Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

OKA, Tokat'tan 9 Projeye Tam Destek Verdi

Bünyesinde 4 ili barındıran, kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Tokat'ın tarihi ve turizm potansiyeli olan Tokat Merkez, Zile, Niksar ve Pazar'a ait 9 projeye tam destek verdi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) proje imza töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN; "Burda dört ilimiz var. Bu dört ilimizden 27 proje geçti. Bunlardan 9 tanesi ilimize ait. Dolayısıyla paranın da üçte biri bize tahsis edildi. Tokat bir takım mali çağrılarda ilk defa birinci sıraya yerleşti ödenek noktasında." dedi.
Bünyesinde 4 ili barındıran, kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Tokat'ın tarihi ve turizm potansiyeli olan Tokat Merkez, Zile, Niksar ve Pazar'a ait 9 projeye tam destek verdi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) proje imza töreninde konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN; "Burda dört ilimiz var. Bu dört ilimizden 27 proje geçti. Bunlardan 9 tanesi ilimize ait. Dolayısıyla paranın da üçte biri bize tahsis edildi. Tokat bir takım mali çağrılarda ilk defa birinci sıraya yerleşti ödenek noktasında." dedi.

  Bünyesinde 4 ili barındıran, kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, yaklaşık 18 milyon TL’lik Turizm altyapısı ile alakalı proje başvuru çağrısına çıktı. 100'e yakın başvurudan 27 proje kabul gördü. Tokat'tan 40' yakın gelen projeden 9 tanesi kabul edildi. Kabul gören 9 projenin için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) proje imza töreni Tokat OKA Ofisi’nde yapıldı.

Toplantıya Vali Cevdet CAN’ın yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Vali Yardımcısı Bülent KARACAN, OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN, projeleri geçen ilçelerin belediye başkanları, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika DİCLE ve proje ekibi katıldığı toplantıda imza öncesi konuşan Vali Cevdet CAN yaptığı konuşmada, OKA’nın yaklaşık 18 milyon TL’lik Turizm altyapısı ile alakalı proje başvuru çağrısına çıktığını hatırlattı. Bu çağrı içerisinde 100’e yakın proje geldiğini ve onlardan yüzde 40’ının Tokat’a ait olduğunu ifade eden Vali Cevdet CAN“Burda dört ilimiz var. Bu dört ilimizden 27 proje geçti. Bunlardan 9 tanesi ilimize ait. Dolayısıyla paranın da üçte biri bize tahsis edildi. Tokat bir takım mali çağrılarda ilk defa birinci sıraya yerleşti ödenek noktasında. Bu da Tokat’ın bu işe ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi. Zaten biz de fikir oluştuktan itibaren tüm kurumlarımızı seferber ettik. Çok güzel projeler ortaya çıktı ama en güzelleri seçildi. İlimizin tarihi ve turizm potansiyeli olan Zile, Niksar, Tokat, Almus, Pazar ağırlıklı olmak üzere projelerde buralardan çıktı. Önümüzdeki dönemde bu projeler ilimizin turizmine bir yön verecek, altyapı oluşturacak.

Bizim için esas olan şey, işinizi iyi yaparsanız her zaman destek görürsünüz. Hem projelerimizin güzellliği, hem de hedeflerimizin güzelliği yükselir inşallah. Önümüzdeki dönem itibariyle bu projelerin belirtilen sürelerde gerçekleşmesi için gayret göstereceğiz. Geçemeyen projelerin 10-15 tanesi ilimizin turizm potansiyeli için önemli projeler. Belediye ve özel idare kaynakları ile başka fonlardan yararlanarak onları da gerçekleştirmek için gayret göstereceğiz. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde Tokat’ın hak ettiği noktaya ulaşacağına ve bu topraklardan yaklaşık 2 milyon dolarlık bir katma değer çıkacağına biz inanıyoruz” dedi.

Törende söz alan Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL ise konuşmasında  ilçesinden  iki proje geçtiği için duyduğu mutluluğu belirterek, “Diyoruz ki Amasya üzerinden Zile, turizmin Tokat’ta giriş kapısı. Bu kapı kilitliydi. Bu kilitli kapının anahtarı da bu  projeler. İnşallah başarıyla uygulayacağız. İlçemiz ve Tokatımız kazanacak” dedi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN ise Tokat’ın çalışmasının karşılığını aldığını belirterek, “Tokat en yüksek payı aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Siz açılış toplantısında kararlılığınızı gösterdiniz. Karşılığı çıktı” dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın Tokat'ın tarihi ve turizm potansiyeli olan Tokat Merkez, Zile, Niksar ve Pazar'a ait tam destek verdiği 9 proje şöyle; Pazar ilçesinin “Ballıca Mağarası Tabiat Parkı Rekreasyon Projesi”  ile “Gölün Büyüsü” projesi, Zile ilçesinin “Amasya Caddesi Sokak Sağlıklaştırması” projesi  ile “Çarşı Park” projesi.Niksar ilçesinin “Niksar Tarihi Kaleiçi Mahallesi Sokakları Özgünleştirme Projesi”.Tokat merkezin “Tokat Kültür Sokağı Sokak Sağlıklaştırma Projesi”“Canikli Konağı El Sanatları Merkezi Restorasyon Projesi” ,"Tokat Kent Müzesi”  ve “Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi & Kafe” projesi idi.

Konuşmaların ardından projeleri geçen kurumların temsilcileri ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN arasında imza protokolü yapıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 FOTO | Tokat.gov.tr  KAYNAK | Tokat.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net