Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te İftar Çadırı Geleneği Devam Ediyor

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te Ramazan, bir başka güzel. Başçiftlikliler her akşam, Başçiftlik Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü açılan iftar çadırında, hayırsever Başçiftliklilerin katkılarıyla kurulan iftar sofrasında bir araya geliyor.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te Ramazan, bir başka güzel. Başçiftlikliler her akşam, Başçiftlik Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü açılan iftar çadırında, hayırsever Başçiftliklilerin katkılarıyla kurulan iftar sofrasında bir araya geliyor.

  Başçiftlik Belediyesi, Başçiftlik'in ve Başçiftlikli'nin zamanla unuttuğu güzel geleneklerinden biri olan toplu ev iftarlarını Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te bu yıl 3. hayırsever Başçiftliklilerin desteğiyle iftar çadırına taşıdı.

İlkini 2014 yılı ramazan ayında hayırseverlerin desteğiyle Başçiftlik Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında 3. yılında da günlük 300 ile 400 arasında kişi iftar açıyor. Her akşam hayırsever bir veya birkaç Başçiftlikli'nin desteğiyle açılan iftar çadırlarında kurulan sofrada yaşlısı genci, memuru esnafı, zengini fakiri ile bir çok Başçiftlikli bir araya gelip ramazanın kutlu atmosferinde birlikte oruç açıyor.

Bazen bu sofranın konukları da oluyor. İftar çadırının ramazan ayının 5. günündeki konuğu Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT oldu. Yoğun meclis trafiğine rağmen memleketi Başçiftlik'i ziyaret eden BEYAZIT, yaklaşık 500 kişi ile birlikte açtı.

İlk iftarı Başçiftlikliler ile İftar çadırında açan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, kişisel facebook adresinde şu ifadelere yer verdi;
Söz verdiğimiz gibi 3. yılında da iftar çadırımızı yine kurduk ve ilk gün iftarımızı 400 bay bayan hemşerilerimizle birlikte açtık. Allah kabul etsin bugünkü yemeğimizi Mustafa ve Yusuf Yavuz kardeşler Anneleri için verdiler. Allah rahmet eylesin. Allah kabul etsin. Tüm Bay Bayan hemşerilerimizi çadırımıza bekliyoruz. Yardım edecek Başçiftlik içinden veya dışarıdaki tüm hayır sever hemşerilerimizinde yardımlarını bekliyoruz. Küçük büyük demeden tüm yardımlarınız kabul edilir. Tam gün almak isteyen hemşerilerimiz bizimle irtibata geçebilir. 
Ramazan boyunca açık kalacak olan çadırda İftar yemeğine katkıda bulunmak isteyenler, malzeme ya da maddi destek için Başçiftlik Belediyesi irtibata geçebilirler.

İrtibat telefonu; 0(356) 451 20 82


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com  KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net