Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cemalettin BİLGİN Başçiftlik Kayak Merkezi Ziyaretini Yazdı

Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'in davetiyle Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezini ziyaret eden ulusal ve yerel basın mensupları arasında yer alan Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN, Başçiftlik Kayak Merkezindeki kayak keyfini ve ziyarette yaşanılan anları köşesine taşıdı.

Niksar'ın köklü gazetelerinden Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN"Gittik, Gördük, Kaydık, Geldik" başlığıyla Başçiftlik Kayak Merkezindeki kayak keyfini ve ziyarette yaşanılan anları köşesine taşıdı.

Yeşil Niksar Gazetesi'nin sahibi ve köşe yazarı Cemalettin BİLGİN'in "Gittik, Gördük, Kaydık, Geldik" başlıklı köşe yazısı;
 Başçiftlik ilçesinde yapılan Kayak tesislerine bir kez daha gitme imkanımız oldu.
         Cumartesi günü ilçe Kaymakamı sayın Mehmet Özcan ve ilçe belediye başkanı sayın Murat Tunçel’in davetlisi olarak tesislere gittik, Niksar’ran saat 8.30 civarında yola çıktık, Niksar da Güneş doğmaya başlamıştı pırıl pırıl bir hava başlangıcı ile yola çıktık, birkaç yerde Kış günlerini karemize almaya çalıştık, kilometreler ilerledikçe doğanın bütün güzelliğini doğa doğa yola devam ettik.
         Niksar’da pırıl pırıl  Güneşli bir hava hakimdi, yukarılara çıktıkça havanın derecesi düşüyordu, Sulugöl Göletine gelince muhteşem bir manzara ile karşılaştık.
         Sulugöl Göleti ve etrafındaki eşsiz manzaradan birkaç kara resim aldık yola devam ettik, güzel bir gündü Başçiftlik ilçe sınırlarına girdikçe yol kenarlarındaki kar yığıntılarının içinde kendimizi bulduk zirveye doğru çıktıkça her tarafın bembeyaz Kar’larla kaplı olduğunu gördük.
         Başçiftlik doğru bir yatırımı doğru bir zamanda yaptığını bir kez daha anladık, Niksar pırıl pırıl güneşli iken Başçiftlik ilçesinin kar ile kaplı oluşu yapılan doğru yatırımı gösteriyordu.
         Başçiftlik ilçesi sınırlarına girdik ve ilçenin ilk girişinde bulunan Çamlık yolda devam ederken Doğanın muhteşemliğini doya doya yaşamış oluyorsunuz.
         Başçiftlik ilçesi Kar larla kaplı her tarafta kar var, insanlar doğanın o muhteşemliğine öyle alışmışlarki ilçeye girdiğimizde bizlere hiçbir kimse; "şu Kar yığıntılarına baksana” falan demedi ve herkesin mutlu olduğu ilçede bizlerde sıradan bir gün olarak belediye başkanı sayın Murat Tunçel başkanı makamında ziyaret ettik.
         Belediye Başkanı ile kısa da olsa sohbet yaptık, başkan yaptıkları hizmetin halk tarafından kabul edilmesinden çok memnun, hatta başkan; abi bizim burayı bilirsin olumsuzluk olunca düzeltmek çok zordur, kayak merkezi çalışmalarına başladığımızda bizlere; olmaz bu iş” diyenlerin bugün bizden daha heyecanlı olduklarını görüyoruz çok iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz, bu çalışmalarda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
         Başkan yaptığı çalışmadan çok memnun, yapılan çalışmaya ek çalışmalar yapmak için düşüncelerini ortaya koymuş ve çalışmalara başlamış bile, sohbetimiz bir hayli devam etti, sonra Kayak tesislerine gitmek üzere yola çıktık.
         Başçiftlik Kayak merkezi konusunda başkanın düşüncesi önemli, başkan Tunçel; “bu Kayak merkezi Başçiftlik ilçesinin değil Tokat bölgesinindir, bu tesisimize ülkemin her köşesinden insan gelmeli ki yapılan yatırımın anlamı olsun, ayrıca seçilen bölge doğru bir bölgedir, Kar yağışının en çok olduğu ve en uzun kaldığı bölgedir, ayrıca yeni çalışmalar yapıyoruz ama buraya alternatif değil, bu bölgeyi destekleyici çalışmalardır, bizler İskesür bölgesi olarak bu çalışmayı başardık, bölge halkının desteğinin ne kadar önemli olduğunu burada gördük, bu katkılar büyüyerek devam edecek” demesi önemlidir.
         Kayak merkezine gittik bizlerle beraber Tokat merkezde yayın yapan gazetecilerden bir kısmı ve iki tanede TV yayını yapan arkadaşımız davete katıldı, Kaymamak sayın Mehmet Özcan beyde tesislere gelerek bizlere teşekkür etti.
         Başçiftlik Kayak merkezinin açılmadan ve açılması ile birlikte Tokat ve ilçe gazetecileri çalışmalara önemli katkı sağladı, basın mensuplarının yapılan tesise katkı sağlaması, tesisin daha yoğun olmasına neden oluyor, Tokat bölgesinde çok sayıda gazete, TV, radyo bulunuyor, bunlara ek olarak gazetelerin internet sitelerinde yaptığımız yayınlarda buna eklenince yapılan yayınların kurulan tesisin tanıtında çok önemli bir noktaya gelmesi sağlanıyor.
         Başçiftlik Kaymakamı sayın Mehmet Özcan ve Belediye Başkanı sayın Murat Tunçel uyumlu çalışmalarının meyvelerini almışlardır, ayrıca ilçenin İl Genel Meclis üyelerinin tesisin yapılmasında önemli katkılarının olduğunu görüyoruz, başkan beyle birlikte İl Genel Meclisi üyesi Ali Öztürk abimiz de bizlerle beraber idi, yapılan çalışmaları konuştuk, tesisin bugünki konuma gelmesinde İl Özel İdaresinin katkısı çok fazla, Vali beyin yapılan çalışmaya inanması ve İl Genel Meclisi üyelerinin düşünceler tesisin bugünlere gelmesinde önemli rol oynamıştır.
         Sabah kahvaltısında bir araya geldik, sonra kayak takımlarını alarak sahaya indik, isteyenler Kayak takımlarını aldı, isteyenler Kızaklarla günü geçirmeye çalıştı, bizler doğal olarak Kızakla kaymayı düşündük şartlarımızı zorlamamak gerekiyor, bir kez Akınca kalesine çıkalım dedik, sol ayağımızı perişan ettik, bu kez de şartları zorlayıp sol ayağımızı tamamen elden çıkartmayı göze alamadık ve Kızakla kaymayı benimsedik güzelde oldu, uzun zaman Kızakla kayındık, uzun yıllar olmuştu kızak kayınmayalı, büyük bir zevkle kayındık, terledik, yorulduk ama insanın usanması söz konusu değil tabi ki ama yinede antramanlı değildik, sabahtan akşama kadar bölgede kaldık, Kaymakam bey ve Belediye Başkanımız duygularını çok samimi ifade ettiler, sonra yayladaki evlere gittik, yayla evlerinin resimlerini çektik geri dönerken ne yazık ki Kar mücadelesine yenik düştük, bu sene onlarca kilometre Kar’da gittik hiç takılmadık bir yere ama tam temiz alana 2 metre kala ne yazık ki aracımız çıkmadı ve uzun bir Karla mücadele sonrasında destek kuvvetlerinin yardımı ile mücadeleden başarılı çıktık.
         Birkaç kez yazdım yazmaya devam edeceğiz, kayak merkezini bölgemize kazandıran Kaymakam beye ve Belediye Başkanına, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
         Pazar günü yine Başçiflik Kayak merkezinde idik ailece gittik, eğlendik yemeklerimizi yedik, ücretimizi ödedik, her şey güzel ve de mükemmeldi.

Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


   Kolaj | BasciftlikBlog.com    
   Kaynak | www.yesilniksar.com   

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net