Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cemalettin BİLGİN Başçiftlik 2. Kar Şenliklerini Yazdı

Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN; "Başçiftlik ilçemiz güzel ve şirin bir ilçedir, bir zamanlar bölgenin ekonomik bakımından en güçlü ilçesi idi, göç veren değil, göç alan bir bölge idi ne zamana kadar?, sorusunun tek ve net cevabı vardır, HEREKE HALILARININ dokunduğu 2000 li yıllara kadar..." cümleleriyle Halıcılık'tan sonra Tokat'ın beyazı Başçiftlik'in yeni heyecanı Kar Şenliklerini yazdı.

Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN"Başçiftlik Başardı" başlığıyla Halıcılık'tan sonra Tokat'ın beyazı Başçiftlik'in yeni heyecanı Kar Şenliklerini yazdı.

Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN'in "Başçiftlik Başardı" başlıklı köşe yazısı;
Başçiftlik ilçemiz önemli bir çalışmaya imza atarak bölgenin farklı bir özelliğini ortaya çıkmasına vesile olmuştur.
Başçiftlik ilçemizde gerçekleşen 2. Kar şenliğine bir kez daha dokunmak istiyoruz.
Başçiftlik ilçemizin gerçekleştirmiş olduğu 2. Kar şenliğini çok önemsiyoruz, gerçekleşen şenliğin bölgemiz insanına önemli ekonomik ve kültürel, sosyal değerler kazandıracağını bugünden görür gibiyiz.
Başçiftlik ilçemiz güzel ve şirin bir ilçedir, bir zamanlar bölgenin ekonomik bakımından en güçlü ilçesi idi, göç veren değil, göç alan bir bölge idi ne zamana kadar?, sorusunun tek ve net cevabı vardır, HEREKE HALILARININ dokunduğu 2000 li yıllara kadar.
Başçiftlik ilçemiz 2000 li yıllardan sonra sürekli göç vermeye başladı nedeni ilçede çalışma alanının olmamasıdır.
Bölmemizde Doğal güzelliklerin çok olmasına rağmen Cenabı Allah’ın (cc) bizlere bahşettiği değerlerinin kıymetini bilmemek ve var olan değerleri insanların hizmetine sunmamak hiç de akılcı bir davranış değildir.
Niksar’da uzun yıllar çeşitli kültürel ve sosyal içerikli çalışmalar yapılmıştır, lakin yapılan çalışmalar ölü doğduğu için ne yazıkki uzun süreli etkinlikler devam etmemiştir, bunların başında Çamiçi yayla şenliği gelir.
Niksar elinde olan varlıkların değerini halen bilmemektedir, bilmemek ve görmemek içinde ısrarcıların olduğunu biliyoruz!, Başçiftlik  ilçemiz Kar şenliğine gayet iyi bir başlangıç yapmıştır şayet kişisel hırslar ve  hatalar yapılmaz ise, kişilerin yaptıkları hatalar topluma mal edilmez ise, Başçiftlik ilçemizde ikincisi gerçekleşen Kar şenliği her geçen gün bir Kar topu gibi büyüyerek yoluna emin adımlarla devam edecektir.
Kar şenliğinin ilk günü tabir yerinde ise her yer ana baba günü gibi idi, küçük bir ilçe olmasına rağmen yoğun kalabalığa rağmen her şey güzeldi. 
Binlerce insanın katıldığı ve özellikle yaz aylarında her şeyin bol olduğu bir zamanda bile organizeyi yapanların binlerce insana hizmet vermesi söz konusu olmadığını görünce Başçiftlik ilçemizde gerçekleşen Kar şenliği muhteşemdi.
Bizler yapılan her çalışmayı ve etkinliği izlemeye çalıştık, resmi pratokolun dışında halkın içine girerek yapılan çalışmaya halkın katkısı nedir?, halkın beklentisi nedir?, bölge halkı ve özellikle Başçiftlik ilçesi ve Karacaören mahallesi yapılan şenliğe nasıl bakıyor?, bu soruların cevaplarını almaya çalıştık ve halk Başçiftlik kar şenliğini gerçekten benimsemiş olduğunu gördük.
Burada küçük bir eleştiri yapmak gerektiğine inanıyoruz, her şey kendi alanında değerlidir ve güzeldir, bu tür etkinliklerde misafirleri ve de özellikle şenliklere iştirak edip ekonomik katkı sağlayacak insanları usandıracak bunaltacak çalışmalardan kaçınılması gerekir.
Başçiftlik 2. Kar şenliğinde kendisine has özellikler öne çıkmalıdır, şenlik için insanlar geliyorsa ve de Kar’da kaymak istiyorsa onun önü kapanmamalıdır, yani bir başka açılışlar bu tür etkinliklerde girmemelidir.
Şenliğe insanlar kayak yapmak için gelmişti, konuk evi ve Halı sahasının açılışı kısa sürelide olsa insanların tepkisine neden olabiliyor, bunlar dostane bir eleştiridir.
Kar şenliğine giden yol düzenlemesinin doğru olduğu ve bir taraftan giriş yapılması bir başka taraftan çıkış yapılması doğru bir karar idi.
Başçiftlik Kar şenliğinde yediden yetmişe çoluk çocuk, kadın kız, yaşlı genç erkekler ellerinde kızaklarla, bayanların bakır tepsilerle, gençler Kayak takımları ile velhasıl binlerce insan gün boyu gönüllerince kayak yapmaları görmeye ve her şeyden önce o anları yaşaması mükemmeldi.
Bu konuda daha çok şeyler yazmak mümkün, başta Belediye Başkanı sayın Murat Tunçel’i, Kaymakam sayın Mehmet Özcan’ı velhasıl emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyoruz, halkımız adına teşekkür ediyoruz.



Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


   Kolaj | BasciftlikBlog.com    
   Kaynak | www.yesilniksar.com   

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net