Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

TMO'nun Yeni Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan, kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten hemşerimiz Ayhan KARAYAMA'nın TİGEM Genel Müdürlüğü'ne asaleten atanması beklenirken 2011-2014 yılları arasında görev yaptığı kısa adı TMO olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne asaleten Genel Müdür olarak atandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan, kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten hemşerimiz Ayhan KARAYAMA'nın TİGEM Genel Müdürlüğü'ne asaleten atanması beklenirken 2011-2014 yılları arasında görev yaptığı kısa adı TMO olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne asaleten Genel Müdür olarak atandı.

Ülkemiz tarım sektörünün en önemli girdilerinden olan sertifikalı tohumluk ve üstün vasıflı damızlık gibi materyallerin üretimi ve dağıtımı ana ekseninde faaliyet gösteren, faaliyetlerinde özerk, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan tüzel kişiliğe sahip bir İktisadi Devlet Teşekkülü olan kısa adı TİGEM olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde TİGEM Genel Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Ayhan KARAYAMA, TİGEM Genel Müdürlüğü'ne asaleten atanması beklenirken bakanlık bünyesindeki kısa adı TMO olan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Basciftlikblog.com olarak TİGEM'de vekâleten Genel Müdür olan Ayhan KARAYAMA'nın Toprak Mahsulleri Ofisi'ne Genel Müdür olarak atanma kararnamesi imzalanmak üzere uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN önünde beklediğine dair kulis bilgilerini paylaşmıştık. Ayhan KARAYAMA'nın Toprak Mahsulleri Ofisi'ne Genel Müdür olarak atanması için hazırlanan üçlü atama kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 26 Şubat 2016 tarihinde imzalandı.

Ayhan KARAYAMA, 27 Şubat 2016 Tarihli ve 29637 Sayılı Resmî Gazetesinde yayınlanan atama kararnamesi ile uzun yıllar çeşitli birimlerinde görev yaptığı Toprak Mahsulleri Ofisi'ne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak geri döndü.

Ayhan KARAYAMA;
Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başçiftlik’te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

Özel sektörde yatırım uzmanı, T.B.M.M.’de milletvekili danışmanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürü ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı.

Bir süre şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra 07.09.2005 tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevine ve 25.04.2008 tarihinde TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı.

2006 yılında “TMO’nun ilk fındık alım operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği başarı” sebebiyle Bakanlık Makamı tarafından ödüllendirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Meclisi Üyeliği, Ankara Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzleme Grubu Üyeliği, TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Başkanlığı ve TMO Etik Kurul Başkanlığı görevlerini de yürüten Ayhan KARAYAMA, Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde Ziraatçi Bilirkişi, birçok sivil toplum kuruluşunda ise kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

18 Ağustos 2011 tarihinden beri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine yürüten, 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle TİGEM Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Ayhan KARAYAMA, 27 Şubat 2015 tarihi itibariyle TMO Genel Müdürlüğü'ne asaleten atandı.

Ayhan KARAYAMA, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Derkenar | Ülkemizin tarım sektöründeki en önemli kurumu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki, kısa adı TMO olan Toprak Mahsülleri Ofisi'ne, 27 Şubat 2016 tarihi itibariyle asaleten Genel Müdür olarak atanan hemşerimiz Ayhan KARAYAMA'ya yeni görevinde başarılar dileriz... Tokattan.net

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net