Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'in İlk Kaymakamı Levent KILIÇ

Bugünlerde Çorlu Kaymakamı olarak görev yapan Başçiftlik'in ilk ve kurucu Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ'ı Çorlu'daki makamında ziyaret ettik, Ekim 1991'de başlayıp Mart 1992'de sona eren 6 aylık sürede Başçiftlik günlerine dair aklında kalanları, kışı, yolları ve Başçiftliklileri konuştuk, soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde sıcacık mini bir söyleşi yaptık.

Bugünlerde Çorlu Kaymakamı olarak görev yapan Başçiftlik'in ilk ve kurucu Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ'ı Çorlu'daki makamında ziyaret ettik, Ekim 1991'de başlayıp Mart 1992'de sona eren 6 aylık sürede Başçiftlik günlerine dair aklında kalanları, kışı, yolları ve Başçiftliklileri konuştuk, soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde sıcacık mini bir söyleşi yaptık. 

Tokattan.net olarak bugünlerde Çorlu Kaymakamı olarak görev yapan Başçiftlik'in ilk ve kurucu Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ'ı Çorlu'daki makamında ziyaret ettik, Ekim 1991'de başlayıp Mart 1992'de sona eren 6 aylık sürede Başçiftlik günlerine dair aklında kalanları, kışı, yolları ve Başçiftliklileri konuştuk.

Ziyarette, Çorlu Kaymakamı olarak görev yapan Başçiftlik'in ilk ve kurucu Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ'a, BasciftlikBlog.com sitesi ile ilgili kısa bilgilendirme yaptık.

Sohbet ortamında geçen görüşmede, biz sorduk Sayın Kaymakam Levent KILIÇ cevapladı.

Levent KILIÇ
1966 yılında Çorum'da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimin'den mezun oldu.
Amasya Kaymakam adaylığı 1990-1994 (Başçiftlik Kaymakamlığı 1991-1992), Küre Kaymakamlığı (KASTAMONU 1994-1997), Narman Kaymakamlığı (ERZURUM 1997-2002), Osmaniye Vali Yardımcılığı (2002-2003), Sarıkaya Kaymakamlığı (YOZGAT 2003-2005), İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Personel, İdari ve Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcılığı (2005-2010), Sorgun Kaymakamlığı (YOZGAT 2010-2014) görevlerinde bulundu.
02.09.2014 tarih ve 2014/1032 sayılı Müşterek Kararname ile Çorlu Kaymakamlığına atanarak 22.09.2014 tarihinde  görevine başladı.
Hasan AÇIKEL : Başçiftlik'in ilk Kaymakamı olarak atandığınızda Amasya Valiliğinde Kaymakam adayı idiniz, sonrası... 
Levent KILIÇ : Evet, Kütahya'da bir göreve gönderilmiştik, orada öğrendim Başçiftlik'e atandığımı, sonra Başçiftlik'e geldim.

Hasan AÇIKEL : Ama biz, o döneme ilişkin internet'te yayınlanan Başçiftlik videolarında Başçiftlik'in ilk Kaymakamı olarak başka birini görüyoruz 
Levent KILIÇ : O atanan ilk kaymakam Oğuz HAMŞİOĞLU gelmiş, ilçeye görev yapmadan ayrılmış, kurum değiştirmiş, kaymakamlığı bırakmış.

Hasan AÇIKEL : Başçiftlik'e geldiğinizde karşılaştığınız manzara neydi peki?
Levent KILIÇ : İlk ilçeye geldiğimde 1 nüfus müdürü. 1 Mal müdürü ve 3 bekçi vardı. Banka, hakim, savcı, jandarma yoktu, lojman yoktu.

Hasan AÇIKEL : Sonra...
Levent KILIÇ : 1 ay sonra evlendim hanım oraya gelin geldi. Meydandaki Maniye teyzenin evini kiralamıştık. 6 ay sonra ayrıldık. Ayrılırken göz yaşına boğulmuştuk.

Hasan AÇIKEL : 6 aylık kısa bir sürede neler yaptınız, Başçiftlik'te?
Levent KILIÇ : Önce eşyaları sipariş ettik. Yazı işleri müdürü, memur. şoför, hizmetli atamalarını ve köy ziyaretlerini yaptık. 6 ayda ancak kurumların oluşturulması, halk eğitim hizmetleri ve okul tadilat tamirat işleri ile geçti.

Hasan AÇIKEL : Atamaları yaptık dediniz, kimler vardı ekipte?
Levent KILIÇ : Yazı işleri müdürü Ahmet OĞUZ idi. Ahmet AYMAK Milli Eğitim Müdürü'müzdü. Adil memurdu. Adil benden sonra şef veya müdür oldu ayrıldı. Mustafa KAYA da şoförümüzdü.

Hasan AÇIKEL : Başçiftlik'in kışı çok serttir, yollar kapanır, kışa dair aklınızda kalanlar.
Levent KILIÇ : Evet çok soğuktu. Eski makam aracımız vardı, kışın yolu çıkmak için çok araba ittim. Tokat dönüşü yolda çok kalmışlığımız var. Niksar çıkışı bidona Niksar kaynak suyu doldurup çıkardık.

Hasan AÇIKEL : Eşiniz içinde zor olmuştur.
Levent KILIÇ : Kalorifer diye bir şey yoktu. Eşim, ilk kaymakam hanımı olduğu için gündüz ev dolup boşalırdı. Sobayı ben yakar işe giderdim.Kömürü aşağıdan yukarı çıkarmak hanım için kolay değildi.

Hasan AÇIKEL : Sayın Kaymakamım bize zaman ayırdığınız ve bu sıcak söyleşi için teşekkür ederim. Son olarak Başçiftklik ve Başçiftliklilere dair paylaşmak istediklerinizi alalım.
Levent KILIÇ : İpek halılar ve halıcılık devam ediyordu. Lokanta bir tane vardı ve daha çok keçi eti tüketiliyordu. Çayırlarında futbol oynamışlığım vardı. Yine voleybol takımı kurup Niksar'da turnuvaya katıldığımızı ve finale kaldığımızı hatırlıyorum.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net