Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri 30 Ocak'ta Başçiftlik'te

Başçiftlik Belediyesi, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'si 30 Ocak'ta gurbetteki Başçiftliklileri ve kayak meraklılarını Başçiftlik'e davet ediyor. Basciftlikblog.com olarak açılışı şenliklerde yapılacak Başçiftlik Kayak Merkezi'ne dair bilinmeyenleri ve hazırlıkları son sürat eden kar şenliklerine dair program detaylarını derledik.
Başçiftlik Belediyesi, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'si 30 Ocak'ta gurbetteki Başçiftliklileri ve kayak meraklılarını Başçiftlik'e davet ediyor. Basciftlikblog.com olarak açılışı şenliklerde yapılacak Başçiftlik Kayak Merkezi'ne dair bilinmeyenleri ve hazırlıkları son sürat eden kar şenliklerine dair program detaylarını derledik.

Başçiftlik Belediyesi, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'sini bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tokat İl Özel İdaresi desteği, Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte organize ediyor. Başçiftlik Orta yayla bölgesinde yer alan (Somun tepesi) Samandağı Başçiftlik Kayak Merkezi'nin açılışının da yapılacağı şenlikler, 30 Ocak 2016'te yapılacak.  

Basciftlikblog.com olarak açılışı şenliklerde yapılacak Başçiftlik Kayak Merkezi'ne dair bilinmeyenleri  ve  hazırlıkları son sürat eden kar şenliklerine dair program detaylarını derledik.

Başçiftlik Kayak Merkezi;
Ulaşım; Başçiftlik Kayak Merkezi; Başçiftlik'e bağlı Karacaören yaylası mevkiinde yer alıyor. Merkez, Tokat Niksar'a 36 km, Tokat Reşadiye'ye 37 km, Ordu Aybastı İlçesi 23 km ve Ordu Fatsa'ya 57 km, Başçiftlik ilçe merkezi üzerinden 8 km mesafededir. Niksar-Başçiftlik arası 28 km, Fatsa ile Perşembe Yaylası arası ise 52 km, Perşembe yaylası ile Başçiftlik Kayak Merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 5 km'dir.

Ulaşım için birçok alternatif mevcut, ama ziyaretçiler için 2 alternatif sunabiliriz. 1. Niksar üzerinden Başçiftlik'e, Başçiftlik'ten Kayak Merkezine ulaşabilir. 2. alternatif ise Fatsa veya Aybastı üzerinden Perşembe Yaylası'na, oradan merkeze ulaşabilirler.

Yoğun kış şartlarına rağmen ekipler yolları sürekli açık tutulmaya çalışılıyor.

Özellikleri; 1600 m rakımlı Karacaören Yaylası mevkiine Kayak tesisine ilk etapta 600 m pist için 270 m. uzunluğunda BABY-LİFT kurulmuş, 2200 miçin çalışmalar devam ediyor. Merkezde 300 m2 bir sosyal tesis yapılmıştır. Tesiste 1 adet Snowtrack ve 1 adet kar motoru bulunmaktadır. Kayak tutkunları için 100 adet büyük 40 adet küçükler için kayak takımları ve 300 adet kızak mevcut. İsteyen kayaksever kayak takımı ve kızakları günlük kişi başı 20 TL'ye kiralayabilir.

Kayak tesisine 2016 yılı içerisinde ihtiyaca göre yatırımlar devam ettirileceği bilgisi alınmıştır.

Konaklama, Yeme-İçme; Tesis yakınlarında otel-motel gibi konaklayabilecekleri ve gece kalınabilecek bir yer şimdilik mevcut değil ama 75 yatak kapasiteli Kayak Eğitim Merkezi (kamp, konaklama vb) tesisleri için çalışmalar devam ediyor. Tesise gelenler için Başçiftlik'te Belediyeye ait içerisinde banyo, wc ve 24 saat sıcak suyu bulunan 2 kişilik odaları olan 18 kişilik konuk evi, 10 Yataklı Öğretmenevi, 30 yataklı Öğrenci Yurdu konaklama imkanı bulunmaktadır. Bunun haricinde Karacaören Yaylasında tesise 50-100 metre mesafedeki yayla evlerinde konaklanabilir. Kışın kısa süreli (hafta sonu) konaklamalar için yayla evleri daha mantıklı. Konaklamak isteyenlerin özellikle bol miktarda odun götürmelerini tavsiye ediyorum. Araçlar yayla evlerine kadar ve Kayak Tesisine kadar gidebilmektedir.

Başçiftlik Kayak Merkezi'ndeki sosyal tesiste insanların çay ve sahleplerini yudumlayıp, kahvaltı yapabilecekleri ve yemek yiyip dinlenebilecekleri kafetarya mevcut.

Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri;
30 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılacak Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri hazırlık son sürat ederken katılımcıları yoğun bir gün bekliyor.

Yaklaşık 200 ton kar kütlesi kamyonlarla Başçiftlik Cumhuriyet Meydanı'nda bir noktaya taşındı, kepçe ve insan gücü yardımı ile kardan mağara yapımı için kollar sıvandı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Tarık POLAT'ın önderliğinde, belediye işçileri kürek ve kazmaların sıra motorlu hızar ile kar kütlesinin içini oyarak ortaya  kardan mağara eserini çıkardı.

İstanbul, Samsun, Tokat ve Niksar Başçiftlik Dernekleri 2. Kar Şenlikleri için üyelerini bilgilendirirken şenliklere katılmak isteyen üyelerine ulaşım imkânı sağlıyorlar.

Basciftlikblog.com, günümüzde sosyal medya kullanıcılarının %71’i hashtag kullandığını dikkate alınarak 30 Ocak 2016 Başçiftlik'te yapılacak Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri'ni daha geniş kitlelere duyurmak, şehrimizi tanıtmak için Twittter'da, İnstagram'da Facebook'ta vb sosyal paylaşım adreslerinde paylaşacağımız içerikleri, fotoğraf ve videoları #BaşçiftlikKarŞenlikleri hashtag ile paylaşılması için duyuru yaptı.

Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, 30 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan kar şenliklerinde kardan adam, kayak ve kızak yarışmaları ile çeşitli gösterilerin sunulacağını, gelen misafirlere Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri anısına kaşkol, bere ve eldiven hediye edileceğini, sabah çorba, öğlen ise sucuk ekmek ikramında bulunacaklarını ve şenlikleri baştan sona drone kamera ile kayıt altına alınacak.söyledi

Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri saat 10:00'da Başçiftlik Belediyesi'ne ait 18 kişilik Konukevi açılışı, Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Sinanpaşa mahallesinde 30*50 metre ebatlarında 1500 m2 kapalı halı saha ve müştemilatlarının yer aldığı tesisin açılışı ile Karacaören yaylası mevkiindeki Başçiftlik Kayak Merkezi açılışıyla başlayacak.

Gündüz, şenliklere katılan kayakseverler, hem İpli Kayak yarışı, Normal Kayak yarışı, Snowboard Yarışı ve Kızak Yarışı ile ödül için yarışacak hemde eğlenecek. Paraşüt gösterisi ile Planet uçak gösterisi ise şenliklere renk katacak.

Akşam ise Alaçal'dan hareket eden  kayak ekibi meş'aleleri ile kayarak Cumhuriyet Meydanına düzenlenecek etkinlere katılacak. Şenlikler, meş'ale ve havai fişek gösterisi sonrası Güladiye MEYDAN konseri eşliğinde çekilen halaylarla sona erecek.

30 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan kar şenliklerine başta Tokat Milletvekillerine, Tokat Valisi Cevdet CAN ve İlçe Kaymakamlarına, Tokat İl Özel İdare Meclis Başkanına ve Genel Sekreterine, İl genel Meclis Üyelerine, Tokat Belediye Başkana ve İlçe Belediye Başkanlarına, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR'a ve diğer il müdürlerine, Daire amirlerine, Dernek temsilcilerine, Siyasi parti temsilcilerine, ulusal ve yerel basına davetiye gönderdiklerini belirten Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, bazı milletvekilleri ve kurum temsilcileriyle bizzat görüşüp davet ettiğini, ayrıca Başçiftlik Kaymakamı Sayın Mehmet ÖZCAN ile birlikte Tokat'ta birçok davet ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dört mevsim bir başka güzel, muhteşem manzaralarıyla Başçiftlik keşfedilmeyi bekliyor, 30 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan Başçiftlik 2. Kar Şenliklerine davetlisiniz.




 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net