Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Çanakkale Çorbası

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı. Başçiftlik Belediyesi ile Başçiftlik Müftülüğü tarafından anma etkinlikleri kapsamında bu yıl 2.'si düzenlenen programda; Başçiftlikliler, önce Sabah namazında Kuran-ı Kerim Tilaveti, kasideler ve dualarla şehirlerimizi yad etti, namaz sonrası Çanakkale'de askerlerimizin bir günlük menüsü olan yağsız ve tuzsuz Buğday Çorbası içtiler.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı. Başçiftlik Belediyesi ile Başçiftlik Müftülüğü tarafından anma etkinlikleri kapsamında bu yıl 2.'si düzenlenen programda; Başçiftlikliler,  önce Sabah namazında Kuran-ı Kerim Tilaveti, kasideler ve dualarla şehirlerimizi yad etti, namaz sonrası Çanakkale'de askerlerimizin bir günlük menüsü olan yağsız ve tuzsuz Buğday Çorbası içtiler.

  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de çeşitli etkinliklerle anıldı. Başçiftlikliler, Başçiftlik Belediyesi ve Başçiftlik Müftülüğü tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında 18 Mart 2016 Cuma günü Sabah namazında Başçiftlik Merkez Cami'nde bir araya geldi.

Merkez Cami'nde İlçe Müftüsü Abdullah RENCBER' in sohbeti ile başlayan program görevli İmam-Hatiplerin Kuran-ı Kerim Tilaveti ve kasideleri ile devam etti. Namaz sonrası Belediye Lokantasında bir araya gelen Başçiftliklilere, Başçiftlik Belediyesi tarafından Çanakkale'de zor şartlar altında savaşan askerlerimizin bir günlük yemeği olan Buğday Çorbası ikram edildi.

Programa Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Başçiftlik Müftüsü Abdullah RENCBER, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

 :. Çanakkale Kahramanlarının Yemek Listesi  
43.'ncü Alay 1.'nci Piyade Taburu. 2.'nci Bölük 
1917 Yılı Yemek Listesi

15 Haziran;
Sabah : Üzüm Hoşafı,
Öğlen : Yok,
Akşam : Yağlı Buğday Çorbası, Tam Ekmek

26 Haziran;
Sabah : Yok,
Öğlen : Yok,
Akşam : Üzüm Hoşafı, Tam Ekmek

18 Temmuz;
Sabah : Üzüm Hoşafı,
Öğlen : Yok,
Akşam : Yok, Yarım Ekmek

8 Ağustos;
Sabah : Yarım Ekmek
Öğlen : Yok,
Akşam : Şekersiz Üzüm Hoşafı

21 temmuz 1917'den itibaren başlayarak ordu emriyle ekmek istihkakı 500 grama indirilmiştir. Çünkü un ve ekmek kalmamıştır.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net