Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokatlı Milletvekili Aday Adayları

Türkiye, 7 Haziran'da T.B.M.M.'nin yeni Milletvekillerini seçmek için sandığa giderken iş, sanat, bürokrasi, medya, sağlık ve eğitim dünyasından birçok isim milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunmaya devam ediyor. BasciftlikBlog.com olarak Tokat'ın dışında çeşitli illerde milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Tokatlıları derledik...
Türkiye, 7 Haziran'da T.B.M.M.'nin yeni Milletvekillerini seçmek için sandığa giderken iş, sanat, bürokrasi, medya, sağlık ve eğitim dünyasından birçok isim milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunmaya devam ediyor. BasciftlikBlog.com olarak Tokat'ın dışında çeşitli illerde milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Tokatlıları derledik... 




7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak Milletvekili seçimlerinde partilere Milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusu yapan Tokatlıları il ve parti olarak derledik.

Kocaeli;

Ak Parti Milletvekili Aday Adayları;

Mehmet Ali Okur

4 Ağustos 1973'te Tokat Turhal'da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Hatice'dir. Newport Uluslararası Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.Zemin kaplama ve otomotiv sanayi alanında bir çok bayiliği olan ithalat ve ihracat yapan aile şirketinin ortaklığını yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Okur, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ayrıca, 24. Dönem Milletvekili olan OKUR'un danışmanlığını hemşerimiz Talip ÇAĞLAR yürütmektedir.

Mehmet Akli Okur, 16 Şubat Pazartesi günü Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.



İstanbul;

Ak Parti Milletvekili Aday Adayları;

Hüdayar Mete BUHARA

1971 doğumlu olan Hüdayar Mete Buhara ilk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı ve 1995 yılında aynı bölümden mezun oldu. 1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 1999 yılında Tokat İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 2000-2001 yılları içerisinde 9 ay mesleki ve lisans eğitimi amaçlı olarak İngiltere’de (Exeter Üniversitesinde) bulundu. 1 Mart 2002 tarihinde asil kaymakam olarak ataması yapıldı. Denizli Baklan, Kilis Elbeyli, Aksaray Ortaköy ve Kütahya Emet ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.Bir yıl süreli Muş Vali Yardımcılığı ve 3 yıl süreli Sivas Vali yardımcılığı görevlerinde de bulunan Buhara, Kütahya Vali Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. İyi derecede İngilizcenin yanı sıra Orta Asya Türk Dili Lehçelerinden Türkmence ve Özbekçe’yi çok iyi düzeyde bilmektedir.

Hüdayar Mete BUHARA, İstanbul’dan aday adayı oldu.



Özcan PUNAR

Tokat Erbaa 1982 doğdu. İlk Orta ve Lise Eğitimini Erbaa'da tamamladı. 2004 yılında Gazi Osman Paşa Üniversitesinde eğitimimi tamamladı. 2004-2010 yılları arasında özel bir firmada inşaat mühendisi olarak üst düzey yöneticilik dahil çeşitli birimlerde çalıştı. 2010-2012 yılları arasınnda yine özel bir firmanın yurt dışı projellerinde inşaat mühendisi olarak çalıştı ve aynı zamanda üniversite Hayatına devam etti. 2012 yılında kurduğu PARS YAPI DENETİM LTD.ŞTİ.'de Yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatıma devam etmekte olan PUNAR, çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Erdemliler Platformunda Kurucu Başkan yardımcılığını ve Erbaa Dernekler Federasyonu delegeliğini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan PUNAR, İngilizce ve Makedonca bilmektedir.

Özcan PUNAR, Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.



Özlem ZENGİN

9 Eylül 1969 Tokat doğdu.. İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta, liseyi İzmir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında bir hukuk ve aktüalite dergisi olan Teklif’de yazdı. Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşadı, döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. Akabinde 1998-2001 yılları arasında Kanal 7 Televizyonu'nda ‘Hayatın İçinden’ adlı programda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. 2001 yılında yakın arkadaşlarıyla İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi İKAMER’i kurdu. Bununla beraber serbest avukatlık da yapmaya başladı. 2003 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi.  Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012 ‘de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresinde Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Zengin, Evli ve 3 çocuk annesidir.

Özlem ZENGİN, Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.



Harun KARACA

17 Şubat 1962'de Tokat Zile'de doğdu. Zile Ticaret Lisesini bitirdi. Serbest Muhasebeci ve Özel sektörde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca gıda ve akaryakıt sektörlerinde ticaretle iştigal etmektedir.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Asbaşkanı; Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkan Vekili; Futbol Federasyonu Genel Kurul Delegesi, Voleybol Federasyonu Genel Kurul Delegesi; Türkiye Karate Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye İzcilik Federasyonu Divan Kurulu Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu Divan Kurulu Üyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki teşebbüslerinde yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak bulundu. 24. Dönem İstanbul Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Türkiye - Avusturya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı. Orta düzey İngilizce bilen Karaca, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Harun KARACA, Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.



Yusuf UZUN

10 Mayıs 1973 tarihinde Tokat, Sulusaray'da doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Sulusaray'da tamamladı.  Tokat İmam Hatip lisesi 1994 yılı mezunu olan UZUN, Uluslararası İslam Üniversitesi BSC Hons Economy bölümünü 2000 yılında tamamladı. İhracat yapan birçok firmaya danışmanlık da yapan İş adamı ve ekonomist Yusuf UZUN İngilizce, Arapça ve Urduca bilmektedir.

Yusuf UZUN, Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.




Ali ÇEZİK

1978 yılında Tokat, Pazar Dereköy kasabasında doğdu.İlkokulu köyde okuduktan sonra Tokat İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra İstanbul'da kurumsal hukuk bürolarında Avukat olarak çalıştı. 2008 de serbest avukatlık yapmaya başladım. Halen Mecidiyeköy'de bulunan hukuk ofisimde serbest avukatlık ve hukuk danışmanlığı yapmaktadır. Birçok STK üyeliği ve çalışmalarının yanında Ak Parti Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Kurucu Yürütme Kurulu, Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Hukuk Komisyonu üyesidir.


Ali ÇEZİK, Ak Parti'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.




Chp Milletvekili Aday Adayları;

Umut ÇAKIR

1980 yılında Tokat Almus Çambulak köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve liseyi Tokat'ın Almus ilçesinde, üniversite eğitimini 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak tamamladı. 2004 yılından bu yana Sancaktepe ilçesinde avukatlık mesleğini sürdürmektedir. Chp Sancaktepe İlçe Başkanlığında örgütlenme, hukuk ve seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Barosunda, Tokat İl Dernekler Federasyonunda sosyal sorumluluk gereği çeşitli başkaca sivil toplum kuruluşlarında görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Umut ÇAKIR, CHP'den İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.



İzmir;

CHP Milletvekili Aday Adayları;

Altan İNANÇ

1962 yılında Tokat Niksar Yazıcık köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve liseyi Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulunda, yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Mahalli İdareler Yüksek Okulu ardından da aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 1982 yılında geldiğim İzmir’de, 1987 yılında SHP’ye üye olarak başladı. 1991 – 1993 SHP Narlıbahçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 1993 – 1995 SHP Narlıbahçe ve Narlıdere İlçe Başkanlığı, 1995 – 1996 CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı, Mart 2011 – Haziran 2012 CHP İzmir Örgüt Yönetiminden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Haziran 2012 İzmir İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2014 yerel seçimlerinde; CHP İzmir Seçim İşleri ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Matbaacılık ve açık hava reklamcılığı, dijital baskı alanında faaliyet gösteren kendisine ait ticari işletmede yöneticilik yapan Altan İNANÇ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Altan İNANÇ, CHP'den İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.


Seçim Takvimi;

14 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00’de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. Siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını Ysk'ya saat 17.00'ye kadar bildirecek.

15 Mart : YSK, siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilgili seçim kurullarına bildirecek.

24 Mart : Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek.

27 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri askıdan indirilecek. “www.ysk.gov.tr”de bina bazında seçmen kayıtları sorgulanmasının son günü.

29 Mart : Muhtarlık bölgesi askı listeleri, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak.

3 Nisan : Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

7 Nisan : Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.

15 Nisan : Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan : Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan : Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK tarafından karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK’YA bildirmesinin son günü.

24 Nisan : Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Mayıs : Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

23 Mayıs : Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

28 Mayıs : Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

31 Mayıs : Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

1 Haziran : Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

6 Haziran : Saat 18.00'de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran : Oy verme günü.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net