Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yusuf BEYAZIT Milletvekili Aday Adayı oldu

Vakıflar Eski Genel Müdürü hemşerimiz Yusuf BEYAZIT, 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Tokat milletvekilliği için aday adayı oldu.
Vakıflar Eski Genel Müdürü hemşerimiz Yusuf BEYAZIT, 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Tokat milletvekilliği için aday adayı oldu.



AK Parti Tokat milletvekili aday adayı olan Yusuf BEYAZIT 25 yılı aşkın devlet memurluğu hayatının son 7 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş, sağlık sorunları dolayısıyla emeklilik kararı almıştı.

1962 yılında Tokat Başçiftlik'te dünyaya gelen Yusuf Beyazıt öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesinde, Yüksek Lisansını TODİA da yapıp sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde bürokratlık yaptıktan sonra 2003 yılı başında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Yusuf BEYAZIT'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde Tokat başta olmak üzere yaptığı hizmetler;

Tokat'taki tarihi yapıların gün yüzüne çıkmasını sağlayarak Tokat'ın göz bebeği olan Taş Hanı Turizme kazandırılmasını sağlamıştı.

Yusuf BEYAZIT'ın genel müdürlüğü sırasında ülke genelinde 3 bin 484 vakıf eserinin restorasyonu gerçekleştirildi. Atıl durumda kalmış vakıf taşınmazlarını, apart, sosyal tesis ve otopark olarak değerlendiren BEYAZIT, 2003"te 30 trilyon TL olan kurum bütçesinin, 2010 yılında 460 trilyon TL"ye çıkarılmasını sağladı. İşgal sorununun çözülmesi de vakıf gelirlerinin arttırılmasında etkili olurken, Formula 1 arazisi, çeşme Kervansaray Butik Oteli, Kayseri Park Alışveriş Merkezi gibi birçok yatırım hayata geçirildi. Vakıfların hayır şartları doğrultusunda elde edilen gelirlerle 10 bin şehit ve yetim çocuğuna eğitim bursu verildi ve 100 bin kişiye gıda yardımı yapıldı.

Osmanlı vakıflarının vakfiyesinde yer alan eğitim şartı da ilk kez yerine getirilerek, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi de kurularak eğitime başladı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net