Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

"Başçiftlik'te Bir Aile Fidanlığın Olsun" Kampanyası

Başkanlığını Abdullah BOLAT'ın yaptığı Tokat merkezli Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Başçiftlik Belediyesi ile birlikte Üç Oluk Göleti çevresine ve Kızlar Kayası mevkine fidan dikimi için "Başçiftlik'te Bir Aile Fidanlığın Olsun" kampanyası başlattı.



1997 yılında Tokat merkezde kurulan Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin "Başçiftlik'in geleceği, geleceğin Başçiftlik'i için" proje çalışmaları kapsamında Başçiftlik Belediyesi ile birlikte Üç Oluk Göleti çevresine ve Kızlar Kayası mevkine fidan dikimi için "Başçiftlik'te Bir Aile Fidanlığın Olsun" kampanyası başlattı.

Başçiftlik Belediyesi tarafından Üç Oluk Göleti çevresi ve Kızlar Kayası mevkindeki boş ve kıraç alanlara fidan dikimi için teraslama çalışmalarına başladı. Teraslama çalışmalarının ardından Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri tarafından çam fidanıyla ağaçlandıracak. Açılan teraslara isteyen aile ve kişilere tahsis edilecek, kendi aile fidanlığını yapıp tabelasını asabilecek. Fidan dikimi ve sonrasında bakımını dikimi yapan kişiler yapacak.

Tokat Başçiftlikliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği kurumsal web sitesi www.basder.org adresinde yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi;

"Tokat Başçiftlikliler Derneği "Başçiftlik'in geleceği, geleceğin Başçiftlik'i için" proje çalışmaları devam ediyor. Yıllardan beri boş ve kıraç bir görünüm arzeden kızlar kayası mevkiinde Belediye Başkanımız Murat TUNÇEL tarafından teraslama çalışmaları yaptırılıyor. Belirtilen alana yaklaşık 5000 (beşbin) adet çam fidanı dikimi derneğimiz koordinesinde yapılacaktır. Açılan teraslar kişi veya ailelere tahsis edilecektir. İsteyenler aile üyeleri ile birlikte gidip dikebilir, dikme imkanı olmayan kişi ve aileler ise her bir teras için belirlenen 200 TL’yi derneğimiz kanalıyla işçilere ödenerek fidan dikimleri gerçekleştirilecektir.

İlçemizin güzelliğine güzellik katacak bu projeye bütün hemşerilerimizin katılımını bekliyoruz."

Ayrıca Dernek kurumsal Facebook adresinde 21 Mart 2015 tarihinde oluşturduğu etkinlikte ise şu ifadelerle üyelerinden destek istedi;

"Başçiftlik İlçesinde Gölet Çevresi ve Kızlar Kayası Mevkinde yapılacak parselleme çalışması ile Fidan dikimi alanları oluşturulacaktır. Söz konusu alanlara dikilecek fidanlar Başçiftlik Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanacak olup isteyen herkes kendi aile fidanlığını yapıp tabelasını asabilecektir."



Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


Kaynak:

* www.basder.org        www.facebook.com/tokatbaşçiftliklerderneği

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net