Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokatlı Milletvekili Adayları

Türkiye, 7 Haziran'da T.B.M.M.'nin yeni Milletvekillerini seçmek için sandığa giderken iş, sanat, bürokrasi, medya, sağlık ve eğitim dünyasından birçok isim milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu, partiler başvuruları değerlendirdi ve seçime girecek adaylarını belirledi. BasciftlikBlog.com olarak partilerin Tokat ve diğer illerdeki Tokatlı adaylarını derledik...
Türkiye, 7 Haziran'da T.B.M.M.'nin yeni Milletvekillerini seçmek için sandığa giderken iş, sanat, bürokrasi, medya, sağlık ve eğitim dünyasından birçok isim milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu, partiler başvuruları değerlendirdi ve seçime girecek adaylarını belirledi. BasciftlikBlog.com olarak partilerin Tokat ve diğer illerdeki Tokatlı adaylarını derledik...

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak Milletvekili seçimlerinde partiler seçime girecekleri Milletvekili adaylarını belirledi. Tokattan.net olarak partilerin Tokat ve diğer illerdeki Tokatlı adaylarını derledik..

Tokat;

Ak Parti Tokat Milletvekili Adayları;

1) Prof. Dr. Coşkun Çakır
2) Dr. Celil Göçer
3) Fatma Gaye Güler
4) Av. Fatih Akgün
5) Av. Mustafa Arslan

Chp Tokat Milletvekili Adayları;

1) Orhan Düzgün
2) Gülperi Coşar
3) Mine Baş
4) Sinan Yavuz Yavaş
5) Tahir Yıldırım

Mhp Tokat Milletvekili Adayları;

1) Abdurrahman Başkan
2) Hüseyin Erkan İkikat
3) Av. Yücel Bulut
4) Av. Mustafa Afşin Ünverdi
5) Kübra Sever Taşkıran

Saadet + Bbp Tokat Milletvekili Adayları;

1) Bilal Metehan Aydın
2)
3)
4)
5)

(Not: Saadet Partisi, BBP ile ittifakı üzerine listelerde 81 ilin 1. Sırasını bildirdi. Diğer adayları sonra bildirecek.)

Dsp Tokat Milletvekili Adayları;

1) Murat Altundağ
2) Birkan Duran
3) Güven Günindi
4) Şaban Topsakal
5) Süleyman Özge

Hdp Tokat Milletvekili Adayları;

1) Murat Toprak
2) Bahar Özer
3) Erkan Keskin
4) Gülcan Gümüş


İstanbul;

Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayları 

Özlem ZENGİN
Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili 2. sıra adayı

9 Eylül 1969 Tokat doğdu.. İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta, liseyi İzmir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında bir hukuk ve aktüalite dergisi olan Teklif’de yazdı. Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşadı, döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. Akabinde 1998-2001 yılları arasında Kanal 7 Televizyonu'nda ‘Hayatın İçinden’ adlı programda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. 2001 yılında yakın arkadaşlarıyla İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi İKAMER’i kurdu. Bununla beraber serbest avukatlık da yapmaya başladı. 

2003 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi.  Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012 ‘de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresinde Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Zengin, Evli ve 3 çocuk annesidir.


Harun KARACA
Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili 8. sıra adayı

17 Şubat 1962'de Tokat Zile'de doğdu. Zile Ticaret Lisesini bitirdi. Serbest Muhasebeci ve Özel sektörde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca gıda ve akaryakıt sektörlerinde ticaretle iştigal etmektedir.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Asbaşkanı; Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkan Vekili; Futbol Federasyonu Genel Kurul Delegesi, Voleybol Federasyonu Genel Kurul Delegesi; Türkiye Karate Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye İzcilik Federasyonu Divan Kurulu Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu Divan Kurulu Üyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki teşebbüslerinde yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak bulundu. 24. Dönem İstanbul Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Türkiye - Avusturya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı. Orta düzey İngilizce bilen Karaca, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Chp Milletvekili Adayları 

Dursun ÇİÇEK
Chp İstanbul 2. Bölge Milletvekili 4. sıra adayı

25 Ocak 1960 tarihinde Umurca, Reşadiye, Tokat'ta doğdu. Ortaöğrenimini Sivas'taki Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu'nda gördü. 1976'da Harp Okulu'na girdi ve buradan devre üçüncüsü olarak mezun oldu. 1980-1984 yılları arasında Foça'da Amfibi Tugayda Takım Komutanı, 1984-1988 yılları arasında Tuzla'da Deniz Harp Okulu Bölük Komutanı olarak görev yaptı. 1988'de Harp Akademisi'ne girdi. 1990 yılından itibaren 4 yıl boyunca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı'nda Tatbikat Proje Subayı olarak çalıştı. 1994 yılından sonra Özel Amfibi Tabur Komutanlığı'nda Harekat Eğitim Şube Müdürü olarak çalıştı. 

1997-1998 yılları arasında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Çok Uluslu Yardım Kuvveti Plan Prensipler Şube Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Subayı olarak görev yaptı. 1999'a kadar Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Grubu Harekat Kısım Amiri olarak görev yaptı. 1999-2001 döneminde Amfibi Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı yaptı. 2001'den itibaren 3 yıl İskenderun'da Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında çalışan Çiçek, 2004 yılından bu yana Genelkurmay Bilgi Destek Daire başkanlığı görevini yapmaktadır.2005 yılında "Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi üzerine bir araştırma" konulu teziyle Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda doktora yapmıştır.

Ankara;

Ak Parti Milletvekili Adayları 

Nuri ELİBOL
Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili 10. sıra adayı

1960 yılında, Zile’de dünyaya geldi. O tarihlerde köyünde okul olmadığı için ilkokulu civar iki ayrı köyde bitirdi. Orta öğreniminin bir bölümünü Zile’de, liseyi ise İstanbul Çengelköy’ deki Kuleli Askeri Lisesi’nde okudu. Kuleliden sonra Yüksek Öğrenimini Harbiye’de yaptı. Askeri derslerin yanı sıra Harbiye’de 4 yıl ekonomi eğitimi aldı. 30 Ağustos 1981 yılında Teğmen rütbesi takan ELİBOL, 1982 - 2000 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2000 yılında Kıdemli Binbaşı iken kendi isteği ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekliye ayrıldı.

2001 yılında gazeteciliğe başladı. 14 yıl süre ile İhlas Yayın Grubunda Ankara Medya Grup Başkanlığı görevini icra etti. 13 yıl Türkiye Gazetesinde köşe yazarlığı ve TGRT televizyonunda televizyon programı yaptı. Halen köşe yazarlığı ve televizyon programı yapmaya devam eden Nuri ELİBOL, evli ve iki erkek evlat sahibi. Nuri ELİBOL orta derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir. Askeri konular, Savunma Sanayi konuları ve Ulusal Güvenlik alanı, Uluslararası İlişkiler, İnşaat ve Kentsel Planlama, ELİBOL’un ilgi duyduğu ve bilgi sahibi olduğu konulardır.


Seçim Takvimi;

15 Nisan : Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan : Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan : Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK tarafından karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK’YA bildirmesinin son günü.

24 Nisan : Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Mayıs : Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

23 Mayıs : Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

28 Mayıs : Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

31 Mayıs : Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

1 Haziran : Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

6 Haziran : Saat 18.00'de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran : Oy verme günü.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com
( GİZLE )
  1. Önümüzdeki milletvekili seçimlerinin tüm memleketimize hayırlı olmasını dilerim.
    Abdurrahman Başkan.

    YanıtlaSil

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net