Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta İşkur'dan 2000 Kişiye 6 Aylık İş

Tokat İşkur ve Tokat Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri işbirliği ile düzenlenen Toplum Yararına Program kapsamında yürütülen proje süresince toplam 6 milyon 3 yüz bin fidan dikimi, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları için Tokat, Başçiftlik ve diğer ilçelerden 2000 kişiye 6 aylık iş imkanı oluşacak.
Tokat İşkur ve Tokat Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri işbirliği ile düzenlenen Toplum Yararına Program kapsamında yürütülen proje süresince toplam 6 milyon 3 yüz bin fidan dikimi, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları için Tokat, Başçiftlik ve diğer ilçelerden 2000 kişiye 6 aylık iş imkanı oluşacak.

Tokat Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü ve Tokat Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri işbirliği ile düzenlenen Toplum Yararına Program kapsamında 2000 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. Proje süresi 2 ay fidan dikimi, 4 ay bakım ve rehabilitasyon olmak üzere toplam 6 ay sürecektir.

Tokat Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü ve Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri ile yapılan protokol sonucu öncelikli olarak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacaktır. Bu proje ile 5 bin 683 hektar tesis alana yeni fidan dikimleri ile ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması, 11 bin 90 hektar alana ise daha önce dikilen fidanların bakımı ve rehabilitasyonu, erozyon kontrolü ve budaması yapılacaktır. Proje süresince toplam 6 milyon 3 yüz bin fidan dikimi yapılacaktır.

Toplum Yararına Program kapsamında çalışacaklara aylık asgari ücret üzerinden ödeme yapılmakla birlikte SGK prim ödemelerinin de Çalışma ve İş kurumu tarafından karşılanacaktır.

6 Nisan 2015 tarihinde başlayan proje kapsamında Tokat, Niksar, Reşadiye, Başçiftlik, Artova, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt, Zile, Almus ve Erbaa’da 31 Mart ile 2 Nisan 2015 tarihleri arasında istihdam edilecek kişiler tespit edildi.

Tokat merkez ve diğer ilçelerde olduğu gibi Başçiftlik'te de 8 Nisan 2015 tarihi itibariyle proje kapsamında çalışacak işçilere iş güvenliği eğitimleri verilmeye başlandı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net