Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik Kayak Sezonunu Açtı

Tokat'ın yeşili ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te kış ayının gelmesiyle beyazabürünen ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan 1600 metredeki Başçiftlik Karacaören yaylası bölgesinde yer alan Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi olan Başçiftlik Kayak Merkezi, yediden yetmişe kayak ve kış sporu meraklılarına uğrak yeri olmaya başladı. Kayakseverler kayak keyfini sosyal medya üzerinden paylaşıyor.
Tokat'ın yeşili ve beyazı ile öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te kış ayının gelmesiyle beyazabürünen ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan 1600 metredeki Başçiftlik Karacaören yaylası bölgesinde yer alan Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi olan Başçiftlik Kayak Merkezi, yediden yetmişe kayak ve kış sporu meraklılarına uğrak yeri olmaya başladı. Kayakseverler kayak keyfini sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

  Açılışı 30 Ocak 2016 tarihinde Başçiftlik Belediyesi'nin Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 3.'sinde yapılan ve açıldığın günden beri ziyaretçi akınına uğrayan Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Tokat'ın ilk ve tek kayak merkezi Başçiftlik Kayak Merkezi, kış ayının etkisini hissetmesye başladığımız bugünlerde 7'den 70'e farklı yaş gruplarından kayak ve kış sporu meraklılarının uğrak yeri oldu.

1600 m rakımlı Karacaören ve Orta yayla bölgesindeki Başçiftlik Kayak Merkezi, özellikle hafta sonları kayak ve kış sporu meraklılarından yoğun ilgi görüyor. Kayak Merkezi çevresinde ailecek piknik ve mangal yapanların yanı sıra Kayak Merkezi'nde bulunan sosyal tesiste kayakseverlerin çay ve sahleplerini yudumlayıp, kahvaltı yapabilecekleri, sıcak yemek ve et ızgara yeyip dinlenebilecekleri kafeterya mevcut.


Başçiftlik Kayak Merkezi Rehberi
  Ulaşım;
Başçiftlik Kayak Merkezi; Başçiftlik'e bağlı Karacaören yaylası mevkinde yer alıyor. Merkez, Tokat Niksar'a 36 km, Tokat Reşadiye'ye 37 km, Ordu Aybastı İlçesi 23 km ve Ordu Fatsa'ya 57 km, Başçiftlik ilçe merkezi üzerinden 8 km mesafededir. Niksar-Başçiftlik arası 28 km, Fatsa ile Perşembe Yaylası arası ise 52 km, Perşembe yaylası ile Başçiftlik Kayak Merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 5 km'dir.

Ulaşım için birçok alternatif mevcut, ama ziyaretçiler için 2 alternatif sunabiliriz;
1. Niksar üzerinden Başçiftlik'e, Başçiftlik'ten Kayak Merkezine ulaşabilir.
2. Fatsa veya Aybastı üzerinden Perşembe Yaylası'na, oradan merkeze ulaşabilir.

Niksar’dan Başçiftlik
Hafta İçi
Hafta Sonu
11.00
13.00
15.00
15.00
17.00
17.00
Merkeze toplu ulaşım araçlarıyla gelmek isteyenler, Başçiftlik-Niksar Kooperatiflerine ait kişi başı 9 TL ücretli toplu ulaşım araçlarını kullanabilirler.

Başçiftlik'ten Kayak Merkezi'ne, Başçiftlik Belediyesi tarafından yolcu sayısına göre hareket eden, kişi başı 1 TL ücretli toplu taşıma araçları
Başçiftlik’ten Niksar
Hafta İçi
Hafta Sonu
07.00
08.00
08.00
15.00
15.00

tahsis edilmiş durumdadır.

Yoğun kış şartlarına rağmen ekipler yolları sürekli açık tutulmaya çalışılıyor.

* Yol ücretleri ve ulaşım saatlerine ilişkin değişiklikleri Başçiflik Minübüs Kooparetiflerinin  0356 5283781 nolu telefonundan öğrenebilir...

  Özellikleri;
Başçiftlik Kayak Merkezi 7.30 - 18.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet verirken tesisin giriş ücreti bulunmamaktadır. Merkezde içerisinde kafeterya, soyunma oda odaları, malzeme odası ve mescidin de bulunduğu 300 m2 bir sosyal tesis yer almaktadır.

1600 m rakımlı Karacaören Yaylası mevkine Kayak tesisine ilk etapta 600 m pist için 270 m. uzunluğunda BABY-LİFT kurulmuş, 2200 m için çalışmalar devam ediyor. Tesiste 1 adet Snowtrack ve 1 adet kar motoru bulunmaktadır. Kayak tutkunları için 100 adet büyük 40 adet küçükler için kayak takımları ve 300 adet kızak mevcut. Kayak severler kayak takımlarını kendileri getirebildiği gibi tesisten 20 TL gibi makul bir ücrete kiralayabilirsiniz.

Kayak tesisine 2016 yılı içerisinde ihtiyaca göre yatırımlar devam ettirileceği bilgisi alınmıştır.

  Konaklama, Yeme-İçme; 
Tesis yakınlarında otel-motel gibi konaklayabilecekleri ve gece kalınabilecek bir yer şimdilik mevcut değil ama 75 yatak kapasiteli Kayak Eğitim Merkezi (kamp, konaklama vb) tesisleri için çalışmalar devam ediyor.

Tesise gelenler için Başçiftlik ilçe merkezinde Belediyeye ait içerisinde banyo, wc ve 24 saat sıcak suyu bulunan 2 kişilik odaları olan 18 kişilik konuk evi, 10 Yataklı Öğretmenevinde konaklama imkanı bulunmaktadır. Bunun haricinde Karacaören Yaylasında tesise 50-100 metre mesafedeki yayla evlerinde konaklanabilir. Kışın kısa süreli (hafta sonu) konaklamalar için yayla evleri daha mantıklı. Konaklamak isteyenlerin özellikle bol miktarda odun götürmelerini tavsiye ediyorum. Araçlar yayla evlerine kadar ve Kayak Merkezine kadar gidebilmektedir.

Başçiftlik Kayak Merkezindeki sosyal tesiste insanların çay ve sahleplerini yudumlayıp, kahvaltı yapabilecekleri ve yemek yeyip dinlenebilecekleri kafeterya mevcut.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Nazif KARAKOÇ  KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net