Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

11. Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Başçiftlik Belediyesi tarafından organize edilen 11. Geleneksel Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali 17 Temmuz'da Cumhuriyet meydanında "Geçmişten Günümüze Başçiftlik" sergisi açılışıyla başladı, 19 Temmuz'da Karaçam Düden yaylasında yapılan konser ve piknik ile sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Başçiftlik Belediyesi tarafından organize edilen 11. Geleneksel Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali 17 Temmuz'da Cumhuriyet meydanında "Geçmişten Günümüze Başçiftlik" sergisi açılışıyla başladı, 19 Temmuz'da Karaçam Düden yaylasında yapılan konser ve piknik ile sona erdi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Başçiftlik Belediyesi tarafından organize edilen 11. Geleneksel Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali 17 Temmuz 2015'de Cumhuriyet meydanında "Geçmişten Günümüze Başçiftlik" sergisi açılışıyla başladı, 18 Temmuz 2015'de şiir ve türkü gecesi ile devam etti, 19 Temmuz'da Karaçam Düden yaylasında yapılan konser ve piknik ile sona erdi.

11. Geleneksel Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali;

17 Temmuz 1. Gün
Etkinliğe ilk olarak saat 10:00 dan itibaren Cumhuriyet meydanındaki çadırda Başçiftlik'e özgü kültürel materaller ile daha çok Başçiftlik'in görsel yüzleri Erkut AYMAK, Mustafa KILINÇ ve Nazif KARAKOÇ ait fotoğrafların yer aldığı "Dünden Bugüne Başçiftlik" resim sergisi açılışı yapıldı. Festival süresince açık kaldı.

18 Temmuz 2. Gün
Festival kapsamında yarışmalar ön plana çıktı. Bebeklere yönelik emekleme, çocuklar için sandalye kapmaca ve uçurtma uçurma ile büyüklere yönelik Kültür yarışmaları yapıldı. Yüksel Bayram Gençlik Parkının açılışı ve akşam Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri tarafından okunan şiirler ile türküler ve havai fişek gösteri ile festivalin 2. günü son erdi.

Yüksel Bayram Gençlik Parkının Açılışı;
"Hayal edebilirseniz gerçekleştirebilirsiniz..." sloganıyla 2014 yılında Sosyal Medyada kurulan İsTokBaş Gençlik Platformu üyeleri Başçiftlik Belediye Eski Başkanı Rahmetli Yüksel BAYRAM'a vefa adına 16 yıl önce Yüksel BAYRAM tarafından yapılan mesire alanının peyzaj çalışmaları için hazırladıkları projeyi Başçiftlik Belediyesinin desteği ile tamamladı, parkın açılışı dualarla yapıldı. Açılış töreninde katılımcılara keşkek ikramı yapıldı.

Doğa Yürüşü;
Bu senen ilki düzenlenen Doğa Yürüyüşü Gallık Boğazından başlayarak Alaçal istikametinden Cumhuriyet Meydanına kadar yapıldı. Doğa Yürüyüşüne İhtiyar, genç bir çok vatandaşımız katıldı.

Uçurtma Şenliği;
Bu sen ilki düzenlenen Uçurtma Şenliği Üçoluk Göletinde yapıldı.  İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dağıtılan uçurtmalar çocuklar tarafından uçuruldu. Uçurtma Şenliğine çocuklardan çok büyüklerin ilgi göstermesi dikkat çekti. Şenlikte en yükseğe uçurtma çıkarmayı Metin BAYRAM başardı.

Başçiftlik'in Geleceği, Geleceğin Başçiftlik'i Paneli;
Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Başçiftlik'in sorunları ve çözüm önerileri paylaşıldığı "Başçiftlik'in Geleceği, Geleceğin Başçiftlik'i" temalı ortak akıl panelinin ilki 29 Temmuz 2014 tarihinde, Başçiftlik Şehit Murat KILINÇ Lisesi Konferans Salonunda düzenlenirken 2.si, Ramazan Bayramının 2. günü 18 Temmuz 2015 Salı günü saat 17.00'de, Ali Şevki EREK Parkında kurulan iftar çadırında gerçekleştirildi.

Amacı Başçiftlik'in geleceği,geleceğin Başçiftlik'i için çalışmak, fikir ve proje üretmek panelin gündeminde Başçiftlik için yapılanların ve yapılacaklar, Başçiftlik beyazı tohum üretimiyle ilgili aşamalar, Başçiftlik tarihi hakkında bilinmeyenler ve Başçiftlik derneklerinin Başçiftlik için yaptığı çalışmalar yer aldı.

Bebek Emekleme Yarışması;
Festivalin en sevimli yarışmacıları dereceye girebilmek için emeklediler. İlçemizde ilk defa düzenlenen Bebek Emekleme Yarışmasını Selahattin SERASLAN tarafından sunuldu. Dereceye giren bebekler altın verildi. Birinci gelen bebeğe ödülünü Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, ikinciye ödülünü Tigem Genel Müdür Yardımcısı Ayhan KARAYAMA ve üçüncüye ödülü İl Genel Meclisi Üyesi Ali ÖZTÜRK tarafından verildi. Yarışmaya katılan diğer bebeklere de çeşitli ödüller verildi.

Başçiftlik Kültür Yarışması;
2014 yılında ilki düzenlenen ve çok ilgi gören yarışma bu sene yine Cemal ÇAKIRTAŞ tarafından düzenlendi ve sunuldu. Yarışmanın soruları Başçiftlik'in eski bilgilerinden oluşuyordu. Eski yer isimleri, gelenek ve görenekleri ve geçmişteki önemli isimlerden oluyordu. Yarışma sonunda birinciliği Murat AYMAK, ikinciliği Baki AYDIN ve üçüncülüğü Uğur KAPUSUZ kazandı. Dereceye girenlere Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından para ödülü verildi.

Sandalye Kapma Yarışması;
Festival kapsamında çocuklara yönelik yarışmalar ön plana çıkarılarak geleceğimiz olan çocuklara ilgi gösterildi. Bu kapsamda düzenlenen sandalye kapma yarışması düzenlendi. Yarışmayı Selahattin SERASLAN yönetti. Dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi.

Şiir ve Türküm Gecesi;
Festivalin 2. Günü son programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL programın açılış konuşmasını yaptı. Programın konukları Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri oldu. Gecede Dernek Başkanı Remzi ZENGİN, Hemşehrimiz şair Nihat Aymak ve çeşitli şairler tarafından şiirler okundu. Müzik ve ilahi dinletilerinin ardından Başçiftlik semalarında havai fişek gösteri düzenlendi.

Ödül Töreni;
2014 yılından başlayarak her yıl verilecek ödüller için bu yılki ödül kategorisi, ödülü alan, ödül verilme nedeni şu şekilde;

Başçiftlik'e Değer Katanlar; Cemal BAYRAM (Başçiftlik Eski Belediye Başkanı), Başçiftlik'e yaptığı gayretli çalışmalar nedeniyle verildi. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından verilen plaketi Rahmetli Cemal BAYRAM adına yeğeni Ayhan BAYRAM aldı.

Başçiftlik'te Yetişen Değerler; Prof. Dr. Ali AÇIKEL (G.O.Paşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı), Ülkemizdeki başarılı çalışmalarıyla Başçiftlik ismini onurlandırması nedeniyle verildi. Prof. Dr. Ali AÇIKEL'e plaket İl Genel Meclisi üyesi Ahmet KAPUSUZ tarafından verildi.

Başçiftlik Özel Ödülü; Hüseyin MEMİŞ'e veildi. Hüseyin MEMİŞ'e plaketi Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından verildi. Hüseyin MEMİŞ'in rahatsızlığı sebebiyle Plaketi oğlu Yüksel MEMİŞ'e verildi.

19 Temmuz 3. Gün
Festivalin son gününde Başçiftlikliler Karaçam Düden yaylasında buluştu. Sabahın erken saatlerin kahvaltılarını festival alanında yapmak isteyenler erkenden karaçamda yerlerini aldılar. Saat 13.00'de festivalin konserinde ilk sanatçı Davut ŞAHİN'in türküleri ile başlayan eğlence programı Mustafa YÜCEL ve Sevda GÜL konserleri ile devam etti. Başçiftlikliler hem pikniklerini yaptılar hem de doyasıya eğlendiler.

11. Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali'ne katılanlar;
10. Başçiftlik Kültür ve Sanat Festivali'ne TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan KARAYAMA, Memur-Sen Genel Başkan Vekili-Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, Tokat İl Genel Sekreteri Recep GÖKÇE ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Başçiftlik Hatipli Belediye Başkanı Şemsettin YAVUZ, Avtokdef olan Avrupa Tokat Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih YILMAZ, kısa adı İSTOKDEF olan İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet YILMAZ ve Yönetim kurulu üyeleri, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi ZENGİN ve dernek üyeleri, Yeşil Niksar Gazetesi Sahibi Cemalletin BİLGİN, Yeşil Niksar Gazetesi yazarı Doğa EKER, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Başçiftlikli katıldı.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net

   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net