Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95 Yılı Etkinlikleri

12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95.'ncı yılı münasebetiyle "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma" günü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de bir dizi etkinliklerle kutlandı.
12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95.'ncı yılı münasebetiyle "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma" günü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de bir dizi etkinliklerle kutlandı. 

  Kurtuluş Savaşının başlaması ile birlikte halkı örgütlemek ve coşkulandırmak için camilerde vaazlar verilmiş ve gazeteler çıkarılarak ordunun ve halkın moralini yerine getirilmeye çalışıldı. Bunun içinde İstiklal Marşı için yarışma düzenlendi ve Mehmet Akif ERSOY ‘un yazdığı şiir İstiklal Marşı olarak 12 Mart 1921 yılında kabul edildi.

Bu yıl 95. yıl dönümü kutlanan "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma" gününü tüm yurtta olduğu gibi Başçiftlik'te de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Başçiftlik Hatipli Şehit Birol Şimşek Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programına Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Belediye Başkanı Şemseddin YAVUZ, Garnizon Komutanı Sertaç TAY,  İlçe Emniyet Amiri Ali POLAT,  siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine dair konuşma Hatipli İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Hatice KOÇ tarafından yapıldı. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un hayatını konu alan sunum, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ile ilgili video izlenmesi, Birinci sınıf öğrencisi Kübra KOCABAY’ın İstiklal Marşı’nın iki kıtasını ezbere okuması, Müzik Öğretmeni Mesut GÜL eşliğinde öğrencilerin ‘’BAYRAĞIM’’ şiirini koro eşliğinde okuması, öğrenciler tarafından 12 Mart ile ilgili oratoryonun sunulması, İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışması 1.si 4.sınıf öğrencisi Amine AYMAK’ın İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuması ile birlikte devam etti.

Duygu dolu anların yaşandığı "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma" Günü programı ödül töreni ile son erdi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net