Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te 19 Mayıs Kutlamaları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Milletinin bağımsızlık meş'alesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümünde düzenlenen 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri Başçiftlik'te 16 Mayıs'ta “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü” ile başladı, 19 Mayıs'ta Kapalı Spor Salonundaki çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programıyla devam etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Milletinin bağımsızlık meş'alesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümünde düzenlenen 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri Başçiftlik'te 16 Mayıs'ta “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü”  ile başladı, 19 Mayıs'ta Kapalı Spor Salonundaki çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programıyla devam etti. 

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Milletinin bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümü ilçemizde hafta boyunca etkinliklerle kutlandı. Kurumlar arası futbol turnuvası ve 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü İlçemiz Yüksel Bayram Parkına “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü” tertip edildi.

Başçiftlik Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 97.Yılı Kutlama Programı Kapsamında 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri 16 Mayıs 2016 Pazartesi Günü “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü” ile başladı. 16 Mayıs Pazartesi günü Başçiftlik Cumhuriyet Meydanından Yüksel Bayram Parkına kadar olan mesafede gerçekleştirildi.  “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü”’ne Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Garnizon Komutanı Sertaç TAY, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Belediye Başkanı Şemseddin YAVUZ, Emniyet Amiri Ali POLAT,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin KILIÇDAĞI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mahir Emre ERYILMAZ, Okul müdürleri, Öğretmenler ,  Öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı. “Gençlik ve Doğa Yürüyüşü”’ne  doğa, orman kokusu, temiz hava, dayanışma, kaynaşma, sohbetler, spor  ve bu güzel doğal manzaraya karşı Yüksel  Bayram Parkı’nda piknik eşlik etti.

19 Mayıs 2016 Perşembe günü Başçiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda Çelenk sunma töreni ve bayram programı ile devam eden etkinliklerimize Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Garnizon Komutanı Sertaç TAY, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Hatipli Belediye Başkanı Şemseddin YAVUZ ve diğer kurum amirleri , siyasi parti temsilcileri ile Başçiftlik halkı katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Çelenginin  Müdür Vekili Mahir Emre ERYILMAZ tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşını mütakiben yapılan bayram programında günün anlam ve önemine ait konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mahir Emre ERYILMAZ, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti için önemine dikkat çekerek; sporun bir eğlence olduğunun ve sporda dostluğun ve kardeşliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bayram programı, Şehit Murat Kılınç Çok Programlı Anadolu Lisesi , Başçiftlik İlköğretim Kurumu Öğrencilerinin günün anlam ve önemine ait şiirler okuması ile devam etti. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunmasından sonra Gençlik Haftası boyunca yapılan etkinliklerde başarılı olan sporculara ödülleri verildi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net