Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cemalettin BİLGİN Başçiftlik'teki Değişimi Yazdı

Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN; "Başçiftlik ilçemizde geçtiğimiz mahalli seçimlerle birlikte bir değişim, bir dönüşüm, bir hareketlilik olduğunu görüyoruz. Başçiftlik ilçemizin başarılı belediye başkanı Sayın Murat TUNÇEL seçimleri kazanması ile birlikte mükemmel çalışmalar imza atıyor..." Tokat'ın beyazı Başçiftlik'teki değişimi kaleme aldı, okuyucularını 2. Başçiftlik Kar Şenliklerine davet etti.

Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN; "Başçiftlik Belediye Başkanı" başlığıyla Tokat'ın beyazı Başçiftlik'teki değişimi kaleme aldı, okuyucularını 2. Başçiftlik Kar Şenliklerine davet etti.

Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN'in "Başçiftlik Belediye Başkanı" başlıklı köşe yazısı;

"Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Başçiftlik ilçemizde 30 Ocak’ta bir şenlik var, hem de KAR yağışı ile birlikte bereketlenen topraklarda 2. Kar şenliği.

Başçiftlik köy idi, kasaba oldu, sonra bölgede önemli bir ilçe oldu, eldeki kaynaklar yeterince değerlendirilemediği içinde bu kez küçük bir ilçe konumuna düştü.

Başçiftlik ilçemiz bölgede pek çok şehrin elde edemediği çok büyük ekonomik zenginliğe sahipti, bugün elinden kaçırdığı büyük zenginliğin kırıntıları ile ayakta kalmaya çalışan ve büyük çoğunluğu da emekli şehri konumundadır.

Başçiftlik ilçemizde geçtiğimiz mahalli seçimlerle birlikte bir değişim, bir dönüşüm, bir hareketlilik olduğunu görüyoruz. Başçiftlik ilçemizin başarılı belediye başkanı Sayın Murat TUNÇEL seçimleri kazanması ile birlikte mükemmel çalışmalar imza atıyor, Başçiftlik ilçesinin mutlu ve huzurlu geleceğini inşa ediyor.

Küçük bir ilçe de ne yapılmalıda, ilçenin bölgede önemli bir yer tutması sağlanmalı, veya ne yapılmalı da göç veren bir ilçeden göç vermeyip genç nüfusu elinde tutmalı? bu soruların sayısı çoğalabilir tabi ki, bu ve benzeri soruların karşılığının bulunması için ilçe belediye başkanı sayın Murat TUNÇEL’in yoğun çalışma içinde olduğunu görüyoruz, sayın başkanı her gördüğümüzde büyük bir heyecanın içinde yeni işleri yapma çabasında olduğuna şahit oluyoruz.

Başçiftlik ilçemizde 30 Ocak’ta 2. Kar şenliği var, buradan şunu çok samimi ifade edelim ki, Başçiftlik ilçemiz kesinlikle Kayak merkezi ile bölgenin cazibe merkezi olacaktır, henüz Kar şenliklerinin ikincisi başlamamışken, bölge insanının çok büyük ilgisini çeken Kayak merkezi, gelecek yıl içinde bölgede büyük bir insan potansiyeli ile Başçiftlik  ilgi odağı olacaktır.

Başçiftlik ilçesi kayak merkezini tam kapasiteli olarak işletmeye başladığında inanıyoruz ki bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır.
         
Başçiftlik belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilçe de önemli bir hareketlilik sağlayan başkan Tuncer, Başçiftlik’in geleceğini kurtaracak çalışmalara da devam ettiğini görüyoruz.
         
1 Kasım seçimleri öncesinde Başçiftlik ilçemize Toki Başkan yardımcısı sayın Ahmet ŞAHİN beyle ziyarette bulunduğumuzda Başkan TUNÇEL, ilçede Toki Konutlarının yapılmasının uygun olacağını ifade ederek Başçiftlik ilçesinin geleceğine emin adımlarla yürüyeceğinin işaretini vermiş idi, Başkan Tuncer ilk konuşmamızda Toki Konutu olarak ilçede 100-150 civarında Konutun yapılması halinde yeterli olacağı tahmininde bulunmuş idi, ancak başkanla geçen günlerde kısa olarak konuştuğumuzda; “Toki Konutları için çalışmalarımız hızla devam ediyor konut sayısının 300 civarında olmasına gayret ediyoruz, halkımız bu konuda çok istekli ve konut almak için bizleri sürekli bilgilendiriyorlar” dedi.

İnsan ister ise başaramayacağı hiçbir iş yoktur, yeter ki hizmet yapmaya kendinizi adayınız. Başkan TUNÇEL’in bu günlerdeki en   büyük heyecanı 2. Kar şenliklerinin yapılmasına yöneliktir, bu konuda ilçe Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ilçenin kalkınması ve ileri gitmesi için belediye başkanı ile omuz omuza vermişler ilçenin her alanda kalkınması için yoğun çalışma içindeler.

Başçiftlik Kaymakamı Sayın Mehmet ÖZCAN gazetemizi geçen günlerde ziyaret ettiğinde yapılan çalışmaları ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduğumuzda Kaymakam beyin Başkan Tuncer kadar heyecanlı ve istekli olduğunu gördük, Kaymakam beye bölge ile düşüncelerimizi ifade ederken, "Kayak merkezine gelen insanların kalacak yer konusundaki düşüncenize ek olarak kayak merkezi ile insanların kalacağı yayladaki mesafeyi motorlu araçlarla değil, Atlara takılacak Kızaklarla yapılır ise bölgede başı boş bırakılan At hayvanları değerlendirilmiş olunur hayvanlara sahip çıkılır ve aynı zamanda gençler içinde bir iş imkanı sunulur” demiştim.

Başçiftlik ilçemizin ikinci Kış kayak şenlikleri sonrasında kayak merkezinde konaklamak isteyenlere için Karacaören yaylasında bulunan evlerin konaklama için uygun olduğu ve halkın evlerini insanların konaklaması için vereceklerini Kaymakam bey ifade etmişti.

Kayak merkezinde henüz insanların gece konaklayacakları bir alan yok, insanlar kayak merkezinde konuklamak istediklerinde bölgeye çok yakın olan Karacaören mahallesinin yaylasındaki evler kullanılacak olması, insanların az da olsa ekonomik gelir sağlamasına neden olacaktır.

Şehirlerin yöneticilerinin geleceğe ışık tutacak projeleri olması ve onları hayata geçirmesi çok önemlidir, artık insanların yüzlerce kilometre yol giderek yılın belli zamanlarında dinlenmek ve farklı etkinliklerle yıl içinde yaşadığı stresi atmak için yer aradığını biliyoruz.
        
Kayseri Erciyes dağına dünyanın pek çok ülkesinden ve ülkemizden giden on binlerce insanın olduğunu bildiğimize göre, Başçiftlik ilçesinde kurulan kayak merkezinin insanlar tarafından tespit edilmesi halinde gelmemesi için bir neden yok.
       
Başçiftlik Kayak merkezi hiçbir yere alternatif değildir ama Kış oyunları ile kurulan kayak merkezi ile bölgede çok önemli bir potansiyeli yakaladığına inanıyoruz.

Başçiftlik 2. Kış şenliklerine herkesi bizlerde bekliyoruz, ilçenin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı sayın Murat TUNÇEL’i çalışmalarından dolayı kutluyoruz."



Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


Kolaj  BasciftlikBlog.com  Kaynak www.Yesilniksar.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net