Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokatlılar Buluşmasında

Kısa adı TOKKON olan Tokat Dernekler Konfederasyonu tarafından İstanbul Sinan Erdem Spor salonunda düzenlediği Tokatlılar Buluşması'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, bakanlar, bürokratlar, belediye başkanları, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.



Kısa adı TOKKON olan Tokat Dernekler Konfederasyonu tarafından 29 Mart 2015 Pazar günü İstanbul Sinan Erdem Spor salonunda düzenlediği Tokatlılar Buluşması'na TRT sanatçılarından Sevda GÜL ve Yöresel Sanatçı Züleyha’nın konserleriyle başladı. 2010 yılı UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülü sahibi Yaşar GÜÇ kavalıyla bir gösteri sundu. Turhal Belediyesi Çanakkale Savaşına katılan Onbeşlileri temsilen hazırladığı ekip salondaki misafirleri selamlarken Tokat Valiliği Omuz halayı ekibi de bir gösteriyle etkinliğe katkı sundu.

Tokatlılar Buluşması'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, TBMM Grup Başkan Vekili Ayşe Nur BAHÇEKAPILI, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan BOZKIR,  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Tokat Valisi Cevdet CAN,Milletvekilleri, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, İBB Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Tokat İlçe Belediye Başkanları,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim TEMURCİ, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Başçiftlik'i, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Tokat İl Genel Meclis Üyesi Ali ÖZTÜRK, Ak Parti Başçiftlik ilçe Başkanı Kemal GÜLER temsil ederken etkinliğe Başçiftlikliler yoğun ilgi gösterdi.

Tokatlılar Buluşması'nda yapılan konuşmalarda "Çanakkale Ruhu" ortak vurgu olarak yer aldı.

TOKKON Başkanı Mehmet Salih ÜN, yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız, yaptığınız hizmetler için size teşekkür etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, Erdoğan'ın Filistin, Suriye ve çok sayıdaki yerde mazlum halklar için verdiği mücadeleyi anlattı.

Erdoğan'ın sömürgeci egemen güçleri karşısında "Dünya beşten büyüktür" diyerek kendilerini gururlandırdığını dile getiren ÜN, aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünü anmak için de bu toplantıyı düzenlediklerini aktardı.

TOKKON’ un 7 ay önce kurulduğunu ve 4 federasyon ile 133 dernekten üyesi olduğunu ifade eden Mehmet Salih ÜN, konfederasyonun hayata geçirmek istediği yurt projesi hakkında bilgi verdi.

Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat'ın havalanmaya hazır bir uçak gibi bir kanadına tarih ve turizmi, diğer kanadına tarım ve sanayiyi aldığını belirterek, şehrin 2023 hedeflerinden bahsetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Anadolu'nun güzel insanlarının buluştuğu yer olan Tokat'ın Türkiye'nin aynası olduğunu belirterek, Türkiye'nin her şehrinin ülke gibi olduğunu, Tokat'ın da bu şekilde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Tokat yöremizin o meşhur hey 15’li türkümüz, bir diğer tanımıyla ağıtı işte bunları anlatır. Bu türkü Rumi takvimle 1315 doğumlu, 1897 doğumluların 1916’da askere alınması üzerine yakılmıştır. Henüz 18 yaşında olan bugünkü lise öğrencisi durumundaki gençlerden oluşuyordu. 

“Hey 15’li 15’li, tokat yolları taşlı, 
15’liler gidiyor kızların gözü yaşlı." 

Evet sadece kızların değil tüm milletimizin yaşlı gözlerle askere uğurladığı 18 yaşındaki bu civanlardan pek azı geri dönebildi. Onlar bir gül bahçesine girer gibi toprağa düştüler. Ve analar bu evlatlarının eline kınaları yaktı ve öyle gönderdi. Biliyorsunuz bizde öyle kına rastgele yakılmaz. Biz evlenecek kızımıza, askere gönderilen yavruya. Ama bize üzerinde bir asırdır özgür şekilde yaşadığımız bu vatanı bıraktılar."

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Sosyal Medya Tokatlılar Buluşması;

Etkinliğe katılan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, kişisel Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi; "Sayın Cumhurbaşkanımızla Tokatlılar Buluşuyor programına katılan İlçemizden gelen İstanbul'dan katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca programa emeği geçen herkese başta İstanbul AVTOKDEF Kurucu Başkanı İş adamı Salih Yılmaz'a, Başçiftlik Dernek Başkanımız İbrahim Beyazit'a, Sayın Vekilim Zeyit Arslan'a teşekkür eder, saygılar sunarım. Bu organizasyonun başından sonuna kadar bizleri kullanarak salonda bizleri yok sayan organizasyon sahiplerine de teşekkür ederim."



Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


Kaynak:

* www.basciftlik.net        www.facebook.com/murat.tuncel.182      * www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net