Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'te Kar Şenliği

Bir hayal gerçek oldu, Başçiftlik'te bu yıl ilk kez kar şenliği düzenlendi. Başçiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kar Şenliği 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon ile yapılan kayak keyfiyle başladı, sucuk ekmek ikramıyla devam etti, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen meş'ale ve havai fişek gösterisi sonrası Davut ŞAHİN konseri eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
Bir hayal gerçek oldu, Başçiftlik'te bu yıl ilk kez kar şenliği düzenlendi. Başçiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kar Şenliği 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon ile yapılan kayak keyfiyle başladı, sucuk ekmek ikramıyla devam etti, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen meş'ale ve havai fişek gösterisi sonrası Davut ŞAHİN konseri eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.



Başçiftlik Kar şenliklerinin ilki 7 Şubat 2015 Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde Başçiftlik Karacaören yaylasında başladı.

Sabah saatlerinde 1. Kar Şenliklerine katılmak için Başçiftlik'e gelen Tokat Valisi Sayın Cevdet CAN'ı Başçiftlik Kaymakamlığına vekalet eden Reşadiye Kaymakamı Turgay GÜLENÇ, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Başçiftlik Ak Parti ilçe Başkanı Kemal GÜLER, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar karşıladı. Vali CAN, ilçe merkezinde yapılan kardan mağarayı ziyaret etti, şenlik açılışını yapmak için Orta yayla bölgesine hareket etti.

Başçiftlik Belediyesi tarafından bu sene ilk kez Orta yaylada düzenlenen kar şenliğine katılan Tokat Valisi Cevdet CAN yaptığı konuşmada, "İlkleri yapmak kolay değildir. Bizim Tokat'ta 4 mevsimde turizm hayalimiz var. Tokat tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla bunları hak ediyor." dedi.

Vali Cevdet CAN'dan sonra konuşan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, kar şenliklerinin Tokat'ın tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti.

Şenlikte Vali CAN'a Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, tarafından küçük sandık, yöresel kayak ve kızak hediye edildi. Can, teşekkür ederek, "İpli kayak üzerindeki kara lastikler benim çocukluğumu hatırlatıyor. Çobanlık yaparken memlekette bunları çok giydik. Bu lastikleri görünce duygulandım." ifadelerini kullandı.

Şenliğe Tokat Valisi Cevdet CAN, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan ALACAKURT, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Ordu İli Aybastı Kaymakamı Osman BİLİCİ, Reşadiye Kaymakamı Turgay GÜLENÇ, Avrupa Tokatlılar Federasyonu Başkanı Salih YILMAZ, Memur-Sen Tokat Şubesi Başkanı Şaban CEYLAN, Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Fatih AKGÜN, İstanbul, Tokat ve Niksar Başçiftlik Dernekleri, Samfad dernek üyeleri, çeşitli STK üyeleri, Resmi daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar. Alim Taştekin ve Maket Uçak Kulübü tarafından şenlik alanında maket uçak gösterisi yapıldı. Şenlik Etkinlikleri kapsamında Başçiftlik Belediyesi ve Avrupa Tokatlılar Federasyonu Başkanı Salih YILMAZ tarafından katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Ayrıca katılımcılara kurulan çadır ile sucuk ekmek ikramı yapıldı.

Yöreye has ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon gibi malzemelerle kayan vatandaşlar birlikte şenlikte davul zurna eşliğinde halaylar çekenlerde renkli görüntüler oluşturdu.

1. Başçiftlik Kar Şenliklerinin akşam bölümü cumhuriyet meydanında yakılan ateşle yakılan meş'alelerle yapılan ateş gösterisinin sonrası havai fişek eşliğinde Davut ŞAHİN konseri ile şenliğe devam edildi. 1. Başçiftlik Kar Şenlikleri konser eşliğinde çekilen halaylarla ile sona erdi.

Sosyal Medya'da 1. Başçiftlik Kar Şenlikleri;

1. Başçiftlik Kar Şenliklerine katılan misafirler sosyal medyada şenlik için Başçiftlik halkına ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'e teşekkür etti.

Şenliğe katılan Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Fatih AKGÜN kişisel Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi; "Başçiftlik Belediyemizin düzenlemiş olduğu kar şenliklerine katıldık.Misafirperverliklerinden dolayı İlçe Başkanımıza,Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi üyelerimize, Genel Sekreterimize ve Başçiftlikli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum."

Şenliğe katılan Memur-Sen Tokat Şubesi Başkanı Şaban CEYLAN kişisel Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi; "Basciftlik Kar festivalindeyiz. Adeta bir düğün ortamı gibi gelinliği giymiş Basciftlik yaylaları. sıcacık insanları ve çalışkan belediye başkanı Murat Tuncel'e teşekkürler."

Şenliğe katılan Ak Parti Tokat İl Gençlik Kolları üyeleri kurumsal Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi; "Ak Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak Başçiftlik 1. Kayak Şenliklerine katılım sağladık. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederiz."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net