Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat Başçiftlikliler Derneği'nden AB Projesi

Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II” kapsamında hazırladığı “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesi kabul edildi. Dernek, onaylanan proje kapsamında 60 kursiyerle çalışmalara başladı.
Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi IIkapsamında hazırladığı Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesi kabul edildi. Dernek, onaylanan proje kapsamında 60 kursiyerle çalışmalara başladı.

  Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sözleşme makamı olduğu “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II” kapsamında AB projesi hazırladı.

1997 yılında kurulan Tokat Başçiftlikliler Dayanışma-Yardımlaşma ve Kültür Derneği, tarafından “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” ismiyle hazırlanan 155.415,04 EUR destekli ve 12 ay süreli AB projesi kabul edildi.

Projenin imzaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile Dernek başkanı Abdullah BOLAT ve Proje Koordinatörü Ahmet YAVUZ arasında 22 Eylül 2016 tarihinde Ankara'da atıldı ve proje 1 Ekim 2016 tarihi itibariyle uygulanmaya başladı.

Dernek, AB projesi kapsamında Tokat Merkezde yaşayan Başçiftlikli işsiz 25-60 yaşları arasındaki ev hanımlarının, istihdam edilebilirliklerini, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmek, öğrenmelerini artırarak sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımı sağlamak için kurslar düzenlemeye başladı. 60 kursiyerin katıldığı kurslarda katılımcılara yöresel ürünlerin yapımı ve imalatı konusunda pratik ve uygulamalı eğitimler verilecek.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Hikmet AYAN     KOLAJ | Tokattan.net    KAYNAK | Facebook.com/TokatDernekBaşçiftlik

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net