Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Şaban BOLAT Tokat Gazetesi'ne Konuştu

Tokat'ta yayınlanan Tokat Gazetesi'ne konuşan Final Dershanesi Müdürü Hemşehrimiz Şaban BOLAT, Anayasa Mahkemesi kararı sonrası dershanelerin kapatılması kararının iptal edilmesiyle ilgili, “Doğru bir karar ama geç kalmış bir karar” değerlendirmesinde bulundu.




Tokat'ta yayınlanan Tokat Gazetesi 16 Temmuz 2015 Perşembe günündeki sayısında, "Doğru ama geç kalmış bir karar" başlığıyla Final Dershanesi Müdürü Hemşehrimiz Şaban BOLAT'ın görüşlerine yer verdi.

“Doğru bir karar ama geç kalmış bir karar” başlığıyla Tokat Gazetesinde yer alan haber şöyleydi;

Bolat gazetemize yaptığı açıklamada dershanelerin kapatılması kararının iptal edilmesinin ülke için hayırlı bir karar olduğunu ifade ederek, “Çünkü dershanelerin kapatılması kararının alınması yanlıştı. Bu karardan önce bir sürü insan yatırım yapmış, öğretmenler çalışıyor, hizmetlisi var, sekreteri var. Diğer bir açıdan baktığımızda evet devletimiz sağ olsun Milli eğitime gerekli yatırımı yapıyor, gerekli desteği fazlasıyla veriyor. Bugün okulları geziyoruz dershanelerde olmadığı kadar imkanlar var” diye konuştu.

Alt yapı olmalıydı
“Dershaneler olmasın tamam ama ilk olarak bunun bir alt yapısının hazırlanması gerekirdi” diyen Bolat, şunları kaydetti: “Yani öyle birden bire ‘ben dershaneleri kapattım’ demek yanlıştı. Bundan 2 buçuk sene önce dershaneler kapatılsın mı kapatılmasın mı tartışmasında dershaneler kapatılsın diye yazı yazmıştım. Bunu da tüm samimiyetimle inanarak yapmıştım. Çünkü okullarda çok fazla imkan var. Ama bu imkanların yeterince değerlendirilmediği kanaatindeyim. Eskiden her köşe başında bakkallar, kasaplar, manavlar vardı. Ne oldu hep kapandı neden, süpermarketler, AVM’ler açıldı, bakkal, kasap, manav sayısı azaldı. Dershaneler de olmasın ama önce okullarda bunun alt yapısının hazırlanması gerekiyor. Yani birden bire dershaneleri kapatma işi olmaz”

“Veliler endişeliydi”
Özellikle yaz tatilinde onlarca velinin ‘bizim çocuklar ne olacak, ne yapacağız’ diye sorduklarını aktaran Bolat, “Mili Eğitim Müdürlüğü okullarda kurslar açıyor, Halk Eğitim Merkezinin kursları vardı. Bunlar yeterli olur muydu olmaz mıydı, ne kadar verimli olurdu bilmiyorduk. Ama dershanelerin kapatılmaması kararının ülkemiz için, öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı bir karar olduğu kanaatindeyim” dedi.

“Dönüşüme başlamıştık”
Bolat, dershanelerin kapatılması kararından sonra Tokat’taki hemen hemen bütün dershanelerin dönüşüm için müracaat ettiğini ve resmi işlemlerini devam ettirirken fiziki değişikleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Okullarda laboratuar, yemekhane, atölyeler olması gerekiyor. Fiziki değişiklikler mutlaka oldu. Onun yanı sıra dershanede kurs mahiyetinde görmediğimiz bazı derslerin okulda verilmesi gerekiyordu. Bunun için öğretmen arayışları hatta anlaşmaları yapıldı”

“Dershaneler okula yardımcı”
Dershanelerin okulun alternatifi olmadığına dikkati çeken Bolat, “Kim böyle düşünüyorsa yanlış düşünüyor, dershane sadece okula yardımcı. Biz dershane olarak okuldaki ufak tefek eksiklikleri tamamlıyoruz. Dershanelerin amacı öğrenciyi sınava hazırlamaktır. Ülkemizde maalesef öğrencilerin hayatı sınava dayalı. Dershaneler de bu ihtiyacı gidermek için kurulmuş eğitim kurumlarıdır” ifadelerini kullandı.

“Karar geç kaldı”
Bolat, alınan kararın geç olduğunu dile getirerek, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
 “Çünkü biz normalde daha önce Ağustos ayında yaz kurslarını başlatıyorduk. Özellikle 12 ve 8’inci sınıf öğrencileri için okullar açılmadan önce programlarımızı başlatıyorduk. Ama şimdi bunun için geç kaldık. Bir de bazı dershaneler okula dönüştü. Dershaneler ona göre anlaşmalar yaptı. Bazı dershaneler ‘dönüşmeyeceğim’ dedi ya da işlemler bitmediği için öğretmenlerle anlaşma yapamadı. Bence geç kalmış bir karar, keşke daha erken alınsaydı. Doğru bir karar ama geç kalmış bir karar.”




Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com



Kaynak www.tokatgazetesi.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net