Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'te Kar Şenlikleri

Başçiftlik'te bu yıl 2.'ncisi düzenlenen kar şenlikleri, açılış törenleri ile başladı, 1600 metre yükseklikteki Karacaören ve Orta yayla bölgesinde yer alan (Somun tepesi) Samandağı Başçiftlik Kayak Merkezi'nde ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon gibi malzemelerle kayan 7'den 70'e kayak severlerin renkli görüntüler oluşturduğu kayak keyfi, sucuk ikramı ile devam etti, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen meş'ale gösterisiyle sona erdi.
Başçiftlik'te bu yıl 2.'ncisi düzenlenen kar şenlikleri, açılış törenleri ile başladı, 1600 metre yükseklikteki Karacaören ve Orta yayla bölgesinde yer alan (Somun tepesi) Samandağı Başçiftlik Kayak Merkezi'nde ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon gibi malzemelerle kayan 7'den 70'e kayak severlerin renkli görüntüler oluşturduğu kayak keyfi, sucuk ikramı ile devam etti, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen meş'ale gösterisiyle sona erdi.

Başçiftlik Belediyesi ve Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tokat İl Özel İdaresi desteği ile birlikte organize edilen  "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'sini bu yıl 30 Ocak 2016 Cumartesi günü Başçiftlik Belediyesi Konuk Evi, Kapalı Halı Saha ve Başçiftlik Karacaören ve Orta yayla bölgesinde yer alan (Somun tepesi) Samandağı Başçiftlik Kayak Merkezi'nin açılışıyla başladı.

  :. Konuk Evi, Kapalı Halı Saha ve Başçiftlik Kayak Merkezi Açılışı   
Şenlikler için Başçiftlik'e gelen Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ve beraberindekileri Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

Şenlikler başlamadan önce, Başçiftlik ilçe merkezinde Başçiftlik Belediyesi tarafından yaptırılan 18 kişilik Konuk Evi ile Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Sinanpaşa mahallesinde 30*50 metre ebatlarında 1500 m2 kapalı halı saha ve müştemilatlarının yer aldığı tesisin açılışı yapıldı. İlçe merkezinde gerçekleştirilen açılışların ardından Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ve beraberindekiler 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasındaki Başçiftlik Kayak Merkezi’ne geçildi. “Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri” protokol konuşmaları ve Başçiftlik Kayak Merkezi’nin açılışı ile başladı.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL kış mevsiminde bölge halkına dezavantaj olan beyaz kar örtüsünü avantaja çevirerek bölgeyi tanıtmak istediklerini belirten Başkan TUNÇEL, önümüzdeki yıl 75 yatak kapasiteli tesis yapmayı planladıklarını ifade ederek, “Şuan ki pist uzunluğumuz 380 metre ve eğitim amaçlı bir pist. Pistimizde kayakçıların zirveye çıkması için babylift bulunmakta. Tesisimizde kayak malzemesi kiralamak mümkün. Kar olduğu sürece tesisimiz kayak severleri ağırlayacak” dedi.

Ardından kürsüye gelen Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN da yaptığı konuşmada, kısa zamanda yapılan bu tesisin sadece Başçiftlik’in değil, Tokat’ın ve bölgenin kayak merkezi olacağını söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU ise konuşmasında, bu güne kadar Başçiftlik denince akla yaylaları, balı, beyaz patatesi ve soğuk havası geldiğini; bundan sonra Başçiftlik denince bunlara ilave olarak akla kar şenliği ve kayak merkezi geleceğini söyledi.

Ardından söz alan AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT ise konuşmasında; Tokat’ın yayla turizminin, kış turizminin, inanç turizminin, kaplıca turizminin ve mağara turizminin dünyaya tanıtılması gerektiğini belirterek bu festivallerin tanıtım açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Cevdet CAN ise konuşmasında, “Tokat’ın, Başçiftlik’in önü çok açık. Bunun için yapacağımız şey; sadece hizmetkar olacağız, hizmetkarın hizmetkarı olacağız. Bu topraklar, hem kışın kayak merkezi olarak hem de yazın yayla turizmi olarak hizmet verecek. Bu toprakların kaderi artık değişecek” dedi.

Tokat Valisi Cevdet CAN'ın konuşmasının ardından Başçiftlik Kayak Merkezi’nde, Tokat İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kayak tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

  :. 7'den 70'e Kayak Keyfi  
Açılışın ardından, Vali Cevdet CAN başta olmak üzere açılışa katılan protokol üyeleri, 9 kişilik yapılan özel kızağa bindi. Kızağı yönlendirmek oldukça güç olurken kayak heyecanı yaşandı. Vali Cevdet CAN ayrıca tek kişilik kızağa da binerek ayrı bir heyecan yaşadı.

Kısa adı NİDOST olan Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği üyeleri şenlikler kapsamında kayak ekibiyle Türk Bayraklarıyla gösteri sundular.

Şenlik etkinlikleri kapsamında Başçiftlik Belediyesi tarafından katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Ayrıca katılımcılara kurulan çadırda sabah çorba öğlen ise sucuk ekmek ikramı yapıldı. Yöreye has gürgen ağacından yaptıkları kayak takımının ayaklarına kara lastik yerleştiren ve kayak sopası yerine de kayakların ucuna takılan ipleri kullanan vatandaşlar, ’ipli board’ adını verdikleri ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon gibi malzemelerle kayan 7'den 70'e kayak severler renkli görüntüler oluşturdu.

  :. Ödül Töreni   

Şenlikler kapsamında katılan kayakseverler arasında İpli Kayak, Normal Kayak, Snowboard ve Kızak Yarışmaları düzenlendi, başarılı olanlara ödüllerini Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından verildi. Ayrıca Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi'nin Başçiftlik'e kazandırılmasında katkılarından dolayı Tokat İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Adem DİZER ile Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE'ye Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından plaket takdim edildi.

Şenliklerin akşamki bölümünde Başçiftlik Alaçal mevkinden hareket eden kayak ekibi meş'aleleri ile kayarak Cumhuriyet Meydanına düzenlenecek etkinlere katıldı. Bu yıl 5000 civarında kayak severin katıldığı şenlikler, meş'ale ve ateş gösterisi sonrası sona erdi.

  :. Kimler Katıldı?  
Gelenlerin doyasıya kayak keyfini yaşadığı şenliklerde bürokratlar, belediye başkanları, STK üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ile ulusal ve yerel basın temsilcileri yer aldı.

Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri''ne Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Cevdet CAN ve eşi Naime CAN, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem DİZER, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİNİDEL, Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Belediye Başkanı Şemsettin YAVUZ,  İstanbul Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Ali ERDOĞAN, İstanbul Küçük Çekmece Belediye Meclis Üyesi Ömer ŞAHİN, Memur-Sen Tokat Şubesi Başkanı Şaban CEYLAN, TOKKON ( Tokat Dernekler Konfederasyonu ) Genel Sekreteri Ahmet YILMAZ, TOKKON Başkan Yardımcısı Şuayip SERİNDİK, TOKKON Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÖNCÜ, Cemalettin KAYMAKÇI, Avrupa Tokatlılar Federasyonu Başkanı Salih YILMAZ, İstanbul Küçük Çekmece Tokatlılar Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut ÇOBAN, Resmi daire amirleri, İstanbul, Samsun, Tokat ve Niksar Başçiftlik Dernekleri, SAMFAD, TOFSAD, NİDOST, çeşitli STK üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

  :. Medyada Başçiftlik 2. Kar Şenlikleri   
İHA muhabiri Nurhan İÇMEZ'in şenliklere dair fotoğraf ve videolarla paylaştığı "Tokat'ta Kar Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu" başlıklı haberi , DHA muhabiri Fatih YILMAZ'ın "Başçiflik`de kar şenliği renkli görüntülere sahne oldu" başlıklı haberi birçok yerel ve ulusal internet medyası ile gazetelerde yer alırken A Haber Kanalı muhabiri Murat ONUR canlı yayınla Başçiftlik Kar Şenliklerine dair renkli anları izleyicilerle paylaştı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net