Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te 27. Vergi Haftası Etkinlikleri

Türkiye'de Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca her yıl Şubat ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası 27. 'si kapsamında Başçiftlik'te, 22 Şubat Pazartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlanan etkinliklere her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Vergi Rekortmeni olan Eczacı Yaşar KAYMAK'a verilen plaket ve vergi bilincini artırma adına yapılan seminerlerle devam edildi.
Türkiye'de Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca her yıl Şubat ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası 27. 'si kapsamında Başçiftlik'te, 22 Şubat Pazartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlanan etkinliklere her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Vergi Rekortmeni olan Eczacı Yaşar KAYMAK'a verilen plaket ve vergi bilincini artırma adına yapılan seminerlerle devam edildi. 

Türkiye'de Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca her yıl Şubat ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası 27. 'si kapsamında Başçiftlik'te, 22 Şubat 2016 Pazartesi günü Başçiftlik Mal Müdür Vekili Tuncay BEKDUR ve kurum çalışanları tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. 

Başçiftlik Mal Müdür Vekili Tuncay BEKDUR, Gelir Uzmanı Mahmut AKÇAY ve kurum çalışanları 24 Şubat 2016 Çarşamba günü Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN’nı makamında ziyaret etti. 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2013 ve 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılı Kurumlar Vergisi Başçiftlik Vergi Rekortmeni Eczacı Yaşar KAYMAK'a Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ile Başçiftlik Mal Müdür Vekili Tuncay BEKDUR tarafından plaket verildi. 

Vergi Haftası süresince Vergisel Yükümlüklerini zamanında yerine getiren mükelleflere Başçiftlik Mal müdürlüğünce hazırlanan Teşekkür Belgelerini iş yerlerinde verildi. Ayrıca Başçiftlik'te bulunan Ortaokul öğrencilerine sınıflarında ziyaret edilerek vergi konulu kısa açıklamalar yapılarak Başçiftlik Mal müdürlüğünce gönderilen hediye paketleri öğrencilere dağıtılarak kutlamalara devam edildi. 

Yıllardır Başçiftlik'te Vergi Rekortmeni olan Eczacı Yaşar KAYMAK'ın neden eczacı olduğunu hikayesini 2011 yılı vergi haftası etkinliğinde Başçiftlik Eski Kaymakam Cemil SARIOĞLU'nun neden eczacı olduğu sorusu üzerine KAYMAK, şunları kaydetmişti; 
1982 yılında ortaokuldaydım. İlkokul öğretmenim Hasan GÜREL rahatsızlanmış ve köyde eczane olmadığı için bakkaldan gripin isimli bir ilaç almış. Kullandığı ilaç yüzünden midesi delinmiş. Kış ayı olması ve Niksar'a hastaneye gidecek araç da bulamayınca mide kanamasından hayatını kaybetmiş. 'Köyümde eczane olsaydı, öğretmenim belki de hayatta olacaktı' dedim ve öğretmenimi kaybettiğimiz o gün eczacı olmaya karar verdim. Üniversite sınavı sonrası eczacılık fakültesini kazandım ve eczacı oldum. 

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net