Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Teşekkürler Fatih ARIKOĞLU

Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise zamanı kalmadı. Biz, o 'nu kah öğrencilerin karne heyecanı paylaşırken, kah bir kahvehanede halka meyvecilik projesini anlatırken, kah bir iftar sofrasında şehit ve gazi yakınlarıyla ile oruç açarken gördük. Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan Değerli Kaymakamımız Fatih ARIKOĞLU'na teşekkürler.
Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise zamanı kalmadı. Biz, o 'nu kah öğrencilerin karne heyecanı paylaşırken, kah bir kahvehanede halka meyvecilik projesini anlatırken, kah bir iftar sofrasında şehit ve gazi yakınlarıyla ile oruç açarken gördük.  Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan Değerli Kaymakamımız Fatih ARIKOĞLU'na teşekkürler.

Kaymakam ve vali yardımcılarının dört gözle bekledikleri 27 Haziran 2015 tarihli Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yayınlanan kararnameyle Başçiftlik Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, Ankara'nın Güdül ilçesine Kaymakam olarak atanırken yerine Düzce'nin ilçesi Yığılca ilçesi kaymakamı Mehmet ÖZCAN Başçiftlik Kaymakam olarak görevlendirildi.

Başçiftlik Eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU'nun Başçiftlik'e ve Başçiftliklilere dair bir çok hayali vardı lakin bir kısmını gerçekleştirdi, bir kısmına ise zamanı kalmadı.

Başçiftlik Eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU dönemine dair hatırda kalanlar;

Meyvecilik Projesi;
Kaymakam ARIKOĞLU'nun Başçiftlik için en büyük hayali; Başçiftlik'te 5200 dekarlık bir alanda planlanan Meyvecilik Projesi, kamu öncülüğünde özel şirketler tarafından yapılmasını idi. Mevyecilik Projesi için uygun alanlar belirlendi. proje için toplantılar, seminer ve sunumlar yapıldı, şirketlerle görüşüldü, ama proje hayata geçirilemedi.

Sulama projesi;
Başçiftlik Üçoluk göleti yağmurlama sulama suyu tesisi projesi ile Başçiftlik'in güney bölgesini kapsayan 6.000 Dekar tarım arazisi basınçlı yağmurlama sulama suyuna kavuştu.

Kitap Fuarı;
Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından kapalı spor salonunda Tokat Valisi Cevdet CAN'ın da katılıp açılışını gerçekleştirdiği kitap fuarı düzenlendi. Seçkin yayınevleri ve 40 bin kitabın sergilendiği fuarda ilçemizdeki öğrencilerin tamamına Türk ve Dünya Edebiyatından en nadide eserleri temin edildi. Kaymakamlık öğrencilere ücretsiz temin ettiği kitaplara ek olarak, öğrencilerimiz iki hafta boyunca kitap kumbaralarında biriktirdikleri paralarla da kitap satın aldılar. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 348 öğrencimize 14.000 lira değerinde kitap kaymakamlıkca ücretsiz dağıtıldı. Ayrıca Başçiftlik'teki okulların tamamında tüm sınıflarda, kahvehanelerde ve camilerde kitaplık oluşturuldu. 

Somun Tepesine yol;
Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçe Özel İdare Müdürlüğü iş makinasıyla 04.05.2015 tarihinde başlanılan Başçiftlik'in en yüksek noktası olan 1800 rakımlı Somun Tepesi yol yapım çalışması yapıldı, zirveye ulaşım kolaylaştı.

Kapalı Halı Saha;
Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Başçiftlik Belediyesi tarafından kamulaştırılarak Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilen 2.436m2 arazi üzerine  30*50 Ebatlarında 1.500m2 kapalı halı saha yapımı için ihale yapıldı, en kısa zamanda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Köylere Parke;
Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2015 yılı faaliyetleri kapsamında; KÖYDES (İçişleri Bakanlığı)  ve İl Özel İdaresi yatırım programında yer alan köy içi yolları kilitli beton parke döşeme işi kapsamında Başçiftlik Alan Köyü Erikçayırı Mahallesine 3.000m2, Aydoğmuş köyüne 1.200m2 ve Dağüstü Köyüne 600 m2 beton parke döşeme işi devam ediyor. İlçemize bağlı 6 köyün cami ve köy meydanı ve diğer ortak kullanım alanlarının tamamı kilitli beton parke taşı ile döşendi.


Derkenar | Yöremizin gelişime sağladığı katkılardan dolayı Kaymakamımız Fatih ARIKOĞLU 'na tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürü borç bilir, yeni görev yerinde başarılar dileriz...     BasciftlikBlog.com

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net