Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

TİGEM'in Yeni Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA

Ülkemizde tarım ve tarıma dayalı sanayi için tohumluk, damızlık ve hammadde üretmek, gen kaynaklarını korumak için kurulan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan, kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde yönetim değişti. TİGEM'de 2011'den beri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine yürüten hemşerimiz Ayhan KARAYAMA, TİGEM Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı.
Ülkemizde tarım ve tarıma dayalı sanayi için tohumluk, damızlık ve hammadde üretmek, gen kaynaklarını korumak için kurulan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan, kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde yönetim değişti. TİGEM'de 2011'den beri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine yürüten hemşerimiz Ayhan KARAYAMA, TİGEM Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı.

Ülkemiz tarım sektörünün en önemli girdilerinden olan sertifikalı tohumluk ve üstün vasıflı damızlık gibi materyallerin üretimi ve dağıtımı ana ekseninde faaliyet gösteren, faaliyetlerinde özerk, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan tüzel kişiliğe sahip bir İktisadi Devlet Teşekkülü olan kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde yönetim değişti. TİGEM Genel Müdürlüğü'nü yürüten Mehmet Halis BİLDEN'in yerine Ayhan KARAYAMA vekaleten atandı.

Ayhan KARAYAMA;
Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başçiftlik’te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

Özel sektörde yatırım uzmanı, T.B.M.M.’de milletvekili danışmanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürü ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı.

Bir süre şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra 07.09.2005 tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevine ve 25.04.2008 tarihinde TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı.

2006 yılında “TMO’nun ilk fındık alım operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği başarı” sebebiyle Bakanlık Makamı tarafından ödüllendirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Meclisi Üyeliği, Ankara Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzleme Grubu Üyeliği, TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Başkanlığı ve TMO Etik Kurul Başkanlığı görevlerini de yürüten Ayhan KARAYAMA, Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde Ziraatçi Bilirkişi, birçok sivil toplum kuruluşunda ise kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

18.08.2011 tarihinden beri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine yürüten Ayhan KARAYAMA, 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle TİGEM Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı.

Ayhan KARAYAMA, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Derkenar | Ülkemizin tarım sektöründeki en önemli kurumu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan, kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne, 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle TİGEM Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanan hemşerimiz Ayhan KARYAMA'ya yeni görevinde başarılar dileriz... Tokattan.net

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net