Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Somun Tepesine Ulaşmak Artık Daha Kolay

Başçiftlik'te bir hayal daha gerçek oldu. Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçe Özel İdare Müdürlüğü iş makineleriyle Başçiftlik'in en yüksek noktası olan 1800 rakımlı Somun Tepesi (Saman Dağı) zirvesine ulaşmak için yapılan yol yapım çalışmalarında sona gelindi.
Başçiftlik'te bir hayal daha gerçek oldu. Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçe Özel İdare Müdürlüğü iş makineleriyle Başçiftlik'in en yüksek noktası olan 1800 rakımlı Somun Tepesi (Saman Dağı) zirvesine ulaşmak için yapılan yol yapım çalışmalarında sona gelindi.



Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçe Özel İdare Müdürlüğü iş makineleriyle Başçiftlik'in en yüksek noktası olan 1800 rakımlı Somun Tepesi (Saman Dağı) zirvesine ulaşmak için 04.05.2015 tarihinde başlanılan yol yapım çalışmalarında sona gelindi.

20.05.2015 tarihi itibariyle Somun Tepesi zirvesine ulaşan yol yapım çalışmalarında yolun silindir sıkıştırma ve stabilize çalışmaları devam ediyor.

Yolun bitirilmesiyle birlikte Başçiftlik Osmanlı yaylasında (Eski Yayla) bulunan Somun Tepesine ulaşmak daha kolay olacak, gelecekte zirvede yapılacak yamaç paraşütü uçuşları ile kayak turizmi ve çim kayağı tesisleri yapımına alt yapı oluşmasını sağlanmış oldu.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net