Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te 18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı.






18 Mart günü, 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümüdür. 2002 yılından itibaren, "Şehitler Günü" olarak kabul edilmiştir.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı. Başçiftlik'te Etkinlikler saat 08:30'da Fatih ARIKOĞLU, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Garnizon Komutanı, Daire Amirleri ve Şehit Aileleri'nin katılımı ile Başçiftlik Merkez ve Hatipli Kasabası Şehitliğinde Başçiftlikli şehitlerin mezarları başında okunan dualar ile başladı.

Saat 9.30'da Başçiftlik Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapıldı. Törene Başçiftlik Kaymakamı Sayın Fatih ARIKOĞLU, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Garnizon Komutanı,  Daire Amirleri, Şehit Aileleri, Muhtarlar, Gaziler öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ''Çanakkale'' konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı öğrenciler tarafından şiirler okundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri, Başçiftlik Cumhuriyet Meydanındaki törenden sonra Şehit Murat Kılınç Lisesi konferans salonunda öğrencilerin hazırlamış olduğu piyes, oratoryo gösterisi ve müzik dinletisi gösterilerinin ardından etkinlikler sona erdi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net