Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hayata Dair Notlar "Çakır Usta" İle Hürsöz'de

Başçiftlik'e Dair Notlar... sloganıyla BasciftlikBlog.com'da başladığımız yolculuğa Tokat'ın gündeminde en önemli haberlerin yer aldığı günlük olarak hazırlanan Tokat yerel gazetelerinden Hürsöz gazetesinde “ Hayata Dair Notlar...  köşesinde söyleşi ve yazılarımızla devam ediyoruz. Hürsöz'deki köşemizin ilk konuğu; 1993 yılında öldüğünde geriye, hem türkü, hem öykü, hem de fıkra olarak çok sayıda eser bırakan büyük usta “ Çakır Usta   oldu.

“ Başçiftlik'e Dair Notlar... sloganıyla BasciftlikBlog.com'da başladığımız yolculuğa Tokat'ın gündeminde en önemli haberlerin yer aldığı günlük olarak hazırlanan Tokat yerel gazetelerinden Hürsöz gazetesinde “ Hayata Dair Notlar...  köşesinde söyleşi ve yazılarımızla devam ediyoruz. 17 Şubat 20016 tarihinde başladığımız Hürsöz'deki köşemizin ilk konuğu; 1993 yılında öldüğünde geriye, "Müdür Beyin Yeşil kürkü" ve "Abum Abum" türküleri başta olmak üzere hem türkü, hem öykü, hem de fıkra olarak çok sayıda eser bırakan büyük usta Çakır Usta oldu.

Büyük ustayı tanıtmak için Facebook'ta “ ÇAKIR USTA VE OĞULLARI SAYFASI   açan Çakır Usta’nın torunu Kemal KAYA ile dedesi Çakır Usta ve yaşadığı döneme dair yaptığımız söyleşi “ Bir Ustanın Anısına 'Çakır Usta' ” başlığıyla 17 Şubat'ta 1. bölümü, 18 Şubat'ta 2. bölümü yayınlandı. 2 bölüm halinde yayınlanan söyleşinin hikayesini 19 Şubat 2016 tarihinde Hürsöz'de “ Bir Ustanın Ardından başlığıyla “Müdür Beyin Yeşil Kürkü” ve  “Abum Abum” türküsünün mimarı Kamil KAYA nam-ı diğer Çakır Usta'yı bir daha hatırlatmış olduk.

“ Hayata Dair Notlar...” Tokat'a ve Başçiftlik'e dair hatırda kalanlar, unutulanlar, haberler, kişiler, makaleler, yorumlar, paylaşılan ve paylaşılmayı bekleyen dipnotlar ile Hürsöz gazetesinde devam edecek.

Ayrıca bize bu imkanı veren Hürsöz ailesi ve Bekir BİNBAŞ'a sonsuz teşekkürler...





Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


   KOLAJ | BasciftlikBlog.com    
   KAYNAK | www.hursozgazetesi.com 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net