Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Meyvecilik Projesinde Son Durum

Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan ve yeni görevine başlayan Başçiftlik eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, meyvecilik projesinin akıbetini soranlar için kişisel Facebook hesabından bir açıklama yaptı.
Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan ve yeni görevine başlayan Başçiftlik eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, meyvecilik projesinin akıbetini soranlar için kişisel Facebook hesabından bir açıklama yaptı.




Kaymakam Fatih ARIKOĞLU'nun Başçiftlik için en büyük hayali; Başçiftlik'te 5200 dekarlık bir alanda planlanan Meyvecilik Projesi, kamu öncülüğünde özel şirketler tarafından yapılmasını idi. Mevyecilik Projesi için uygun alanlar belirlendi. proje için toplantılar, seminer ve sunumlar yapıldı, şirketlerle görüşüldü, projeyle ilgili son durumunu Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesiyle Ankara İli Güdül ilçesi kaymakamlığına atanan ve yeni görevine başlayan Başçiftlik eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU, kişisel Facebook hesabında açıkladı.

Başçiftlik eski Kaymakamı Fatih ARIKOĞLU'nu meyvecilik projesiyle ilgili kişisel Facebook hesabında şu ifadelere yer verdi; "BAŞÇİFTLİK'ten ayrılmış olmama rağmen hala arayan soran dostlara teşekkür ederim. Bu arada Meyvecilik Projesi nin akıbeti sıkça tarafıma sorulmaktadır. Projeye teveccüh gösteren, destek veren Başçiftlik li lere Projenin geldiği son aşama hakkinda vermek istediğim bilgiler aşağıdadır.

1. Meyvecilik Projesini inceleyen, arazide toprak, bitki ve su incelemesi yaparak 1200 rakım üzerinde 'Stratejik Meyvecilik' yapmak isteyen Tarha Tarım Şirketi 3 aylık inceleme ve değerlendirmelerinin ardından Başçiftlik'te son derece kaliteli kiraz yetiştirilebileceğini ifade etti, Başçiftlik'te yatırım yapma kararı aldı.

2. Şirket en az 1.500 dönüm arazi üzerinde modern Kiraz bahçesi kurmaya karar verdi.

3. Şirket, Kiraz bahçesi kurmak isteyen her Basciftlikli vatandaşa da kiraz bahçesi kurmayı, danışmanlık ve teknik destek sunmayı, ayrıca bahçe sahipleriyle SÖZLEŞME YAPMAK SURETİYLE ÜRÜN ALIM GARANTİSİ vereceklerini beyan etti.

4. Şirket projenin uygulanmasıyla 1.500 dönüm arazi ile yetinilemeyeceğini, zamanla kiraz bahçelerinin bu rakamın kat be kat üstüne çıkacağını, kiraz bahçesi kurmak isteyen herkese bahçe kuracaklarını, bölgenin kiraz diyarı na döneceğini, ilçenin zamanla kiraz Festivalleri yapacağını ifade etti. Bu konuda daha önce başardıkları Eskişehir/Mihalicik'daki kiraz bahçelerini örnek gösterdi. Sn Tokat Vali si ve Başçiftlik Kaymakamını ilçe halkını inceleme gezisi için Eskişehir e davet etti.

5. Şirket yöneticileri, Başçiftlik Kaymakamı, Başçiftlik ilçe Tarım Müd. beraber Tokat Vali sini ziyaret etti. Ziyaret sonrası Tokat Valisi yatırımların gerçekleşebilmesi için her türlü gölet, altyapı ve sulama projelerinin yapılacağı sözünü verdi.

6. Başçiftlik'te yapılacak Kirazcılık projeleri tamamen özel sektör yatırımlarını ifade etmektedir. Devlet bu projenin gölet, sulama projeleri gibi altyapı kısmını üstlenecek tir.

7. Projenin hayata geçebilmesi için şirket öncelikle 1.500 dönüm arazi istemektedir. Bu arazi üzerinde kendi bahçelerini kuracaklar, kendi modern işletmelerini oluşturacaklardır. Daha sonra isteyen her vatandaşa ürün alım garantisi de vererek kiraz bahçesi kuracaklardır. Ayrıca Başçiftlik'te yaşamayan arazi sahiplerine de mülkiyet hakkı arazi sahibinde kalmak üzere kiraz bahçesi kurabileceklerini ve bahçe sahipleri adına bahçeyi tüm süreçleri ile birlikte işletebileceklerini beyan etmişlerdir.

Sonuç: Başçiftlik'in en büyük potansiyeli haline gelen bu proje gerçekleştiğinde bölgede kalkınma, istihdam, refah artışı, toplam tarımsal ve ticari gelirin artması ve tabana yayılması, artan gelirle beraber bölgenin nüfus tutması hedeflenmiştir. Başçiftlik Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün büyük gayretlerle 1.5 yıl üzerinde çalıştığı, ciddi sonuçlar aldığı ve yatırım için bir şirketi ikna ettiği meyvecilik projesi yörenin kalkınması için en gerçekçi istihdam ve Kalkınma projesidir . Biz bu iş için yola çıktığımızda en bastan itibaren bu projenin gerçekleşmesi için 1.5 yılın yeterli olmayacağını biliyorduk. Makul işlerin kişilerle asla bağlı kalmayacağını hesap ederek bu işi asıl sahiplerine Başçiftliklilere emanet ediyoruz. Başçiftlikliler birlik olur ve ısrarla projeyi takip ederlerse başarılması kesinlikle mümkündür. "

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net