Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Fatih ARIKOĞLU'nun Ardından

Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan Değerli Kaymakamımız Fatih ARIKOĞLU'nun Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise gerçekleştirilmeyi bekliyor. Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun ardından eğitimden, tarıma ve hayvancılığa dair arka planda kalan gerçekleştirilmiş veya bekleyen projeleri yazdık.
Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan Değerli Kaymakamımız Fatih ARIKOĞLU'nun Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise gerçekleştirilmeyi bekliyor.  Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun ardından eğitimden, tarıma ve hayvancılığa dair arka planda kalan gerçekleştirilmiş veya bekleyen projeleri yazdık.

Kaymakam ve vali yardımcılarının dört gözle bekledikleri 27 Haziran 2015 tarihli Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yayınlanan kararnameyle Başçiftlik Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, Ankara'nın Güdül ilçesine Kaymakam olarak atanırken yerine Düzce'nin ilçesi Yığılca ilçesi kaymakamı Mehmet ÖZCAN Başçiftlik Kaymakam olarak görevlendirildi.

Başçiftlik Eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU'nun Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise gerçekleştirilmeyi bekliyor.  Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun ardından eğitimden, tarıma ve hayvancılığa dair arka planda kalan gerçekleştirilmiş veya bekleyen projeleri yazdık.

Eğitim Projeleri;
Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU dönemin Başçiftlik ve köylerinde okuyan ihtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencilerine  Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından yılda 2 dönem olmak üzere her bir dönemde 450,00 tl toplam 900,00 TL eğitim bursu verildi.

Yıl sonunda başarılı olan öğrenciler Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından yurt içi geziye götürülüyor. Bu yıl başarılı 40 öğrenciye tüm masrafları Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından karşılanarak Kayseri, Nevşehir, Ürgüp ve Göreme'de tarihi ve turistik mekanlar gezdirildi.

Hayvancılık Projeleri;
Başçiftlik ve köylerinde süt potansiyelini artırmak Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından Başçiftlik Süt Birliği aracılığıyla 80.000 TL değerinde Şahnalan, Alan ve Başçiftlik merkeze 3 adet süt soğutma tankı konuldu.

3 milyon TL değerinde  300 baş süt ineği için hazırlanan proje de son aşamaya gelindi, proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderilmeyi bekliyor. Proje kapsamında her aile 3 baş süt ineğini tanesi 8.500 TL'den 2 yıl ödemesiz 6 yıla yayılmış ödeme ile alabilecek.

Tarım Projeleri;
Kaymakam ARIKOĞLU'nun Başçiftlik için en büyük hayali; Başçiftlik'te 5200 dekarlık bir alanda planlanan Meyvecilik Projesi, kamu öncülüğünde özel şirketler tarafından yapılmasını idi. Mevyecilik Projesi için uygun alanlar belirlendi. proje için toplantılar, seminer ve sunumlar yapıldı, şirketlerle görüşüldü, ama proje hayata geçirilemedi.

İstanbul merkezli Tarha Tarım adlı firma Başçiftlik'te 1500 dönümlük arazide Kiraz üretimi yapmak için Başçiftlik Kaymakamlığı ile görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde firma Başçiftlik'te 1500 dönem arazi alarak kiraz ağacı dikecek, üretimin her aşamasını firma takip edecek. Ayrıca, firma kiraz üretimi yapmak isteyen Başçiftliklilere üretilen kirazı da alma garantisi ile üretim desteği vermeyi taahhüt ediyor. Başçiftlik Kaymakamlığı ile firma arasında görüşmeler devam ediyor.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net