Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Salih GÜLER, Niksar Kent Konseyi Başkanlığına Seçildi

Niksar’da yeniden yapılanmaya giren Niksar Kent Konseyi Genel Kurulunda, konsey başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandığa gidildi, yapılan seçim sonucunda Niksar Kent Konseyi Başkanlığı görevine Niksar Başçiftlik Dostluk Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Salih GÜLER seçildi.
Niksar’da yeniden yapılanmaya giren Niksar Kent Konseyi Genel Kurulunda, konsey başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandığa gidildi, yapılan seçim sonucunda Niksar Kent Konseyi Başkanlığı görevine Niksar Başçiftlik Dostluk Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Salih GÜLER seçildi.


Niksar’da yeniden yapılanmaya giren kent konseyi için çalışmalar kapsamında ilk olarak Eylül ayında İlçe mahalle muhtarları arasından yönetim kurulu üyeliği ile üye seçimi yapıldı.

14 Ekim 2015 tarihinde yapılan Niksar Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunda, konsey başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandığa gidildi. Yapılan seçim sonucunda, Niksar Kent Konseyi Başkanlığı görevine Niksar Başçiftlik Dostluk Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Salih GÜLER seçildi.

Niksar Kent Konseyi olağan genel kuruluna da katılan Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN kişisel Facebook hesabından Başkan Salih GÜLER ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi, Başkan ÖZCAN şu ifadeleri paylaştı; " Kent Konseyimizin Genel Kuruluna katıldık. Yapılan seçim sonucunda Niksar Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Salih Güler ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ediyorum. Bizler kent konseyiyle, sivil toplum örgütleriyle ve insanıyla bir bütün olarak istişare yapacağız. Bizim projelerimiz var. Projelerimizi istişare ile yapacağız. Bu bağlamda kent konseyimize çok büyük işler düşüyor."

Kent Konseyinin Görevleri;
1) Hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini sağlamak, 
2) Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik planın hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlamak, 
3) Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına katkıda bulunmak. Bu görev kent konseyinin özellikle kent yönetiminde ortak bir akıl ile tüm paydaşların bir araya getirilmesi açısından oldukça önemlidir.
4) Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek. Kent konseylerine demokrasiyi geliştirme işlevi de yüklenmiştir. Özellikle katılımcı bir perspektiften kentteki tüm paydaşları bir araya getirerek kent konseylerinin kent sorunlarını tespit etmesi, kararlar alması demokrasi ve uzlaşma kültürünün oluşturulması açısından önemlidir. 
5) Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek. Kent konseylerinin en önemli görevlerinden biri olarak değerlendirilebilecek bu görev ile özellikle kent kimliğinin korunması, gelecek nesillere kültür mirasının aktarılması, kent değerlerine sahip çıkarak doğal ve kültürün korunması kültürel hayatın devamlılığı ve dolayısıyla toplumsal yapının korunması açısından önemlidir.
6) Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak, . Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanılması, artan nüfus karşısında azalan kay-nakların korunması ve sürekliliğinin sağlanması açısından önemlidir.
7) Kent konseyleri özellikle sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak akıl ve uzlaşmacı kültürün oluşturulması suretiyle kentte sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunma görevini yerine getirmektedir.
8) Kent konseyleri kentteki çocuklar, gençler, kadınlar ve engelliler gibi farklı toplumsal grupların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol alma-larını sağlama amacını taşımaktadır. 
9) Kent konseyleri özellikle yeni yönetim anlayışına uygun bir şekilde kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 

10) Kent konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlamaktır.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net