir sınır koymadık ama ilk etapta İstanbul hedefimiz. Erdef; Erbaa Federasyonu da Tokkon'a katılma kararı aldı onlarla beraber 4 federasyon olacak. Ayrıca, Zile federasyonuyla görüşmelerimiz devam ediyor. 

Hasan AÇIKEL : Tokkon, şimdilik İstanbul'da. Anadolu'daki dernekler için bir çalışmanız olacak mı?
Salih YILMAZ : Yani kısa vadede hedef İstanbul stk'larını bir araya toparlamak. İstanbul'da birlikteliği yakaladıktan sonra Anadolu Tokat Dernekler Federasyonu kurulup diğer şehirleri temsil eden hemşerilerimiz de bu federasyonda toplanabilir.

Hasan AÇIKEL : Bu arada Tokdef' ile görüşmeniz oldu mu?
Salih YILMAZ : Tokdef çok zor, Davetimizi yaptık, programlarımıza davet ettik ama gelmiyorlar.

Hasan AÇIKEL : İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu dernek bildiğimiz kadarıyla peki diğer Başçiftlik dernekleri federasyonunuza üye mi?
Salih YILMAZ : Başçiftlik kurucu derneklerimizden zaten, Hatipli ve Karacaören de katılacak. Bizim bölgemizde hedef ve beraber çalışacağımız 20 dernek var. 6 ay içinde hepsiyle görüşüp federasyonumuza üye dernek yapacağız inşallah.

Hasan AÇIKEL : Tokkon ve sizin başkanı olduğunuz Avtokdef'in amacı nedir?
Salih YILMAZ : İstanbul'da yaşayan yaklaşık 600 bin Tokatlıyı tek çatı altında toplayıp hem onların sıkıntılarına çözüm üretmek hemde Tokat kültürünü, Tokat'ı İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye tanıtmak. Yerel yönetimde ve mecliste nüfusuna oranla temsilcilerini seçmek hedefiyle çıktığımız bu yolda bölge sorumluluğumuzu yerine getirmektir.

Hasan AÇIKEL : Tokkon ve sizin başkanı olduğunuz Avtokdef'in ne gibi faaliyetleriniz olacak?
Salih YILMAZ : Bölgemizdeki Tokatlı tüm siyasi temsilcilerimizin arkasında olacağız. Kamu hizmetlerinden hemşerilerimizi haberdar edip faydalanmalarını sağlayacağız. Sıkıntı ve sorunların çözümünde imkanlarınız dahilinde destek olacağız. Birlik beraberlik için dayanışma, tanışma ve sosyalleşme faliyetleri düzenleyeceğiz. Tokkon'un tüm faaliyetlerinden bölgede yaşayan hemşerilerimizi haberdar edip katılımlarını sağlayacağız. Tokatlı öğrencilerimizin eğitim yurt gibi sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz.

Hasan AÇIKEL : Salih bey bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Salih YILMAZ : Ben teşekkür ederim.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net