Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

"Devletimiz Bu Kadar Zor Durumda iken Yardım Kabul Etmem"

Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrası Reşadiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yaşlılık maaşı için İsmailiye köyünden gelen 82 yaşındaki Abdurrahman ŞAHİN'e Vakıf personelince, köyü uzak olduğu için gelmişken yardım başvurusu yapması teklifi yapıldı. Vakıf personelinin ısrarına rağmen başvuruda bulunmayan ŞAHİN'in ağlayarak, "devletimiz bu kadar zor durumda ve yaralı iken ben yardım almam, başvuru yapmam’’ cevabını vermesi olaya şahit olan herkesi duygulandırdı.
Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrası Reşadiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yaşlılık maaşı için İsmailiye köyünden gelen  82 yaşındaki Abdurrahman ŞAHİN'e Vakıf personelince, köyü uzak olduğu için gelmişken yardım başvurusu yapması teklifi yapıldı. Vakıf personelinin ısrarına rağmen başvuruda bulunmayan ŞAHİN'in ağlayarak, "devletimiz bu kadar zor durumda ve yaralı iken ben yardım almam, başvuru yapmam’’ cevabını vermesi olaya şahit olan herkesi duygulandırdı.

  Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrası Reşadiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yaşlılık maaşı için İsmailiye Köyü Hündüllü Mahallesinden gelen  82 yaşındaki Abdurrahman ŞAHİN'e Vakıf personelince, köyü uzak olması nedeniyle gelmişken sosyal yardım alabilmesi için vakfa dilekçe vermesi teklifi yapıldı. Vakıf personeli ısrarına rağmen başvuruda bulunmayan ŞAHİN'in ağlayarak, "devletimiz bu kadar zor durumda ve yaralı iken ben yardım almam, başvuru yapmam’’ cevabını vermesi olaya şahit olan herkesi duygulandırdı.

SYDV personelinin konuyu Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM’e aktardı. Hemen harekete geçen Kaymakam ERDEM, Vakıf Müdürü Bünyamin ATEŞ ile birlikte Abdurrahman ŞAHİN ile eşi Keziban ŞAHİN'i İsmailiye Köyü Hündüllü Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

Kaymakam ERDEM'i karşısında görünce duygulanan Abdurrahman ŞAHİN, yaşadıklarını bir kez de Kaymakama anlattı. Televizyon izlerken yaşananları gördükçe sürekli ağladığını ifade etti. Abdurrahman ŞAHİN'nın vatan sevgisinden çok etkilenen Kaymakam Faruk ERDEM, "İşte böyle basiretli, vefakar, kadirşinaz insanlar olduğu sürece bu devleti yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha anladım. Allah Abdurrahman amca ve nicelerinden razı olsun" dedi.

Yaşlı çiftle bir süre sohbet eden Kaymakam Faruk ERDEMAbdurrahman ŞAHİN'e gömlek hediye etti ve yaşlı çiftimizin hayır dualarıyla köyden ayrıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 FOTO | www.resadiye.gov.tr  KAYNAK | www.resadiye.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net