Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik Kayak Merkezi'ne Koşulu Kayak Pisti

Tokat İl Özel İdaresi, dünyada tercih edilen ve Türkiye'de bir tane olan  koşulu kayak pistinin 2.'incisi Başçiftlik'e yapılması için harekete geçti. Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER, Gazete Tokat'tan Kenan KAYHAN'a açıklamalarda bulundu; Türkiye'nin bir çok bölgesine açılan kayak merkezlerinden biri olan Başçiftlik kayak Merkezine Türkiye'de bir tane olan ve ikincisi'de bu bölgede yapılacak olan koşulu kayan pistinin çalışmalarına bu sene başlayacağını söyledi.

Tokat İl Özel İdaresi, açılışı 30 Ocak 2016 tarihinde Başçiftlik Belediyesi'nin Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 2.'sinde yapılan ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi'ne dünyada tercih edilen ve Türkiye'de bir tane olan  koşulu kayak pistinin 2.'incisi yapılması için harekete geçti.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER, Tokat'ın gündemini tutan Gazete Tokat'tan Kenan KAYHAN'a açıklamalarda bulundu; Türkiye'nin bir çok bölgesine açılan kayak merkezlerinden biri olan Başçiftlik kayak Merkezine Türkiye'de bir tane olan ve ikincisi'de bu bölgede yapılacak olan koşulu kayan pistinin çalışmalarına bu sene başlayacağını söyledi.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından kaynak aktarılarak bu bölgenin kış turizmi il ilgili bir mastır planı çıkartılması ile ilgili çalışmaların başlatıldığını, kanada Menşeli bir firma tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda bölgeye kış turizmi açısından nasıl bir yatırım yapılacağı belirleneceğini anlatan Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER;
Şuan Özel idaremiz Kaymakamlık üzerinden Belediyemiz işbirliğinde yapılan bir tesisin üzerindeyiz. Bu tesisi gördükten sonra görmek ve beklenti noktasındaki dengesizliğin ne kadar çok olduğunu ve beklentilerin üzerinde bir tesisin olduğunu görebiliyoruz. Kaymakamlık ve Belediyemizle görüştüğümüzde bu bölgenin kış turizmi il ilgili bir mastır planı çıkartılması gerekiyordu. Bizde bununla ilgili çalışmalar Özel İdaremiz tarafından başlatıldı ve Kaynak özel idaremiz tarafından kaymakamlığımız aktarıldı. Şimdi burası için bir mastır planı hazırlanıyor.
Kış turizmi açısından nasıl bir yatırım yapılacak. Bu kapsamda ekip tarafından tüm Başçiftlik taranacak ve bir rapor hazırlanacak. Yatırımlarda bu rapor doğrultusunda hazırlanacak. Bu çalışmaları tamamen profesyonel, özellikle Kanada menşeli firma yapacak. Bu firma özellikle kayak tesislerinin yoğun olduğu yerlerden gelen bir firma. Bu firmanın Türkiye ortakları üzerinden bir fizibilite çalışmaları başlatıldı. O rapor çıktıktan sonra biz yatırımlarımız başlatacağız. Buraya ilave olarak Türkiye'de bir tane olan ikincisini'de Başçiflik'te başlatacağımız koşulu kayak pisti projesi var. 3-4 kilometrelik bir parkur olacak. altının alt yapı çalışmaları başlayacak bu yıl. gelecek senede bu koşulu kayak parkurunda hayata geçireceğiz.
Bu tesisinde Türkiye'de bir tane, buradaki şartlarda buna çok elverişli. Bu projeyi planlarımız altına aldık. havaların ısınması ile birlikte inşaat işine başlayacağız. Bu konuyu arkadaşlarla istişare ettik, kaynakları oluşturduk.

Başçiftlik Kayak Merkezi, şu anda daha çok yeni kayak kaymayı öğrenenler veya öğreneceklerin yararlanabileceği bir yer olarak kullanılmakta. Yeni yapılacak Koşullu Kayak Pisti ile birlikte Başçiftlik Kayak Merkezi'nde ulusal ve uluslar arası kayak yarışları yapılabilecek.

Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com

   KOLAJ | BasciftlikBlog.com    
   KAYNAK | Facebook.com/TokatGüneşTelevizyonu  

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net