Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Milletvekili Yusuf BEYAZIT'a Kelime Oyunu

Tokat'tan haberleri paylaşan bazı İnternet siteleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmeler sırasındaki iki Tokat Milletvekilinin konuşmalarını gündeme taşıdı. Milletvekili Kadim DURMAZ'ın Tokat'taki HES konusundaki açıklamalarına destek veren Milletvekili hemşerimiz Yusuf BEYAZIT'ın açıklamalarını görmezden gelerek BEYAZIT'ın AVM'lerdeki mescit sorununa dikkat çektiğini iddia etti.
Tokat'tan haberleri paylaşan bazı İnternet siteleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmeler sırasındaki iki Tokat Milletvekilinin konuşmalarını gündeme taşıdı. Milletvekili Kadim DURMAZ'ın Tokat'taki HES konusundaki açıklamalarına destek veren Milletvekili hemşerimiz Yusuf BEYAZIT'ın açıklamalarını görmezden gelerek BEYAZIT'ın AVM'lerdeki mescit sorununa dikkat çektiğini iddia etti.

Tokat'tan haberleri paylaşan bazı İnternet siteleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 9 Şubat 2016 tarihindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmeler sırasında söz alan aynı komisyonda yer alan Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT ve CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ'ın konuşmalarını gündeme taşıdı. Haberi paylaşan bazı İnternet siteleri; Milletvekili Kadim DURMAZ'ın Tokat'taki HES konusundaki açıklamalarına destek veren Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın açıklamalarını görmezden gelerek, BEYAZIT'ın AVM'lerdeki mescit sorununa ve imar uygulamalarına ilişkin rantta dikkat çektiğini iddia etti.

Haberi "Biri Memleket Dedi. Diğeri ..." ve "Memleketleri Aynı Dertleri Aynı" başlıklarıyla takipçilerine duyuran İnternet siteleri; haberin detayında ise Milletvekili Kadim DURMAZ'ın Tokat'taki HES projelerinin Kelkit Vadisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini açıklamalarına yer verirken Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın şehirlerin dokusunun korunarak imar uygulamaları ile ranta kurban gitmemesi gerektiğini belirten konuşmasında, örnek olarak paylaştığı AVM'lerde mescit için ayrılan yerler konusundaki eleştirisini ön plana çıkardı.

BasciftlikBlog.com, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun 9 Şubat 2016 tarihindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerine yapılan görüşmelerin tutanaklarına ulaştı.

Komisyon tutanaklardaki Milletvekili Kadim DURMAZ'ın Tokat'taki HES projelerinin Kelkit Vadisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini konusundaki ifadeleri;
Yüz yıllardır Tokat'a, halka ve doğaya yaşam veren Karakaya köyünden geçen Yeşilırmak suyu hidroelektrik santral projesiyle büyük bir tehdit altındadır. Daha önce hesapsızca Yeşilırmak yatağından alınan milyonlarca metreküp kum, çakıl ve benzeri malzeme ovadaki taban suyunu tarımı tehdit eder boyutta düşürmüş ve şimdi yapılan bu son HES’le de yaşanamayacak bir vadi hâline getirilmeye çalışılmaktadır.
Yetkili kurumların “ÇED gerekli değildir.” kararı ve kamulaştırma çalışmaları yapılmadan ormanları ve dere yataklarını talan edecek bu proje inşaatının başlatılması hukuka aykırıdır. Tokat’ta Kelkit Vadisi, Tozanlı Vadisi, Çekerek Vadisi ve en son Yeşilırmak üzerinde Kazova’nın başlangıcında Gözova ve Karakaya HES projeleri en önemli kaynaklarımızı tüketecektir.Dünyanın katılımcılık ve yöre halkının haklarının korunması konusunda bu kadar hassas olduğu bir çağda yörenin görüşleri alınmadan HES inşaatlarının yapılmasını kabul edemiyoruz.
Komisyon tutanaklardaki Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın Tokat'taki HES projelerinin Kelkit Vadisi
üzerindeki olası olumsuz etkilerini konusundaki ifadeleri;
Gerçekten şehirlerin bir dili vardır, bir kimliği, bir kokusu, bir k ültürü, bir ruhu vardır. Darende’yi Safranbolu’yla kıyasladığınız zaman, Eski Arapgir’i siz eğer Sur’la değerlendirdiğiniz zaman, Mardin’e Mezopotamya’dan baktığınız zaman kültürüyle, renkleriyle, dilleriyle, değerleriyle bu şehirleri yaşadığınız zaman çok farklı olduğunu hissederiz hepimiz. Ben onun için burada bir Ahlat’ı, bir Niksar’ı farklı değerlendiririm. Onun için, değerli dostum, değerli hemşehrim Kadim Durmaz Bey de özellikle Kelkit Havzası’yla ilgili bahsetti, gerçekten, Sayın Bakanım, o bölge Allah’ın bir lütfudur çünkü –bilmiyorum arkadaşlar biliyor mu ama- doğal iklim serası olarak dünyadaki ender vadilerden bir vadidir, hakikaten HES’lerin orayı tarumar etmesi çok uygun olmamıştır. Rantı değerlendirirken biraz da çevreyi ve şehirleri değerlendirmek önemlidir diye ben şahsen düşünüyorum.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net