Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yeşil Niksar 50 Yaşında

5aralık 1966'da Niksar, yeni bir yerel gazeteye kavuştu. Zorlu ve heyecanlı başlayan bir yolculuğun, bugün 50. yılı. "Anadolu da tam 50 yıllık yayın hayatını doldurmak ve halkın sesini bütün dünyaya duyurmak önemli olsa gerek. 5 Aralık 1966 yılında Yeşil Niksar gazetemiz yayın hayatına merhaba dedi. " cümleleriyle gazetenin 50. yıl heyecanını okuyucusuyla paylaşan gazetenin imtiyaz sahibi Cemalettin BİLGİN'in "50. Yıl Gururu" başlıklı sizlerle...
5aralık 1966'da Niksar, yeni bir yerel gazeteye kavuştu. Zorlu ve heyecanlı başlayan bir yolculuğun, bugün 50. yılı. "Anadolu da tam 50 yıllık yayın hayatını doldurmak ve halkın sesini bütün dünyaya duyurmak önemli olsa gerek. 5 Aralık 1966 yılında Yeşil Niksar gazetemiz yayın hayatına merhaba dedi. " cümleleriyle gazetenin 50. yıl heyecanını okuyucusuyla paylaşan gazetenin imtiyaz sahibi Cemalettin BİLGİN'in "50. Yıl Gururu" başlıklı sizlerle...




Cemalettin BİLGİN'in "50. Yıl Gururu" başlıklı yazısı;

 Yeşil Niksar Gazetemizin 50. Yayın yılını yaşamanın gururunu saygıdeğer okuyucularımızla yaşıyoruz.

Anadolu da tam 50 yıllık yayın hayatını doldurmak ve halkın sesini bütün dünyaya duyurmak önemli olsa gerek.

Yıl 1966 5 aralık, zorlu bir yolculuğun, mutlu sonla noktalandığı bir gün.

5 Aralık 1966 yılında Yeşil Niksar gazetemiz yayın hayatına merhaba dedi. Bilgin Matbaası daha önce hizmete başladı.

Yıl 1966, bugün yıllardan 2015, yıllar bir Su gibi akıp gitti.

Uzun ve meşakkatli bir yolculuğa devam ediyoruz, dost gibi gözükenler düşman, düşman gibi gözükenler dost olmuşlar, ama gerçek dostlarımız asla bizi terk etmemişler.

Yeşil Niksar gazetesi zorlu yolculuklardan geçti, daha ilk günkü gibi heyecanlımıdır?, bunu söylemek çokta kolay değil, ama var olan dostlarımızdan, sevdiklerimizden, okuyucularımızdan Allah (cc) razı olsun.

50 yıllık zaman içinde ayakta kalmak çok kolay değil, hele birde gazete çıkartıyorsan, eyvahki eyvah!.

Bizler yazı yazarken,  Sirkeyi, Sarmusağı  hiç hesap etmeyiz, Sirke ve Sarmusağı hesap edenler çorba içemezler, kural budur.

Bizler haber yaparız, yazılar yazarız, yazdıklarımız asla asparagas haber değildir, yazığımız her yazı gerçeklere dayanır ve yazdıktan sonra asla geriye dönüp bakmayız.

Yazı yazmak bir sanattır, sanatçı yaptığı eserle gurur duyar, bizlerde yazdığımız yazıların arkasında dururuz ve sonuçlarını değerlendiririz.

Gazeteciliğin en kötü tarafı yazılan yazılar arşivleniyor, bazı yazılar kalplere nakşediliyor, bazı yazılarda beyinlere işliyor ve yazıların muhatapları sağlıklı ve olgun düşüncede ise, insan sevgisi ile yaşamaya çalışıyor  ise asla zarar görmezsiniz, yazının muhatapları ihanet içinde ve hainlikler düşünüyorsa ki zamanla bu yazılar yazılıyor muhatapları da ihanet içinde olanlar oluyor, o zaman o yazılan yazıların bedelini ödemek için gün saymak gerekiyor!.

50 yıllık gazetecilik serüveninde yüzlerce, binlerce yazılar yazdık, yazıların muhatapları olgun insanlar olunca sıkıntı yaşamadık, ama cahil cühela insanlar olunca mutlaka bilgimiz dışında da olsa mağdur olacak sıkıntılar yaşadık.

Yeşil Niksar gazetesi ailesi olarak 50 yıllık yayın hayatımızda Niksar’da yapılan her çalışmada bir emeğimiz, bir katkımız olmuştur, insanlarımızın düşüncelerini en yetkili insanlara iletmenin sonucunda çok güzel hizmetler yapılmıştır, yapılan işlerin ortaya çıkması sonrasında yaşadığımız mutluluk bütün zorlukların giderilmesine vesile olmuştur.

1966 yılında başlayan gazetecilik serüvenimize rahmetli babam başladı, gazetenin her sayfası tek tek harflerin birleşmesi ile meydana geldi, uzun yıllar gazetemizi mürettip insanların el emekleri ile meydana getirdik, uzun yıllar sonra entertip denilen dizgi makinasını almak nasip oldu, daha sonra son teknolojiyi gazetemize kazandırmakla birlikte bugünlere geliverdik.

1966 yılından 1990 lı yıllara kadar gazetemizin her sayfası tek tek harflerin birleşmesi ile yayınlandı, verilen emeği düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor, bugün klavyenin başına geçip parmakların marifetleri ile ulaşılamayacak hiçbir şey yok.

Gazetemizde bir yetkilinin resimli haberini koymak için neler yapmaz idik, resimler İstanbul’a gider klişeler yapılır ve daha sonra haberlerde resimli olur idi.

Eskiden haberlerdeki Fotoğraf çekimleri de zor idi, makinalar 24 veya 36 pozluk olurdu, çekilen resimleri tan ettirmek için film kesilir, fotoğrafçılar resmi tab eder geri kalan pozlar makinaya takılır ve resimler klişe olması için İstanbul’a gider baskıda kullanılmak için klişeler geldiğinde mutlu olur idik, çünkü, artık haberleri resimli yapma noktasına gelmiş olur idik, bugün ise makinalar nerde ise sınırsız resim çekme özelliğine sahip , bir haber için onlarca resim çekiyorsun, hangi pozu kullanmak istiyorsan onu haberlerde değerlendiriyorsun.

Gazeteciliği anlatmak, yazmak çokta kolay değil, onlarca kilometreyi aşarsın, saatlerce mücadele ederek bir habere ulaşırsın, haberi büyük bir heyecanla yaparsın, yapılan haberin okunma süresi birkaç dakikalık zaman alır, kıymet bilenler bilir, bilmeyen çoğu insan haberin yapıldığının farkına bile varmamıştır!.

Bizler her gün mutluyuz, yayınladığımız gazetelerimizin okunduğunu her gün görüyoruz ve hatta gazetelerimiz okuyucumuzun eline ulaşmadığında; “Cemalettin gazetenizi alamadık okuyamadık neden?” sorularının sorulması bizlerin gurur kaynağıdır.

Saygıdeğer okuyucularımız, bugünlere sizlerle geldik, bundan sonrada birlikte, insanlarımız için, Niksar için, bölgemiz için ülkemiz için hareket ederek yola devam edeceğiz.

Siz değerli okuyucularımıza ne kadar teşekkür etsek azdır, bir gazetenin çıkması elbette pek çok şeyin bir araya gelmesi ile mümkündür, özellikle gazetelerin ayakta kalması için ekonomik özgürlüğü olması gerekiyor ama, inanının yapılan işin ekonomik boyutundan çok sizlerden aldığımız manevi desteklerle yolumuza devam ediyoruz.

Sizler, 50 yıllık yayın hayatımızda iyiki yanımızda varsınız, her şey gönlünüzce olsun.

Günün Sözü: “bizdeki dostluk, pazara kadar değil, mezara kadardır”.


Derkenar | 50 yıldır bölgemizin haberleri Anadolu'dan dünyaya duyuran Niksar'ın köklü yerel gazetesi Yeşil Niksar gazetesinin 50. yaşını kutlar, başarılar dileriz... Tokattan.net


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net