Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kaya ÇAKIRTAŞ, Hürsöz Gazetesi'nde

Tokat'ta yayınlanan Hürsöz Gazetesine konuşan Tokat'ın tek yeraltı çarşısı Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısı esnafı ve Kalkınma Başkanı Hemşehrimiz Mustafa Kaya ÇAKIRTAŞ,  esnafın seçim sonrası oluşan belirsizlikten etkilendiğini buna rağmen müşterilerine daha iyi hizmet vermek için iftar sonraları açık olduklarını söyledi.



Tokat'ta yayınlanan Hürsöz Gazetesi 27 Haziran 2015 Cumartesi günündeki sayısında, "Yeni Başlangıç" başlığıyla Tokat'ın tek yeraltı çarşısı Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısı esnafı ve Kalkınma Başkanı Hemşehrimiz Mustafa Kaya ÇAKIRTAŞ'ın görüşlerine yer verdi.

 "Yeni Başlangıç" başlığıyla Hürsöz Gazetesinde yer alan haber şöyleydi;

" Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısı esnafı ve Kalkınma Başkanı Mustafa Kaya ÇAKIRTAŞ esnafın seçim sonrası oluşan belirsizlikten etkilendiğini buna rağmen müşterilerine daha iyi hizmet vermek için iftar sonraları açık olduklarını ve onların da alışverişlerini son günlere bırakmamaları konusunda ricada bulundu.

Son iki gün alışveriş adeti

20 seneyi aşkın bir süredir Hüdai Sayıbaş Yeraltı Çarşısın da hem esnaflık hem de Kalkınma Başkanlığı yapan Mustafa Kaya ÇAKIRTAŞ Tokatlıların son iki gün kala yaptıkları alışverişten hem müşterilerin hem de kendilerinin sıkıntı yaşadığını anlatarak : '' Tokat`a has bir olay mı onu  da bilmiyorum ama bizim gördüğümüz 20 senedir son iki gün içerisinde alışveriş yapıyor. Aslında müşterilerimizin daha iyi hizmet alabilmesi için daha kapsamlı bir şekilde aradığını bulabilmesi ve ihtiyacına cevap verebilmesi için bunu önceden yapabilir. Bunu son iki gün içinde yaptıklarından ne biz sattığımızı biliyoruz ne onlar aldığını. Dükkanlar küçük malum deneme şansları azalıyor. Müşteri de bir anda yoğun bir şekilde girdiği zaman olmuyor. Bu sefer daha büyük sorun yaşanılıyor bu konuda. '' dedi.

İftar sonrası ikramlarla alışveriş

Pazartesi gününden itibaren artık iftar sonraları da açılacak olan Yeraltı Çarşısı`nın gece 12`ye kadar müşterilerini bekleyeceğini söyleyen Mustafa Kaya ÇAKIRTAŞ: '' Şu an ramazanın ilk haftası olduğu için pek fazla dışarı çıkan gezen yok. Biz de 08.15`te okunan ezanın ardından 9`da ancak geliriz. Teravihe git gel saat olmuş 11-12. malum sabah 8`de bizim mesaimiz başlıyor ondan dolayı da açmıyoruz. Ama açan arkadaşlarımız var bir kaç tane. Yasal bir zorunluluk ya da şart yok tercihe dayalı bir şey. Tahmin ediyorum ki çarşımız pazartesi tam anlamıyla açık olacak. Biz de müşterilerimizi bekleriz çayımızı kahvemizi içmeye ve çarşımızı görmeye.'' diye konuştu. "




Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com



Kaynak www.hursozgazetesi.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net