Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Mutluluğun Resmi

H er çocuk bir umuttur, aslında. Geleceğin nesline sahip çıkmak, soğuk kış şartlarında imkansızlıklarla eğitimini sürdürmeye çalışan minik bedenlere bir yardımeli uzatma adına Van merkezli Her Çocuk Bir Umuttur Derneği'nin "Mutluluğun resmini bilmiyorum ama fotoğrafını biz çektik!.." cümleleriyle sosyal medyada paylaştığı; ayağında kara lastik, yüzünde mahcup bir gülümseme, buz tutan elleriyle tuttuğu botlar olan minik bedenlere yönelik vakıf ve derneklerin düzenledikleri yardım kampanyalarını derledik. Aslında mutluluğun resmi bu değil mi?
H
er çocuk bir umuttur, aslında. Geleceğin nesline sahip çıkmak, soğuk kış şartlarında imkansızlıklarla eğitimini sürdürmeye çalışan minik bedenlere bir yardımeli uzatma adına Van merkezli Her Çocuk Bir Umuttur Derneği'nin "Mutluluğun resmini bilmiyorum ama fotoğrafını biz çektik!.." cümleleriyle sosyal medyada paylaştığı; ayağında kara lastik, yüzünde mahcup bir gülümseme, buz tutan elleriyle tuttuğu botlar olan minik bedenlere yönelik vakıf ve derneklerin düzenledikleri yardım kampanyalarını derledik. Aslında mutluluğun resmi bu değil mi?

Minik bedenlere destek olmak amacıyla derneklerin düzenledikleri yardım kampanyaları;

Türkiye Kızılay Derneği :
Özel Eğitim Sınıflarının Tefrişatı Projesi, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmayı hedefleyen bir projedir.

Türk Kızılayı, doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma ihtiyacı olan bu çocuklarımızın eğitimleri için devlet okullarında ‘Özel Eğitim Sınıfları’ açıyor. Böylece çocuklar, özel eğitime ihtiyacı olmayan akranları ile birlikte aynı okulda eğitimlerine devam edebiliyorlar. Özel eğitim sınıflarında çocuklar, toplum içinde bağımsız yaşamaları ve kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, temel yaşam becerilerini geliştirmeleri için özel eğitim programlarından yararlanıyor. Eğitimler özel yöntem ve araç-gereçler kullanılarak veriliyor. Özel eğitim sınıflarının temel disiplini; çocuklarımızın temel eğitimine katkı sağlayacak seviyede, el-göz koordinasyonu, motor beceri geliştirmeye yönelik sesli, renkli, dokunarak öğrenmeyi-kavramayı hedefleyen çeşitli eğitici materyaller ve donanım malzemelerinden oluşuyor.

Projeye yapılan bağışlarla Türk Kızılayı tarafından devlet okullarında “Sen Çok Özelsin” isimli özel eğitim sınıflarının tefrişatı yapılıyor.

Devlet okullarında ‘Sen Çok Özelsin” sınıflarının oluşturulacağı projemize yapacağınız bağışlarla özel ilgi ve desteğe gereksinimi olan çocuklarımızın 8 yıllık eğitimlerine katkıda bulunabilirsiniz.

Bağışlarınızı;
Tüm bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarına,
Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından,
Türk Kızılayı internet sayfası üzerinden “Özel Eğitim Sınıfları Şartlı Bağışları” menüsünü kullanarak elektronik işlemle,
168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından,
Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) yapabilirsiniz.
Lütfen açıklama bölümüne “Özel Eğitim Sınıfları Şartlı Bağışları” olduğunu özellikle belirtiniz.
Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan “Bağış Takibi” bölümüne, T.C. kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz.
100 TL ve üzerinde bağış yapan ve Adres belirten tüm bağışçılarımıza teşekkür belgesi ile geri dönüş yapılmaktadır.
Bağışlarla ilgili daha fazla bilgi almak için 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattını arayabilirsiniz.

web: www.kizilay.org.tr

Her Çocuk Bir Umuttur Derneği :
Van'da, Hakkari'de, Ağrı’da ve bölgenin birçok yerinde karda okullarına giden köylerdeki çocuklara bot, mont ve kırtasiye malzemeleri gibi hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran Her Çocuk Bir Umuttur Derneği Başkanı Veysel ÖZARAZ;  “Çocuklarımız soğuk kış günlerinde gerek kara lastiklerle gerekse de terliklerle okullarına gidiyordu. Bizlerde dernek olarak küçük de olsa mutluluklarına ortak olalım istedik. Şubat tatilinin hemen bitiminden sonra inşallah yine her hafta düzenli bir şekilde okullara gidip çocukları sevindireceğiz” dedi.

Eğer bağış yapmak isterseniz;

Bir Çift Bot : 25 TL
Bir Adet Mont : 30 TL
Banka Adı : Türkiye İş Bankası Van Şubesi
Hesap Adı : Her Çocuk Bir Umuttur
Hesap No : 8900 – 1698469
IBAN : TR13 0006 4000 0018 9001 6984 69

web: www.hercocukbirumuttur.org.tr

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) : 
Ülkemizde ve dünyanın birçok coğrafyasında bu heyecanı yaşayamadan ders zilinin çalmasını bekleyen on binlerce yetim çocuk var. Okulların açılmasına kısa bir süre kala yetimler çeşitli eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerin yolunu gözlüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyor. İçerisinde okul çantası, defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri, cetvel seti ve beslenme çantası vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu bedeli 40 TL olan kırtasiye setleri yardım severlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırılacak.

Banka Adı : Ziraat Bankası Fatih Şubesi
Hesap No : 02124994-5007
IBAN : TR66 0001 0004 8802 1249 9450 07

web: www.ihh.org.tr

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı : Bu kuruluşun amacı terkedilmiş, ihmal edilen ve başka sebeplerden dolayı sokaklarda yaşamaya çalışan çocuklara sahip çıkmaktır.
Türkiye Sağır Ve Dilsizler Cemiyeti : Bu kuruluşun amacı yurttaki duyma ve konuşma engelli insanları ülkeye yarayacak fayda getirecek bireyler haline getirmektir.
Çocuk Sevenler Derneği : Bu kuruluşun amacı çocuk yuvaları, çocuk yetiştirme yurdu gibi hizmet veren yerlerde korunmakta olan çocukların yardıma muhtaç olanların değişik sosyal yardımda bulunmaktır.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı : Bu kuruluşun amacı ülkemizde iyi eğitilmiş insanlardan daha çok olması için hizmet vermektedir.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net