Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat Yemekleri Nursel'in Mutfağında

Show TV ekranlarında Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatlarının paylaşıldığı “Nursel’in Mutfağı” programının, 23 Mart Pazartesi günü yayınlanan bölümünde Tokat yemeklerini, Gönül ve Nurcan GÜLER tanıttı.
Show TV ekranlarında Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatlarının paylaşıldığı “Nursel’in Mutfağı” programının, 23 Mart Pazartesi günü yayınlanan bölümünde Tokat yemeklerini, Gönül ve Nurcan GÜLER tanıttı.

Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği, Nursel ERGİN’in sunumuyla renk kattığı “Nursel’in Mutfağı” programında; her yöreden farklı lezzetler tanıtılıyor. Show tv ekranlarında hafta içi her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edildiği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını paylaşılıyor.

“Nursel’in Mutfağı” programının, 23 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlanan bölümünde Tokat yöresinin mükemmel yemekleri olan "Mısır Böreği, Etli Dolma, Hira Tatlısı, Fiyonk Çörek" tatlarına ait hazırlama metotları ve yapılışı Başçiftlikli hemşerilerimiz Gönül ve Nurcan GÜLER anlattı.

Programda Tokat yemeklerinden Etli Dolma'nın yapılışı anlatılırken Gönül ve Nurcan GÜLER, Etli Dolma'nın Başçiftlik'e has bir lezzet olduğunu, babaannelerinin tarifi olduğu söylemeyi ihmal etmediler.

Başçiftlik'e Has Lezzet; "Etli Dolma" Tarifi
Malzemeler;
:: Yarım kilogram kadar çift çekilmiş kıyma
:: 2 dilim kadar bayat ekmeğin içi
:: 1 diş sarımsak
:: Köftelik baharatlar
:: Tuz
:: Karabiber
:: Tuz
:: Yumurta
:: Sıvıyağ

Etli Dolma Yapılışı;
Kıymayı bir yoğurma kabına aldıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Sıvıyağımızı tavaya koyup ısınmasını sağlayın. Köftelerimize elimizle silindir şekli verdikten sonra kızgın yağda kızartalım. Nursel'in Mutfağı Etli Dolma tarifi servise hazırdır.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net