Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Vali Cevdet CAN; "Tokat'ta Herkes Elini Taşın Altına Koyacaktır."

2 016 yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem toplantısı Tokat Valisi Cevdet CAN başkanlığında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapıldı. 2016 yılından Tokat’ta 669 kamu yatırımı projesinin yer aldığını açıklayan Vali Cevdet CAN; “Ülkemizin hedefleri ile ilimizin hedeflerini örtüştürmekle beraber bizde kendimize yönelik bir takım hedefleri kemiğe büründüreceğiz. Herkes kendi görev alanı itibariyle, Tokat’ta yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde elini taşın altına koyacaktır.” dedi.
2
016 yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem toplantısı Tokat Valisi Cevdet CAN başkanlığında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapıldı. 2016 yılından Tokat’ta 669 kamu yatırımı projesinin yer aldığını açıklayan Vali Cevdet CAN; “Ülkemizin hedefleri ile ilimizin hedeflerini örtüştürmekle beraber bizde kendimize yönelik bir takım hedefleri kemiğe büründüreceğiz. Herkes kendi görev alanı itibariyle, Tokat’ta yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde elini taşın altına koyacaktır.” dedi.

2015 yılı 4. Dönem yatırım programlarının değerlendirildiği 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem toplantısı Tokat Valisi Cevdet CAN başkanlığında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, kaymakamlar, belediye başkanları, Karayolları, DSİ, İller Bankası Bölge Müdür Yardımcıları ve daire müdürleri katılmıyla 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapıldı.

Tokat’ta 669 Kamu Yatırımı Projesi

Toplantıda konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN, 2016 yılı yatırım programında ilimiz genelinde 669 kamu yatırımı projesinin yer aldığını söyledi. 

Uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 583 milyon 158 bin 65 TL olduğunu belirten Tokat Valisi Cevdet CAN, bu projeler için 2016 yılında tahsis edilen ödenek miktarının 519 milyon 769 bin 293 TL olduğunu ifade etti. 2016 yılı içerisinde bu ödeneğin 362 milyon 265 bin 578 TL’lik kısmının kullanıldığını, nakdi gerçekleşme oranının ise yüzde 70’e tekabül ettiğini kaydeden Tokat Valisi Cevdet CAN“2016 yılı yatırım programında ilimizde ulaştırma ve haberleşme, tarım, eğitim ve sağlık sektörlerine ağırlık verilmiştir. Yapımına önceki yıllarda başlanarak tamamlanması için çaba sarf edilen ve ilimizin kalkınması açısından önem taşıyan projelerden Alpu Barajı yüzde 75, Güzelce Barajı tamamlanmış, sulama kanalları proje aşamasında olup, Turhal Barajı’nın ise yüzde 38 fiziki gerçekleşmesi sağlanmıştır. Tokat-Niksar yol projesinde yüzde 12,6 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Ayrıca muhtelif kilometrelerde köprü yapım çalışmaları tamamlanmış olup, toprak işleri çalışmaları devam etmektedir” dedi. 

Tokat’ta artık bir çok şeyin hedeflerinin konduğunu ifade eden Tokat Valisi Cevdet CAN, Tokat’ı geleceğe taşıyacak 2023 vizyonu ile alakalı önümüzdeki dönemde bugüne kadar Tokat’ta yapılmış tüm çalıştaylar, paneller ve sempozyumların toplamından yola çıkarak bir değerlendirme sonuç toplantısı yapılacağını söyledi.  

"Tokat'ta Herkes Elini Taşın Altına Koyacaktır."

Artık konuşulanların kemiğe büründürülme zamanı geldiğini kaydeden Tokat Valisi Cevdet CAN, “Tokat ve Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Ülkemizin hedefleri ile ilimizin hedeflerini örtüştürmekle beraber bizde kendimize yönelik bir takım hedefleri kemiğe büründüreceğiz.  Sokaktaki vatandaş ilin hedefinden haberi yoksa o ilin kalkındırılmasını gerçekleştiremezsiniz. Herkes kendi görev alanı itibariyle, Tokat’ta yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde elini taşın altına koyacaktır” diye konuştu. 

Konuşmasında herkesin alttan besleneceğine dikkat çeken Tokat Valisi Cevdet CAN, “Artık yukarıdan talimat verilsin alttan yapılsın anlayışı değişecek. Bu anlayış hizmet akışını yavaşlatıyor. Her daire amirimiz kendi kurumunda birlikte yönetim anlayışını hakim kılacak ve tekliflerini alttan alma becerisini gösterecek. Yani alt besleyecek. Alttan üste doğru herkes birbirini besleyecek” dedi.  

Tokat Valisi Cevdet CAN’ın konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu temsilcileri kurumlarının yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net