Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'in İnternet Yüzleri

Maddi kaygılar, eğitim ve sağlık gibi nedenlerle bugün doğduğumuz yöreden farklı diyarlara kanat açan gurbet kuşlarının memleket özlemini gidermek, maziyi hatırlamak, Başçiftlik'i ve insanını dünyaya tanıtmak için bugün internette birçok web sitesi ve facebook grubu var. Başçiftlik'in internetteki yüzlerini; web sitesi ve Facebook gruplarını derledik.
Maddi kaygılar, eğitim ve sağlık gibi nedenlerle bugün doğduğumuz yöreden farklı diyarlara kanat açan gurbet kuşlarının memleket özlemini gidermek, maziyi hatırlamak, Başçiftlik'i ve insanını dünyaya tanıtmak için bugün internette birçok web sitesi ve facebook grubu var. Başçiftlik'in internetteki yüzlerini; web sitesi ve Facebook gruplarını derledik.

Günümüzde teknolojinin gelişimiyle birçok internet sitesi Başçiftlik'ten en güncel haberleri Başçiftlikliler ve bölgemizde yaşayanlarla buluştururken, paylaşılan fotoğraf ve videolar ile de gurbette yaşayan Başçiftliklilere memleket hasretlerini bir nebze olsun dindirmeye çalışıyor.
Özellikle gurbette yaşayan Başçiftliklilerin büyük ilgi odağı olan web siteleri ve Facebook gruplarını sizler için derledik.

Web siteleri;
www.Basciftlik.com; 2000'li yılların başında Konya'da yaşayan hemşerimiz Muhammet Fatih KARAKOÇ editörlüğünde yayına başlayan web sitesinde, sitenin editörlerinden Başçiftlik'in görsel hafızası Nazif KARAKOÇ'a ait geçmişten günümüze fotoğraflar yoğunlukta. Başçiftlik'e ait genel bilgiler, haberler, duyurular, Başçiftlik sözlük, Başçiftlik şiirleri, türkü ve maniler, düğün duyuruları ve sanal mezarlık bölümleri yer alıyor. Üyelerin Başçiftlik sözlük, Başçiftlik şiirleri, türkü ve maniler ve düğün duyuruları bölümüne katkı sağlayabiliyor.

www.Basciftlik.net; Başçiftlik'in ilk web sitelerinden. Birçok kez el değiştirse de 2012 yılında Ahmet KAYHAN editörlüğünde yayın hayatına başladı. 2013 yılında "Başçiftlik'in yenilenen yüzü... " sloganıyla yeni görsel yüzüne geçen sitenin Başçiftlik Gündemi bölümünde yerel haberleri, Şehir ve İnsan bölümünde; geçmişten günümüze Başçiftlik tarihine yer alan olay ve kişilerle ilgili araştırma haberleri, Edebi Başçiftlik bölümünde; Başçiftlik'e ait diğer makale, şiir, türkü ve hikayeleri yer alıyor. Ayrıca, site twitter,facebook, instagram, google+ gibi sosyal medya hesapları ve youtube kanalı ile takipçilerine ulaşıyor.

www.BasciftlikBlog.com; "Başçiftlik'e dair hatırda kalanlar, unutulanlar, haberler, kişiler, makaleler, yorumlar, paylaşılan ve paylaşılmayı bekleyen dipnotlar..." sloganıyla 2014 aralık ayında yayın hayatına merhaba dedi. Hasan AÇIKEL'in editörlüğünde yoluna devam eden sitede Başçiftlik, Tokat ve Ülke gündemine dair güncel haberlerin yanı sıra geçmişten günümüze Başçiftlik tarihine yer alan olay ve kişilerle ilgili araştırma haberleri, Başçiftlik'e ait diğer makale, şiir, türkü ve hikayeleri yer alıyor. Fatih AYAN ve Metin KILIÇ köşe yazılarıyla siteye katkı sağlıyor. Ayrıca, site twitter, facebook, blogspot, google+ gibi sosyal medya hesapları, web.tv ve youtube'daki kanalı ile takipçilerine ulaşıyor.

www.Basder.org; 1997 yılında Tokat merkezde kurulan Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin resmi web sitesidir. Dernek ile ilgili haber ve duyuruların dışında ayrıca Başçiftlik'e dair genel bilgiler, fotoğraf ve videolar mevcut. Site ait

Facebook Grupları;
Facebook.com/BaşçiftlikAnderanalinKulübü; Grup açıklamasında; "Öncelikle Başçiftlik ve Çevresi akabinde bütün yurtta doğa ve fotoğraf gezileri düzenlemek için 2014 yılında kurulmuştur. Kulüp ilk gezisini 13 Ağustos'ta ZINAV KANYONU'na yapmış ve çok keyifli birliktelikler oluşmuştur. İkinci gezi 05.10.2014 tarihinde Başçiftlik Sarp Kuz mevkinde bulunan Kanyon ve Şelalelere yapmış ve müthiş adrenalin yaşanmıştır." ifadeleri yer aldı. Kulüp yaptığı etkinlikleri grup üzerinden duyuruyor, yaşanılan adrenalinleri grupta paylaşıyor.

Facebook.com/BaşçiftlikFotoğrafKulübü; Yunus YÜCE'nin yöneticiliğinde Başçiftlik ve Başçiftliklilerin fotoğraflarının paylaşıldığı grup açıklamasında; "uzakda olanların özlemleri gidermek ve Başçiftliğimizn tanıtımı amacıyla sunulmaktadır. " ifadeleri yer alıyor.

Facebook.com/Başçiftlik'eDair; Hikmet AYAN'ın yöneticiliğinde Başçiftlik'e dair her şeyin paylaşıldığı grup açıklamasında; "Başçiftlik'e Dair Herşeyi Bulabilirsiniz , En Güncel Haber , Video ve Fotoğrafları Başçiftlik Sevdalılarına Ulaştırıyoruz. " ifadeleri yer alıyor.

Facebook.com/İstokBaşGençlikPlatformu; "Hayal edebilirseniz gerçekleştirebilirsiniz..." sloganıyla 2014 yılında Facebook'ta kurulan İsTokBaş Gençlik Platformu üyeleri Başçiftlik için projeler üretiyor, tartışmaya açıp ortak akıl oluşturarak Başçiftlik için yapabileceklerini belirleyip hayata geçirmeye çalışıyor.

Bedir AYMAK, Fatih AYAN, Kemal YILDIZ, Nihat BAYRAM, Tayfun AKARSU ve Yusuf KAPUSUZ tarafından Facebook'ta kurulan Platform adını Başçiftlik Belediye Eski Başkanı Rahmetli Yüksel BAYRAM'a vefa adına 15 önce Yüksel BAYRAM yapılan tarafından yapılan mesire alanının peyzaj çalışmaları için Facebook üzerinden başlattık kampanyayla duyurdu.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net