Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ın Kültür Köyü; Nebiköy

Tokat Valisi Cevdet CAN, eşi Naime CAN ile birlikte Tokat merkeze bağlı Nebiköy'ü ziyaret etti, köy sakinleri bir araya geldi. Köy evinde bir araya geldiği Nebiköy halkıyla köyün kültürel değerleri ve sıkıntıları üzerine bir süre sohbet eden Vali CAN, Nebiköy halkına “Kültür Köyü” olma müjdesi verdi.
Tokat Valisi Cevdet CAN, eşi Naime CAN ile birlikte Tokat merkeze bağlı Nebiköy'ü ziyaret etti, köy sakinleri bir araya geldi. Köy evinde bir araya geldiği Nebiköy halkıyla köyün kültürel değerleri ve sıkıntıları üzerine bir süre sohbet eden Vali CAN, Nebiköy halkına “Kültür Köyü” olma müjdesi verdi.

21 Aralık 2015 tarihinde Nebiköy’ü ziyaret ederek, köy sakinleri bir araya gelen Tokat Valisi Cevdet CANNebiköy halkına “Kültür Köyü” olma müjdesi verdi.

Eşi Naime CAN ve Turizm ve Kültür Şube Müdürü Selahattin ADIGÜZEL ile birlikte Nebiköy’ü ziyaret eden Vali Cevdet CAN, köy evinde bir araya geldiği Nebiköy halkıyla köyün kültürel değerleri ve sıkıntıları üzerine bir süre sohbet etti. Sohbetinin başında Köy Muhtarı Halil AYDIN’dan köyün sıkıntılarını dinleyen Vali Cevdet CAN, muhtarın köy yolu isteğine karşılık, köy yolunun ve kilit parkenin bu yıl içinde yapılacağını söyledi.

Tokat'ın Kültür Köyü; Nebiköy 
Nebiköy’ün kıymetli ve güzel bir köy olduğunu ifade eden Vali Cevdet CAN, “Köyünüz bizim için kıymetli ve güzel bir köy. Çünkü geleneklerinizden kopmamışsınız.  Hem de aranızdaki dostluk, kardeşlik, sevgi mükemmel. Biz de Tokat’ı dünyaya açacağımız zaman, ülkemizin ve dünyanın değişik vilayetlerinden buraya insanlar geleceği zaman, köyde nasıl bir turizm yapılır, misafir nasıl ağırlanır bunu sizin köyünüzde göstermek istiyoruz.  Hem de size bir gelir kaynağı çıkarmak istiyoruz” dedi.

Turizm çalışmaları kapsamında Nebiköy’ü kültür köyü yapmak istediklerini belirten Vali Cevdet CAN, “Tokat’a gelen turistleri köyünüze getirmek istiyoruz. Burada yöresel yemekler, yöresel ürünler yapılıyor.  Köyünüze yabancı turist geldiğinde köyde kalmak istediği zaman, bir günlük misafir etmek için prefabrik evler düşünüyoruz. Yabancı insanlar geldiğinde yaptığınız yöresel ürünlerin satışını yapabileceğiz satış kulübeleri yapacağız.  Yabancı insanlar bu köye geldiklerinde satabilecek yöresel ürünler, ikram edilecek yöresel yemekler, sergileyebileceğimiz kültürel ürünlerimiz var. 2017 yılından itibaren buraya kafileler gelecek. Onları karşılayıp, geleneksel ürünleri gösterip, burada yöresel yemek yedireceğiz. Turistler sizin kültürünüzü tanıyacak, siz de kültürel değerlerinizi tanıtarak para kazanaksınız. 

Bizim amacımız sizlere ilave para kazandırmak. Parayı hem siz hem de Tokat kazanacak. Bu kültür köylerinin Türkiye’de örnekleri var. Bilinmeyen yerler dünyada kültür köy olarak tanınır hale geldi. Buranın potansiyeli de buna müsait. Dokumacılık, sepetçilik, çorapçılık, halk oyunları hepsi var burada. Biz burada var olan değerlerin yeniden canlanması için size gereken desteği vereceğiz “ diye konuştu.

Ellik ve Semah Gösterisi
Turizm ve Kültür Şube Müdürü Selahattin ADIGÜZEL’in de bulunduğu ziyarette Nebiköy sakinleri Vali Cevdet CAN ve eşi Naime CAN’a semah ve ellik gösterisi sundular. Gösterileri beğeni ve ilgi ile izleyen Vali Cevdet CAN ve eşi Naime CAN, çocuklara çeşitli hediyeler takdim ettiler.


Ziyaretin sonunda Vali Cevdet CAN ve eşi Naime CAN ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Nebiköy halkı, konukları ile günün anısına selfi yapmayı da ihmal etmediler.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net