Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Samsun'da Rasim KAPUSUZ'u Ziyaret Ettik

BasciftlikBlog.com olarak sitemizin yazarı Metin KILIÇ ile birlikte 40 yıldan uzun zamandır Samsun'da yaşayan Hemşerimiz Rasim KAPUSUZ'u S.M.M.M. bürosunda ziyaret ettik, eski ve yeni Başçiftlik'i konuştuk.
BasciftlikBlog.com olarak sitemizin yazarı Metin KILIÇ ile birlikte 40 yıldan uzun zamandır Samsun'da yaşayan Hemşerimiz Rasim KAPUSUZ'u S.M.M.M. bürosunda ziyaret ettik, eski ve yeni Başçiftlik'i konuştuk.





BasciftlikBlog.com olarak sitemizin yazarı Metin KILIÇ ile birlikte 22 Nisan 2015 Çarşamba günü 40 yıldan uzun zamandır Samsun'da yaşayan Hemşerimiz Rasim KAPUSUZ'u, kendisine ait S.M.M.M. bürosunda ziyaret ettik, eski ve yeni Başçiftlik'i konuştuk.

Sitemizin gönüllü destekçilerinden ve yazarımız Metin KILIÇ ile Samsun'da bir araya geldik. Rasim KAPUSUZ'un Samsun İlkadım ilçesinde bulunan SMMM bürosuna ziyarete gittik. Sohbet ortamında geçen buluşmada Rasim KAPUSUZ, bize Başçiftlik'ten çıkışından okul hayatına, Samsun günlerine, Tokat eski Valisi Rahmetli Recep YAZICIOĞLU ile ilgili yaşadıklarına, eski ve yeni Başçiftlik'e dair bir çok anısını anlattı, anılarını da kaleme almaya başladığını da özellikle belirtti.

Bir dönem Samsun Tokat Vakfı başkanlığını da yürüten Rasim KAPUSUZ, Başçiftlik'in ilçe olma sürecinde yaşanılan sıkıntıları anlatırken, Reşadiye Kızılcaören Kasabasının da o dönem ilçe olmak için kulis yaptığını, ama diğer Tokat Milletvekillerinin Kızılcaören'in ilçe olmasını isteyen Metin GÜRDERE'yi ikna ederek Başçiftlik'in ilçe oması için yardımcı olduklarını, o dönem Başçiftlik Belediye Başkanı olan Ali KAPUSUZ'un emeklerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Ankara Maliye mezunu olan Rasim KAPUSUZ, İhsan ŞEN'i anlatırken öğrencilik yıllarında o dönem Ankara'da Polis Basın Bürosunda görev yapan İhsan ŞEN'in kendisine olan desteklerini unutamadığını söyledi.

Konu İhsan ŞEN ve Tokat eski Valisi Rahmetli Recep YAZICIOĞLU'dan açılınca Metin KILIÇ da bir anısını anlattı. Metin KILIÇ; "1. Başçiftlik Halı Festivalinde sunucuyum. İşte o dönemin Tokat Valisi Recep YAZICIOĞLU da festivale davetli. O dönem telefon nerde... Valiyi karşılamak için Rahmetli İhsan ŞEN bir kortej oluşturmuştu, bende ara ara anons yapıyorum, Sayın Valimiz Tokat'tan çıkmış, Niksar'a gelmiş gibi... Bir anons yaptım valimiz belbaşına ulaşmış diye... Sonra bir polis kolumdan tuttu, dedi ki; "Valimiz burada", ben bakıyorum ama kimseyi göremedim. Sonra polis gösterdi Valiyi bana, yanında 2 ihtiyar olan gençten, kazak giymiş bir delikanlı, Şaşırdım, dedim anons edeyim." yok biraz sonra edersin." dedi. Rahmetli İhsan ŞEN, Vali için bir koltuk ayarlamış gerisi sandalye tabi. YAZICIOĞLU, o koltuğa oturmadı, yanındakilerden bir annesi diğeri babasıymış, babasını o koltuğa oturttu, kendi sandalyeye geçti." dedi.

Eski Başçiftlik'ten yeni Başçiftlik'e geçtiğimiz sohbetimizde, Rasim KAPUSUZ; Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'i yakından takip ettiğini, çalışmalarını ve çabalarını takdir ettiğini söyledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net