Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu Projesinde Tokat'ın Durumu

Erbaadan.com, Tokat'ın hiç bir ulaşım koridorunun direkt içinde olmamasının olası olumsuz sonuçlarını içeren detaylı bir analiz yayınladı.
T
okat'tan haberler paylaşan Erbaadan.com takipçilerine; Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana güzergahından geçecek ve tamamlandığında Karadeniz'den Akdeniz'e ülkemizin kuzeyi ile güneyini birleştirecek yol projesinde de Tokat'a yer verilmemesi ve Tokat'ın hiç bir ulaşım koridorunun direkt içinde olmamasının olası olumsuz sonuçlarını içeren detaylı bir analiz yayınladı.

Tokat'tan haberler paylaşan www.erbaadan.com takipçilerine; Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana güzergahından geçecek ve tamamlandığında Karadeniz'den Akdeniz'e ülkemizin kuzeyi ile güneyini birleştirecek yol projesinde de Tokat'a yer verilmemesi ve Tokat'ın hiç bir  ulaşım koridorunun direkt içinde olmamasının olası olumsuz sonuçlarını içeren Fevzi YILMAZ imzalı detaylı bir analiz yayınladı.

Erbaadan.com tarafından Tokat'ın hiç bir ulaşım koridorunun direkt içinde olmamasının olası olumsuz sonuçlarını içeren "Tokat Bu Güzergahtan da Dışlandı" başlıklı Fevzi YILMAZ imzalı detaylı bir analizde şu ifadeler yer aldı;
SON 10 YILDA TÜM ŞANSLAR KAYBEDİLDİ
Tokat hiç bir ulaşım koridorunun direkt içinde olmamasının verdiği dezavantajla erimeye devam ediyor. Yaklaşık 100 yıllık bir zaman diliminde ülkede gerçekleştirilen yol ve demiryolu gibi ulaşım projelerinin neredeyse hiç birinde direkt olarak yer alamayan Tokat merkezi, özellikle son 10 yılda şekillenen yeni ulaşım koridorlarının hiç birinde yerini alamadı. sağından, solundan, önünden, arkasından geçen projeler ve bu projelerin geçtiği yerlerin kalkınmasına katkısını izlemek zorunda kalan Tokat, buna bağlı olarak kendi erimesine de seyirci kalmaktan başka bir şey yapamadı.
Özellikle son 10 yılda şekillenmeye başlayan hızlı tren projelerinden, Ankara'dan Kars'a uzanan hızlı tren projesinin geçiş güzergahında Tokat'a yer verilmedi. Daha sonrasında şekillenen ve çalışmaları hala devam eden Samsun Ankara arası hızlı tren porjesinde de, Tokat güzergah içine alınmadı.
Son olarak Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan ve ülkenin kuzeyinden güneyine açılacak olan ulaşım koridoru, burnunun dibinden geçmesine rağmen, Tokat'ın bu koridorun dışında bırakıldığı anlaşıldı. Bu koridorun güzergahı ulusal medyaya yansıyan haberlerle kesinleşirken, Tokat'ın bu projeden de dışlandığı kesinleşmiş oldu.
VANLI'NIN TEZİ
Erbaadan.com'un genel yayın yönetmeni Kemal Vanlı'nın Tokat'ın sorunları ve özellikle bu ulaşım koridorlarının dışında bırakılması sonrası kaleme aldığı yazılarda, "Tokat'ın kalkınma ve gelişmesi önündeki en büyük engelin, ilin bir ulaşım koridorunda direkt yer almaması olarak gösterip, etrafımızda oluşan önemli ulaşım koridorlarında direkt yer verilmeyerek, bu güzergahlara ulaşım için bize tali yollar açılması bu memlekete vurulan en büyük darbedir. Çünkü her ana güzergaha tali bağlantı, kaybedilen ve bir daha geri dönmeyecek heba edilen bir fırsattır" şeklinde tepkiler göstermişti.
ÇIKMAZ SOKAK DURUMU PERÇİNLENDİ
Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana güzergahından geçecek ve tamamlandığında Kardeniz'den Akdeniz'e ülkenin kuzeyi ile güneyini birleştirecek yol projesinde de Tokat'a yer verilmedi. Bölgemizde önemli ulaşım projelerinde yer almaya en çok ihtiyacı olan il pozisyonundaki Tokat, bu son önemli yol projesinin de dışında bırakılarak, çıkmaz sokak durumundaki pozisyonu biraz daha perçinlenmiş oldu.

"Tokat Bu Güzergahtan da Dışlandı" başlıklı Fevzi YILMAZ imzalı detaylı bir analize yorum yazan Erbaalı rumuzlu takipçi, Turhal dere yolundan Erbaa ve Çarşamba yolunun en kısa zamanda projeye alınıp tamamlanması halinde Başçiftlik dahil birçok ilçeye katkısı olacağını dile getirdiği yorumunda şu ifadelere yer verdi;
Tokat artık darbeyi yemiştir bunun çaresi GÜNEY KUZEY HATTI yani Turhal dere yolundan Erbaa ve Çarşamba yolunun en kısa zamanda projeye alınıp tamamlanması gerekir. O zaman bu proje hem ticaret hem de kültürel yönden çok fayda sağlayacaktır. Zile, Turhal Erbaa Niksar ve Reşadiye hatta Başçiftlik Taşova ilçelerinin kalkınması ve gelişmesi önündeki en büyük engelin, bu ulaşım koridorunun direkt yer alması olarak gösterilip, etrafımızda oluşan önemli ulaşım koridorlarında direkt olarak yer verilerek, bu güzergahlara ulaşım için tali yollar açılması bu memlekete damga vurulan en büyük hizmet olacaktır..









Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


  FOTO | images.slideplayer.biz.tr   
 KAYNAK | www.Erbaadan.com  

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net